Нужна е коренна промяна в храненето!

| обновено на 12.11.17 в 17:05

Програмата на плодолечение спасява 60-годишен мъж от тежка алергия. След 2 години той може да консумира всичко без да има риск. Всички показатели са в норма и като бонус са свалените 30 килограма. Семейство Нолеви от Хасково.

Казвам се Тодор Нолев. Преди 2 години трябваше да лекувам тежка алергия, която се беше появила 3 години по-рано. С конвенционалните медикаменти не успях, дори и с кортикостероиди. Накрая резултатът беше, че не става. Това е тежка хранителна ортикария. Отговорът на лекарите беше: „То е станало хронично, като не може да го ядеш, няма да го ядеш...” . Стигна се до там, че все по-малко неща можех да консумирам...

Какво се случи след посещението при д-р Емилова?

СнимкаПри ръст 172 сантиметра бях 108 килограма. Видът ми беше много лош. Имах висока пикочна киселина, висока кръвна захар, висок холестерол, всичко беше високо. Тогава д-р Емилова ми каза : „ Не съм сигурна! Ние сме оправяли много алергии, за всички пътят е един – трябва да сте много решен и да го следвате!”

Аз бях толкова ядосан на тази болест, че бях решил да направя каквото трябва. Според д-р Емилова щеше да е необходимо около година – година и половина. И се оказа права.

Измина повече от година, докато всичко се възстанови.

През цялото това време аз мислех само за болестта си и не се теглих. Килограмите бяха бонус. Сега съм 30 килограма по-малко.

За година и половина?

Горе- долу- 2 години.

Новият начин на живот – труден ли е?

Не е лесен, защото човек трябва да реши, от там идва всичко. След това трябва да слуша професионалисти. Аз затова идвам при д-р Емилова. Иначе има много литература. Аз и преди съм правил опити, защото усещах, че съм на ръба на физическите сили. Нямах енергия. Уж съм здрав, но се чувствам изморен. Тежко ми е. Оказа се, че съм изразходвал цялата енергия за смилане на храната от неправилното хранене.

Направих няколко програми по д-р Емилова. Само за първата бях в клиниката и за захранването, защото е много опасно човек да сбърка, ако го прави сам.

Не е страшно, ако човек е убеден, че трябва да го направи. Трябва да се направи коренна промяна в храненето, да забравиш  старите навици. Иначе не става.

Снимка

Като жена – трудно ли се прави промяната?

Аз съм съпругата на Тодор – Нели Нолева. Не е много трудно.

Когато човек е мотивиран, всичко се случва. След посещението при д-р Емилова бяхме решили коренно да променим начина на живот и го променихме. Повече бяхме в домашна обстановка, за да може да приготвям храни, които са диетични.

Изцяло изхвърлихме солта, изхвърлихме всякакъв вид мазнина и никакви сладки.

Сега сме на природосъобразно хранене, но според нашата представа за това.

Не само Вие, но и Ваши приятели сте запалили по идеята за здравословен начин на живот...

Да, така е. В момента с нас дойдоха две семейства.

Ролята на д-р Емилова да промените Вашия начин на живот?

Тодор Нолев: Хубаво е, че има този център, особено за хора, които искат да променят своя живот, но не знаят как да го направят. Условията са много добри. Първо има кой да ти каже какво да правиш, за да не сбъркаш. Второ – има медицинския фактор. Има лаборатория, има кардиограми, има лекари и то едни от най-добрите, на ниво са!

Нели Нолева: Много сме доволни от центъра на д-р Емилова. Нашите приятели си мислеха, че отиват на хотел, защото ние така казваме. Сега всички са очаровани – от д-р Емилова, от отношението, от всичко.

Още от първия ден винаги сме под лекарско наблюдение, правят се изследвания, при необходимост има консултации със специалисти. Всичко е съчетано – лечение и почивка!

Вие имахте ли някакъв здравословен проблем?

При мен всичко беше в норма, но нали знаете, че когато половинката има нужда, другият е до него.

Тодор Нолев: Аз бях мотивиран, но ако нямах подкрепата на семейство да ме подкрепи, едва ли щеше да се получи. След нас дойдоха нашият син и снахата, те също са много доволни. Сега се опитваме да наложим  здравословен режим на внуците, защото разбрахме, че в основата е правилното хранене!Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за информация е 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Програмата на плодолечение подобрява спермограмата

Броят на сперматозоидите се увеличава след като се направи програмата на плодове, чай и мед , за това това разказва семейство Христови от София . Христо е на 44 години. Години наред има проблем със спермограмата. Провеждал курсове на лечение, но сам определя ефекта като „минимален“. Той идва в клиниката на д-р Емилова преди 6 месеца, за да..

публикувано на 17.11.18 в 11:18

Земна ябълка при диабет и ревматични болки

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Позната е като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Гулията дълго време беше сред забравените и пренебрегвани богатства на..

публикувано на 11.11.18 в 10:51

Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък" , спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и..

публикувано на 07.11.18 в 08:45

Нарът намалява холестерола и ни предпазва от болестта на Алцхаймер

В сезона на плодовете как максимално да използване техните полезни качества обяснява д-р Людмила Емилова всяка сутрин на своите пациенти. Античните гърци наричали нара плод на боговете. Днес го определят като   лекарство или антибиотик. Причината - к онсумацията му влияе благотворно при сърдечно-съдови заболявания, като понижава нивата на лошия..

обновено на 27.10.18 в 18:13

Гладолечението облекчава и болките при подагра

Само за 6 месеца здравословен начин на живот стойностите на пикочната киселина почти влизат в норма при Росен Генов. Той е българин, който от близо 40 години живее в Берлин. Преди половин години всеки ден взимал по 6 хапчета. Имал високо кръвно, страдал от сърце, подагра, безсъние, нерви... Спял по няколко часа. Лекарите в Германия казвали, че приемането..

публикувано на 21.10.18 в 14:38

Гладолечението помага за оздравяване на очите

Здравословни проблеми с белия дроб решава пациент на д-р Емилова, който няколко пъти прави програмата на плодове и чай. Дори вече няма ХОББІ - хронична обструктивна белодробна болест. Сега Иванка Попова е в клиниката за да намали болката в очите. От години има очен херпес. Решена е да направи дълга програма на плодове, чай и мед. Знам, че..

публикувано на 14.10.18 в 11:35

Как се свалят 50 килограма за четири месеца?

"Азбуката на живота ми даде д-р Емилова", това споделя нейн пациент, който свалил 50 килограма за 4 месеца и продължава да отслабва с програмата на природосъобразен начин на живот. Ивелин е на 50 години и е от Добрич. "Много е упорит. Дойде 200 кг през май, сега е с 50 килограма по-малко, от които 32 кг мазнини. Върви всеки ден сутрин и вечер, прави..

обновено на 05.10.18 в 19:20