Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в подкрепа на детската онкохематология във Варна

| обновено на 19.10.17 в 15:25

Благотворителен концерт на 21 октомври, събота, ще набира средства за клиниката по детска хематология и онкология към МБАЛ „Св. Марина“. Събраната сума ще бъде дарена за ремонт, апаратура и обновяване на клиниката за малчуганите. Концертът започва в 18 часа във ФКЦ. Входът е осигурен с покани, срещу които всеки от присъстващите ще дари сума, според своите възможности. Програмата ще е разнообразна.

Сред участниците са участвалите в престижното издание „България търси талант“ брейк-формация на Христо Хаджимихайлов „Криейтърс“, айкидо възпитаниците на секретаря на Българска Айкидо Федерация и основател на Варненска Айкидо Академия сенсей Николай Димитров, възпитаници на музикалния педагог от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“- Варна госпожа Павлинка Тодорова, деца и възрастни от школите на читалището в с. Чернево, Тони Троев, талантливият пианист от Шумен, който цяло лято свири на входа на Морската градина във Варна, Биляна Тодорова – дете от благотворителната кампания „С обич за децата,в памет на бащите герои“, загубила и майка си и баща си –уважавания от всички офицер от Варненския затвор Тодор Тодоров, вокална формация „Бънджи сингърс“, вокална група „Весели щурчета“,танцов клуб „Огледало“, клуб по спортни танци „Варна“ и много други.

Това е третото мероприятие на кампанията под надслов „За здрава детска усмивка“. Той се осъществява под патронажа на собственикът и изпълнителен директор на „Агрополихим“ Филип Ромбаут и с личната благословия на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Припомняме, че първата инициатива се състоя на 30-ти септември деня на отворените врати в защитеното жилище на фондация „Лъки Хънт“ в село Крумово,където малки и големи имаха възможност да се запознаят отблизо със спасените в риск животни.

Второто мероприятие бе провеждането на съвместен детски концерт и киноложка изложба на 1 октомври във Варна. В него се включиха много деца и младежи от варненски училища и школи,а актьори от Държавен куклен театър Варна бяха водещи на мероприятието.

Киноложката изложба започна с демонстрация на умения на специално обучено полицейско куче, а след него дефилираха спасени в риск от фондация „Лъки Хънт“ кучета начело с Тошко-куче в инвалидна кучешка количка.

Снимка  Снимка

Жури на изложбата бяха международните съдии г-ца Лили Караджова и г-н Драгомир Шуманов от Български Обединен Киноложки Съюз,които осигуриха и многото награди.

Наградени бяха много кучета,на всички бяха раздадени награди, а много варненски фотографи направиха благотворителни фотосесии на децата и собствениците с кучетата.

Снимка  Снимка

Медици от Спортния диспансер и Обединена ветеринарна клиника Варна обезпечиха медицинското осигуряване на мероприятията.

Огромен интерес предизвикаха служителите от структурите в града на ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“ , ОД на МВР и „Жандармерия“,които не само осигуриха охраната,но и запознаха децата и техните родители със специализираните автомобили и помощни средства на въоръжение в структурите им.

Всички желаещи имаха възможност също да се снимат със помощните средства и автомобилите.

Четвъртата инициатива в помощ на детското отделение по онкология е провеждането на футболен турнир, планиран за 28 октомври. Поканени за участие са журналисти и популярни лица от Варна. Минималната такса за участие в турнира е 100 лв. за отбор, съобразена с изискванията на БФК.

Желаещите да се включат в турнира могат да открият повече информация на фейсбук страницата на сдружение „Ветрило“.

На 26 октомври в 17 часа ще се тегли жребия в зала 17 на Младежки дом Орбита, където всеки един представителна отбор трябва да донесе бордеро за заплатена такса.

Средствата трябва да бъдат преведени по сметката на клиниката по детска хематология. Организатори на поредицата от инициативи са Сдружение „Ветрило“, Българския киноложки съюз, Фондация „Лъки Хънт“ и с подкрепата на Спортния диспансер, който съдейства с осигуряване на медицинско присъствие за събитията, Община Варна, Обществен дарителски фонд Варна, Зонален съвет на БФС Варна, Регионално управление по образованието Варна, Професионална гимназия по туризъм „Проф.Д-р. Асен Златаров“, Обединена ветеринарна клиника Варна, Варненска и Великопреславска Света митрополия, ОД на МВР Варна и любезното домакинство на Фестивален и конгресен център.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 19.04.24 в 18:44

Вдигат заплатите на районните кметове във Варна - най-високата близо 5000 лева

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на варненските райони и села в общината гласува комисията по финанси и бюджет към местния парламент. При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е заплатата на кмета на район „Приморски“ – 4 800 лева. Кметовете на районите „Одесос“ и „Младост“ ще..

публикувано на 19.04.24 в 18:41
Велин Жеков

ЦИК определи Велин Жеков за председател на РИК-Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия в Трети изборен район - Варна за парламентарния вот и европейските избори. ЦИК определи Велин Жеков за председател на комисията. Четирима са зам.-председателите - Дарина Илиева, Мария Пантелеева, Аделина Демирева, Йовчо Йовчев, съобщават на страницата на ЦИК.

публикувано на 19.04.24 в 18:31
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за разкопки на некропола

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа. Остатъкът ще бъде прехвърлян за проучванията през следващия сезон, като археолозите си поставят за цел..

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са членове на сдружението. "Този случай показва, че е необходимо Европейската комисия и двете..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния глава по отношение на съставяне на служебното правителство. Това каза Красимир Каракачанов във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 15:29