45 оборота в минута #430 | Вантка, The Science

Автор:
2
THE SCIENCE (Vi Ga, Slept, Data Transporter)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Варненският продуцент Вантка е в студиото с повече подробности около големия концерт-промоция на албума „Вантасмагории”. Събитието, в което ще вземат участие много имена от българската рап и соул сцена, ще се състои на 4 ноември, събота, в Рубик Арт Център, Варна. Разбира се, на сцената ще се качат и момчетата от хип-хоп четворката Ума и дума, част от която е и Вантката. Още – в събитието във facebook.

Гости във втория час са Vi Ga, Slept и Data Transporter от софийския електронен проект The Science. Броени часове преди първия си концерт на варненска сцена (Хале 3) музикантите разказват за съвместната си работа и за това какво предстои. Слушаме музика от дебютното им ЕР The Sea And I, която не се поддава на описание или категории – експериментална електронна музика, отличаваща се с невероятна дълбочина.

Новите албуми тази седмица идват от Souleance, Amerigo Gazaway и австралийския продуцент Cy Gorman – от соул и хип-хоп бийтове до електронни експерименти и укулеле. Приятно слушане.


Nina Simone - Feeling Good (Catalist Feelin' Remix) [soundcloud]

Souleance - Brown Bags [First Word]

Souleance feat. Von Pea - That Guy [First Word]

Вантка - Вантасмагории [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Yoko - Влак фантом [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Геша - По часовник [FAQinMUSIC]

Amerigo Gazaway - The Light (I'm Yours) [Soul Mates]

Amerigo Gazaway - Love Is Real [Soul Mates]

Button Down Brass - Superstition (Scrimshire Edit) [Wah Wah 45s]

Michael Jackson - Thriller (The Reflex 'Halloween' Edit) [The Reflex]

Cy Gorman feat. Sophia Davis - Hati Hati [Heard and Felt]

Cy Gorman - Hipgnosis (Ennio Styles Edit) [Heard and Felt]

The Science - Sonyo [Methlab Recordings]

The Science - W [Methlab Recordings]

The Science - Sea And I [Methlab Recordings]

Honeyfeet - Sinner (Envee Remix) [Wah Wah 45s]

2000 Black - So Right [2000Black]

Kelis - Trick Me (Amin Payne Remix) [soundcloud]

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37

Разговори на тротоара: Елица Матеева

“Разговори на тротоара” провеждаме с поредния цветен и интересен персонаж от нашия град. Тя се казва Елица Матеева, кино-критик и режисьор, ръководител на кино школа “Братя Люмиер” към Общинския детски комплекс във Варна. Елица е бъбрива и различна, а по какъв начин отговори на десетте въпроса от рубриката в предаването "Улица "Събота? Чуйте в прикачения..

публикувано на 16.10.19 в 09:23
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47

НА СВЕТЛО във вторник, 15-ти октомври

Отбелязваме Международният ден на белия бастун - репортаж; Какви са предизвикателствата пред лекарите от клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина”. Питаме ги в Световния ден на психичното здраве; Още за голямото технологично събитие „Innowave Summit 2019”, което ще се проведе този уикенд във Варна; Авто походът на клубовете на..

публикувано на 15.10.19 в 13:56

"Новият ден" на 15 октомври

Срещаме ви с част от екипа, който стои зад създаването на революционния български робот за хора с гръбначни увреждания – Силвия Василева, за която е направен (идеята и първоначалната разработка е на съпруга ѝ Любомир Василев) и механикът Димитър Ортаков, който иначе е познат и като главният механик от рали Дакар 2012. В екипа влиза още и..

публикувано на 15.10.19 в 06:47