Нужна е коренна промяна в храненето!

| обновено на 12.11.17 в 17:05

Програмата на плодолечение спасява 60-годишен мъж от тежка алергия. След 2 години той може да консумира всичко без да има риск. Всички показатели са в норма и като бонус са свалените 30 килограма. Семейство Нолеви от Хасково.

Казвам се Тодор Нолев. Преди 2 години трябваше да лекувам тежка алергия, която се беше появила 3 години по-рано. С конвенционалните медикаменти не успях, дори и с кортикостероиди. Накрая резултатът беше, че не става. Това е тежка хранителна ортикария. Отговорът на лекарите беше: „То е станало хронично, като не може да го ядеш, няма да го ядеш...” . Стигна се до там, че все по-малко неща можех да консумирам...

Какво се случи след посещението при д-р Емилова?

СнимкаПри ръст 172 сантиметра бях 108 килограма. Видът ми беше много лош. Имах висока пикочна киселина, висока кръвна захар, висок холестерол, всичко беше високо. Тогава д-р Емилова ми каза : „ Не съм сигурна! Ние сме оправяли много алергии, за всички пътят е един – трябва да сте много решен и да го следвате!”

Аз бях толкова ядосан на тази болест, че бях решил да направя каквото трябва. Според д-р Емилова щеше да е необходимо около година – година и половина. И се оказа права.

Измина повече от година, докато всичко се възстанови.

През цялото това време аз мислех само за болестта си и не се теглих. Килограмите бяха бонус. Сега съм 30 килограма по-малко.

За година и половина?

Горе- долу- 2 години.

Новият начин на живот – труден ли е?

Не е лесен, защото човек трябва да реши, от там идва всичко. След това трябва да слуша професионалисти. Аз затова идвам при д-р Емилова. Иначе има много литература. Аз и преди съм правил опити, защото усещах, че съм на ръба на физическите сили. Нямах енергия. Уж съм здрав, но се чувствам изморен. Тежко ми е. Оказа се, че съм изразходвал цялата енергия за смилане на храната от неправилното хранене.

Направих няколко програми по д-р Емилова. Само за първата бях в клиниката и за захранването, защото е много опасно човек да сбърка, ако го прави сам.

Не е страшно, ако човек е убеден, че трябва да го направи. Трябва да се направи коренна промяна в храненето, да забравиш  старите навици. Иначе не става.

Снимка

Като жена – трудно ли се прави промяната?

Аз съм съпругата на Тодор – Нели Нолева. Не е много трудно.

Когато човек е мотивиран, всичко се случва. След посещението при д-р Емилова бяхме решили коренно да променим начина на живот и го променихме. Повече бяхме в домашна обстановка, за да може да приготвям храни, които са диетични.

Изцяло изхвърлихме солта, изхвърлихме всякакъв вид мазнина и никакви сладки.

Сега сме на природосъобразно хранене, но според нашата представа за това.

Не само Вие, но и Ваши приятели сте запалили по идеята за здравословен начин на живот...

Да, така е. В момента с нас дойдоха две семейства.

Ролята на д-р Емилова да промените Вашия начин на живот?

Тодор Нолев: Хубаво е, че има този център, особено за хора, които искат да променят своя живот, но не знаят как да го направят. Условията са много добри. Първо има кой да ти каже какво да правиш, за да не сбъркаш. Второ – има медицинския фактор. Има лаборатория, има кардиограми, има лекари и то едни от най-добрите, на ниво са!

Нели Нолева: Много сме доволни от центъра на д-р Емилова. Нашите приятели си мислеха, че отиват на хотел, защото ние така казваме. Сега всички са очаровани – от д-р Емилова, от отношението, от всичко.

Още от първия ден винаги сме под лекарско наблюдение, правят се изследвания, при необходимост има консултации със специалисти. Всичко е съчетано – лечение и почивка!

Вие имахте ли някакъв здравословен проблем?

При мен всичко беше в норма, но нали знаете, че когато половинката има нужда, другият е до него.

Тодор Нолев: Аз бях мотивиран, но ако нямах подкрепата на семейство да ме подкрепи, едва ли щеше да се получи. След нас дойдоха нашият син и снахата, те също са много доволни. Сега се опитваме да наложим  здравословен режим на внуците, защото разбрахме, че в основата е правилното хранене!Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за информация е 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота. Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все..

публикувано на 12.01.18 в 19:26

Плодолечението лекува диабет

За това разказва дама, която след програма на плодове и чай овладява стойностите на кръвната захар . Добрите резултати връщат отново в клиниката на д-р Емилова една жена, която пътува стотици километри. Аз съм Елена Николова и съм от Панагюрище. Тук ме доведе здравословното състояние. Това е моето второ посещение в клиниката. Спазвам и в къщи..

публикувано на 07.01.18 в 17:34

Центърът на д-р Емилова - оазис на доброта и щастие

През 2018 година центърът на д-р Емилова ще отбележи 25 години от своето начало. За четвърт век пациентите вече са близо 50 000 от цял свят. Най-малко още 4 пъти по Толкова са направили програмата, разказва д-р Емилова. Доволни от постигнатите резултати, те често се връщат със своите семейства и приятели. През годините много от редовните пациенти са..

обновено на 01.01.18 в 06:35

Коледата на д-р Емилова

Винаги на Коледа се събира цялото ми семейство - децата ми, внуците ми, сватовете... Откакто дъщеря ми започна да учи в Английската гимназия,  за нея приоритет е пуйката. Затова аз се усъвършенствах да правя за Коледа печена пуйка пълна с кестени, разказа в интервю за Радио Варна д-р Емилова . За обичаната по целия свят лекарка това е..

публикувано на 24.12.17 в 12:15

Емилия от Швеция: „Ще дойда отново при д-р Емилова!”

След 20-дневно плодолечение   в клиниката на д-р Емилова Емилия си тръгва доволна, защото е спряла медикаментите за диабет, а нейната приятелка е щастлива, че са се излекували раните от псориазиса. Аз съм Емилия и съм на 47 години. За първи път правя плодолечение и съм много очарована. Не зная от колко време в моя живот не се..

публикувано на 17.12.17 в 17:22

Веско Станков: "Махнете шкафчето за прегрешения!"

Той е на 38 години, но споделя, че енергията му в момента е повече от времето, когато е на 20. Завършил е  екология  в СУ "Св. Климент Охридски" и  мотивът му да се храни с цялостни продукти  е етичното отношение към животните и планетата. Споделя, че здравословният ефект идва постфактум. Веско Станков с часове може да говори за храната,..

обновено на 11.12.17 в 10:07

Подправките придават вкус и плътност на храната

Илия Илиев от 10 години е част от екипа, който приготвя здравословната храна в центъра на д-р Людмила Емилова. От 5 години вече и е главен готвач. Преди да се присъедини към екипа, сам прави програмата, защото имал гнойна ангина и акне.  След това животът му наистина се променя. Преди малко повече от година сключи брак с Галя, която също работи при д-р..

обновено на 03.12.17 в 18:47