Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се набраните от БЧК пари за пострадалите от наводненията в Бургаско

Последици от потопа в село Черни връх, Бургаско
Снимка: Радио Бургас

Набраните средства по кампанията на Български Червен кръст (БЧК) към днешна дата достигнаха 227 807 лева, съобщиха от организацията.

Вчера бе проведено първото заседание, на което Общественият съвет за управление на набраните средства за пострадалите от наводненията в област Бургас, в който участват представители на: президентството на Р България, на институцията на омбудсмана, на ГД“ПБЗН“ - МВР, на НАП, на областна администрация Бургас, на община Бургас и Камено, НСОРБ и медии. На него се взеха следните решения:

Набраните до 2 ноември 2017 г. финансови средства, в размер на 218 000 лв., да се разпределят в съотношение 75 % за пострадалите домакинства от община Камено и 25% за пострадалите от община Бургас, в съответствие с предложение и постигнато съгласие между двете общини, отчитайки нуждите и възможностите им.

Сумата от 163 500 лева се предоставя на община Камено за подпомагане извършването на неотложни строително възстановителни работи на 36 най-тежко пострадали от наводнението къщи. Сумата от 54 500 лв. се предоставя на община Бургас за закупуване и предоставяне на пострадалите семейства на необходимата домакинска техника, в съответствие с направеното от общината предложение и след проведена процедура по ЗОП.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Близо 220 хил. лв. събрани за Бургаско

В националната кампания, организирана от Българския Червен кръст в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаска област, са събрани 218 335 лв. Средствата от дарителската кампания ще бъдат управлявани от Обществен съвет, в който участват..

публикувано на 03.11.17 в 06:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока

Тази седмица депутатите гласуват на второ четене либерализацията на тока да се отмени с една година, тоест да бъде факт през юли 2025 г., предаде БГНЕС. В пленарна зала ще се гледа и Проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет..

публикувано на 23.04.24 в 19:58

Утре е крайният срок за партии и коалиции за регистрация в ЦИК

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за регистрация в ЦИК за участие в изборите за национален и европарламент на 9 юни. Крайният срок изтича в 17.00 часа на 24 април. От 25 април Централната избирателна комисия започва да приема..

публикувано на 23.04.24 в 18:20

ПП-ДБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов подписаха официалното споразумение за явяване на изборите 2 в 1 на формациите им "Продължаваме промяната - Демократична България", съобщава БНР. Така коалицията ще се яви заедно на трети поредни..

публикувано на 23.04.24 в 17:53

"Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

Още една партия напуска ПП-ДБ – след Зелено движение, и Средна европейска класа обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението, съобщи БНР.  "Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните..

публикувано на 23.04.24 в 15:53

Вкарват в съда двама, пребили до смърт мъж в Добрич

Двама мъже от Добрич са предадени на съд за убийство, извършено с изключителна жестокост на улица в града. Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 г., след като жертвата 52-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние, а впоследствие умира..

публикувано на 23.04.24 в 15:49
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Министър Цоков за коклюша: Засега не е нужно носенето на маски или дистанционно обучение

Според здравните експерти засега не е нужно да се въвежда носене на маски или дистанционно обучение във връзка с нарастващите случаи на заболели деца от коклюш. Това обяви в Шумен образователният министър проф. Галин Цоков, цитиран от БНР...

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Темата "Черноморска бодлива акула" бе дискутирана сред рибарския бранш във Варна и региона

Среща на тема "Черноморска бодлива акула" се проведе във Варна по инициатива на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море (ГКРСМ) със съдействието на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Местната..

публикувано на 23.04.24 в 15:21