45 оборота в минута #432 (11.11.2017) | JazzProfilactika

Автор:

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Музикантите от JazzProfilactika разказват за дългия път от създаването на варненския проект до стъпването му на музикалния пазар в края на октомври с дебютния албум Tick Tock (още за изданието – ТУК). DJ JiJo, Рул Холандер, Цветан Момчилов и Нейко Бодуров споделят повече за творческия процес при създаването на албума, за подписването с реномирания европейски лейбъл Timewarp Music, както и за препятствията по пътя – най-голямото от които е загубата на музикалния продуцент и техен скъп приятел Иван Бояджиев-Точката. Въпреки всичко обаче албумът е факт и в това издание слушаме 5 композиции от него!

Във втория час на предаването звучи още българска музика. Певицата Dorothy Takev отново обединява сили с продуцента Boyan, а резултатът е страхотният нов сингъл On & On. А през следващата седмица всеки делничен ден преди новините в 9:00 и в 15:00 ч. ще можете да слушате „В този ред на мисли” – най-новата песен на деветчленната фънки банда SoulBmoll (интервю на Кристиян Неделчев със Светлин Стайков от групата слушайте ТУК).

И още: музика от компилациите Jukebox Mambo(мамбо и румба от 50-те на корем) и Reach UpDisco Wonderland (диско класики от началото на 80-те), както и най-новото на фънк, соул и джаз сцената днес. Приятно слушане.


Ben Westbeech – Butterflies [Brownswood]

Sonzeira – America Latina [Brownswood]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Fourplay [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Night City Lights [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Tutu [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Samboppa [Timewarp Music]

Mop Mop feat. Fred Wesley & Anthony Joseph – Run Around [Agogo]

Nicola Conte & Gianluca Petrella feat. Bridgette Amofah – New World Shuffle [Schema]

The Expansions – Breakthrough (7'' Version) [Albert's Favourites]

Boyan & Dorothy Takev – On & On [promo]

The Lyman Woodard Organization – Creative Musicians [BBE]

Bobby Freeman – Susie Sunshine [Double Shot]

Chuz Alfred – Caravan [Jazzman]

Camille Howard – Hurry Back Baby [Jazzman]

SoulBmoll – В този ред на мисли [SoulBmoll]

Three Fall & Melane – Elevation Of Love [ACT]

Ross McHenry Trio – Us And Them [First Word]

T-Connection – Groove To Get Down [BBE]

Don Laka – I Wanna Be Myself (Nick Halkes & Andy Smith Edit) [BBE]

Mtume – Juicy Fruit [Epic]

Anita Baker – Do You Believe Me [Beverly Glen Music]
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Валери Великов, на 14 октомври

Депутатите в датския парламент избухнаха в неудържим смях по време на изказване на премиера Мете Фредериксен /на снимката/. Тя самата се смееше най-много от всички. Причината ще разберете в началото на предаването. Представители на 13 университета участват в Дните на образованието в Холандия. Срещата продължава до 18 часа в хотел до..

публикувано на 14.10.19 в 15:36

НА СВЕТЛО на 14 октомври със Светлана Вълкова

Ден на отворени врати в Авиобаза „Чайка” Изложение във Варна, посветено на образованието в Холандия 4 години от създаването на Дневен център "Слънчевата къща” Дефицит на приемни семейства за деца с увреждания и на такива с проблемно поведение Какъв бюджет ни е нужен за пътуване до Доха, Катар Клуб „Млади възрожденци” към Общобългарски..

публикувано на 14.10.19 в 14:13
Света Петка

"Новият ден" на 14 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от българския народ Петка Българска, е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят. Народният календар определя Петковден (14 октомври) и Димитровден (26 октомври) като завършек на активния стопански труд. Около тези дати наемните работници..

публикувано на 14.10.19 в 06:00

В "Улица "Събота" днес

В “Местни герои” днес се срещаме с организаторите на предстоящия фестивал MOVING BODY’19 . Той се завръща във Варна между 17 и 20 октомври, за да насити града с движение, танц и филми. Събитието дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях..

публикувано на 12.10.19 в 14:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 октомври

„Мазно е, хубаво...“ или как се инспектира нова отсечка от магистрала през прозореца на джипката. Голямо Брайлово четене се проведе днес във Варна. Репортажът е на Олга Карова. Утре морската столица ще е домакин на бизнес форум, посветен на отдаването на имоти за краткосрочно настаняване или т.н. нощувки за гости. Още – в интервюто на..

публикувано на 11.10.19 в 16:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 Новият филм на Станислав Дончев „Писма от Антарктида” на голям екран от днес Нови пътешествия и нови фарове в актива на Бела Бенова – пътешественик, фотограф, писател, авантюрист 15.00 – 16.00 Изложба живопис на Васил Василев “НЕслучайни пространства” – живопис на Пламен Бешков „Стихове и..

публикувано на 11.10.19 в 13:40

"Новият ден" на 11 октомври с Мариела Димитрова

Изложение на дрехи, работно облекло и сувенири, изработени от кооперации на хора с увреждания ще се проведе за втори път през есента във Варна, във Фестивалния и конгресен център. Освен да предложат продукцията си, която най-често е за износ, хората с увреждания от Трудово-производителните кооперациите поставят отново проблемите – ниски..

публикувано на 11.10.19 в 06:52