"Четири елемента" сборна изложба акварел в Арт салона на Радио Варна

| обновено на 02.12.17 в 22:46

На 24 ноември трима художници ни потопиха в цветните води на акварела - Елица Карабашлиева, Николинка Димитрова и Иво Йорданов.
"Четири елемента" е мотото на предстоящата изложба, а авторите се усещат привлени от стихията на водата, огъня, въздуха и земята. Вдъхновени от силата и красотата на природата споделят: "Водата, което може да бъде ручейче, дъжд, мъгла, океан, сняг, може да бъде помитаща морска буря, наводнение. Огънят, без който не може да оцелеем е и изгарящ и унищожаващ. Земята, която ни храни разгневена би унищожила цели цивилизации. Въздухът, без който не оцеляваме и минута може да ни помете като перца. В картините от тази изложба се опитваме не само да покажем лицата им, но и тяхната многоликост, както и нашето преклонение пред силата и красотата на природата и всичко живо в нея."
Снимка
Трима човека, толкова различни в светоусещането си, в начина, по който предават мисли на лист, в характерите си са обединени от покоряващата сила на акварела, която също е стихия - вода. Трима приятели, които ще отворят своят свят на стихии и страст, ще отгърнат мислите в картините си. Всеки от тях върви по своя път и накрая се събират за да покажат покоряващата сила на още една стихия - приятелството.
" Откриването на акварела е една от най-съдбовните и щастливи срещи за мен. Очарованието, силата му, емоцията, прелестта и дори трудността са нещата, които ме зареждат и вдъхновяват пред всяка среща с белия лист. Да овладееш водата, да предадеш не само формите, но и емоциите са нещо, което ме радват в най-върховна степен. Обичам да се вглеждам в детайлите, но също и в момента, който отлита и вълшебствата траят само миг. Улавянето на този вълшебен миг е същността на работата ми. Често рисувам стари предмети, в които чувам скрити разкази, стари сгради, които са пълни с истории."
Елица
"Винаги съм имал афинитет към изкуствата. Обичам да работя с акварели, като използвам нетрадиционни техники за този тип медиум. Моите картини опознават природата, подчертавайки подробностите в нея. Движа се в две основни направления в изкуството - реализъм и натурализъм. Като художник се опитвам да постигна максимално възпроизвеждане на реалността."
Иво


ВИЖТЕ ОЩЕ

Връзката на Димчо Дебелянов и Йордан Йовков с Варна през погледа на критика Никола Иванов

На 12-ти  декември , вторник, 18.00 часа, в Арт салона на Радио Варна литературният критик Никола Иванов ще представи две свои книги – за Йордан Йовков и за Димчо Дебелянов, и за връзките им с Варна. Изданието е на ИК „Славена“ и е част от Рождественския салон на изкуствата 2017 година. 12 културни събития са включени през тази година в..

обновено на 12.12.17 в 11:42

Изложба живопис на Вълю Вълев

8-ми декември (петък), Арт салон на Радио Варна, 18:00 часа Художникът Вълю Вълев открива своята самостоятелна изложба в арт пространството на Радио Варна. Авторът работи и твори повече от 40 години в областта на изкуството - картини, портрети, икони, гравюри, стенописи, барелефи. Има много участия в общи и самостоятелни изложби. Негови..

обновено на 12.12.17 в 11:20

Благотворителна фотоизложба в подкрепа на децата от "Карин дом"

Благотворителна изложба „Моето сърце” ще бъде открита на 1 декември, петък, от 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна. Самостоятелната експозиция "Моето сърце" на Деница Кармен показва експериментална фотография. Картините на Деница преоткриват красотата и многообразието на цветовете, те са експлозия от положителна енергия и светлина...

обновено на 12.12.17 в 11:20

Представяне на книга "Кажи Не на глада. Възстанови метаболизма си от диети" на Инес Субашка

2-ри декември (събота), Арт салон на Радио Варна, от 11:00 часа. Заблуда е да си повтаряме, че се храним само за енергия. Ние не сме машини – ние сме човешки същества с емоции, памет и бъдеще. Всичко, което правим, оставя отпечатък в мозъка ни и неминуемо влияе върху това, какво мислим, чувстваме и избираме в настоящия момент. Храненето не трябва..

публикувано на 29.11.17 в 14:34

Изложба - базар в подкрепа на "пеперудените" ни деца

Радио Варна и Детската школа за приложни изкуства на Ива Пенчева си партнират вече 5 години. Творчески работилници, ателиета на открито, демонстрации и няколко изложби са част от събитията, които се случиха в Арт салона на Радио Варна през годините. Школата работи предимно с рисувана коприна, а създадените творби са ефирни и нежни; платната искрят от..

обновено на 27.11.17 в 12:23

Сдружение "България - дух и култура" представя три нови книги

На 24 ноември, петък, в Концертно студио на Радио Варна, от 18.00 часа ще бъдат представени три нови книги. „Богомилската алтернатива” на доц. д-р Веселина Вачкова и „Отключените пътища на богомилите” и „Разчетени послания” на Христо Буковски. Водещ – Елена Икономова. Срещата с двамата задълбочени изследователи на богомилското учение,..

обновено на 24.11.17 в 14:16

Фоторепортерът Георги Спасов с благотворителна изложба в Радио Варна

Фотоизложба под наслов „Заразно добро" ще се проведе на 20 ноември от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна. Посетителите на събитието ще могат да откупят с благотворителна цел фотоси на Варна, направени от фоторепортера Георги Спасов. " Това, което истински ще ме зарадва е примерът ми да бъде заразителен и нека всички да се обърнем към доброто..

обновено на 20.11.17 в 10:37