45 оборота в минута #431 | Иван Антонов

Автор:

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Иван Антонов е в студиото, както всяка първа събота през последните почти три години. Традицията повелява началото на месеца да започва с изобилие от нови сингли от страниците на сайта relaxmashmusic.org, а ноември бележи задълбочаване в селекциите на Иван – шестте соулфул афро хаус парчета във втория час на предаването ни повличат наистина надълбоко!

Първата половина от това издание е запазена територия за съвременната фънк-соул сцена. Слушаме нови албуми от британците The Haggis Horns, инструменталната формация Kind & Kinky Zoo от Швейцария, както и соул дивата Martha High – един от златните гласове в армията на Джеймс Браун.

Martha High днес е на 72, но е точно толкова активна, колкото и когато беше на 27. Новият ѝ албум Tribute To My Soul Sisters е продуциран и изцяло изсвирен от японската фънк банда Osaka Monaurail, с която певицата в момента е на европейско турне. Идеята за този проект датира още от 2014 г., когато Марта осъзнава, че иска да отдаде почит към останалите певици от JB'Revue – дамската вокална група на Джеймс Браун, позната и под името James BrownOriginal Funky Divas. Това са Lyn Collins, Anna King, Vicki Anderson и самата Martha High. Албумът съдържа нейни изпълнения от репертоара на звездната четворка – 13 бижута от златните години на соул и фънк музиката.

И още: нова музика от канадското R&B дуо dvsn (изговаря се дивижън), Mario Biondi - италианския еквивалент на Бари Уайт, и варненския ню джаз проект JazzProfilactika (следващата събота музикантите ще представят дебютния си албум Tick Tock!).

В това издание отбелязваме и рождения ден на Gregory Porter, откривайки сезона на коледните песни (да, рано е, но наистина нямаме търпение!) – с обещанието, че в ефира на Радио Варна ще звучи само фина селекция от тазгодишната музикална коледна реколта. Приятно слушане.


Beatchild & The Slakadeliqs feat. Justin Nozuka – The Only Difference [BBE]

Kind & Kinky Zoo – Big Bite [Legere]

Kind & Kinky Zoo – La Jupe Volante [Legere]

Martha High – Things Got To Get Better [Record Kicks]

Martha High – Think (About It) [Record Kicks]

Martha High – Mama Feelgood [Record Kicks]

The Haggis Horns feat. Doc Brown – Take It Back [Haggis]

The Haggis Horns feat. Lucinda Slim – New York Beat [Haggis]

Gregory Porter & Anita Wilson – Go Tell It On The Mountain / Ain't No Mountain High Enough [Motown]

Toni Jordan – The Bend [Jazzman]

Otis Blackwell – My Josephine [Jazzman]

Clarence Garlow – New Bon Ton Roulay [Jazzman]

Donny McCaslin – Shake Loose [Motema]

Fats Gaines Band – Get Up, Get Down, Get Funky, Get Loose [Avamar]

dvsn – Can't Wain [OVO Sound]

dvsn – Morning After [OVO Sound]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

Mario Biondi – Stay With Me (LTJ Xperience Remix) [Schema]

Louie Vega pres. Uhuru & Berita – Respect Is You (Mapiano & Sunny Boy Uhuru Souldub) [Vega]

Dave Anthony feat. Aleysha Lei of Hanlei – I Feel For You (NDinga Gaba Remix) [Quantize]

Aaron & Deckert feat. Valentine – L.D.O.E. [Connected Frontline]

Blak Beat Niks – Get Over Yourself (Sean McCabe Jazzclub Mix) [Solid Ground]

Kikko Esse – Room 33 (Original Mix) [Soulstice Music]

Los Charly's Orchestra feat. Omar – History (John Morales M+M Radio Edit) [Imagenes]
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47