Нужна е коренна промяна в храненето!

| обновено на 12.11.17 в 17:05

Програмата на плодолечение спасява 60-годишен мъж от тежка алергия. След 2 години той може да консумира всичко без да има риск. Всички показатели са в норма и като бонус са свалените 30 килограма. Семейство Нолеви от Хасково.

Казвам се Тодор Нолев. Преди 2 години трябваше да лекувам тежка алергия, която се беше появила 3 години по-рано. С конвенционалните медикаменти не успях, дори и с кортикостероиди. Накрая резултатът беше, че не става. Това е тежка хранителна ортикария. Отговорът на лекарите беше: „То е станало хронично, като не може да го ядеш, няма да го ядеш...” . Стигна се до там, че все по-малко неща можех да консумирам...

Какво се случи след посещението при д-р Емилова?

СнимкаПри ръст 172 сантиметра бях 108 килограма. Видът ми беше много лош. Имах висока пикочна киселина, висока кръвна захар, висок холестерол, всичко беше високо. Тогава д-р Емилова ми каза : „ Не съм сигурна! Ние сме оправяли много алергии, за всички пътят е един – трябва да сте много решен и да го следвате!”

Аз бях толкова ядосан на тази болест, че бях решил да направя каквото трябва. Според д-р Емилова щеше да е необходимо около година – година и половина. И се оказа права.

Измина повече от година, докато всичко се възстанови.

През цялото това време аз мислех само за болестта си и не се теглих. Килограмите бяха бонус. Сега съм 30 килограма по-малко.

За година и половина?

Горе- долу- 2 години.

Новият начин на живот – труден ли е?

Не е лесен, защото човек трябва да реши, от там идва всичко. След това трябва да слуша професионалисти. Аз затова идвам при д-р Емилова. Иначе има много литература. Аз и преди съм правил опити, защото усещах, че съм на ръба на физическите сили. Нямах енергия. Уж съм здрав, но се чувствам изморен. Тежко ми е. Оказа се, че съм изразходвал цялата енергия за смилане на храната от неправилното хранене.

Направих няколко програми по д-р Емилова. Само за първата бях в клиниката и за захранването, защото е много опасно човек да сбърка, ако го прави сам.

Не е страшно, ако човек е убеден, че трябва да го направи. Трябва да се направи коренна промяна в храненето, да забравиш  старите навици. Иначе не става.

Снимка

Като жена – трудно ли се прави промяната?

Аз съм съпругата на Тодор – Нели Нолева. Не е много трудно.

Когато човек е мотивиран, всичко се случва. След посещението при д-р Емилова бяхме решили коренно да променим начина на живот и го променихме. Повече бяхме в домашна обстановка, за да може да приготвям храни, които са диетични.

Изцяло изхвърлихме солта, изхвърлихме всякакъв вид мазнина и никакви сладки.

Сега сме на природосъобразно хранене, но според нашата представа за това.

Не само Вие, но и Ваши приятели сте запалили по идеята за здравословен начин на живот...

Да, така е. В момента с нас дойдоха две семейства.

Ролята на д-р Емилова да промените Вашия начин на живот?

Тодор Нолев: Хубаво е, че има този център, особено за хора, които искат да променят своя живот, но не знаят как да го направят. Условията са много добри. Първо има кой да ти каже какво да правиш, за да не сбъркаш. Второ – има медицинския фактор. Има лаборатория, има кардиограми, има лекари и то едни от най-добрите, на ниво са!

Нели Нолева: Много сме доволни от центъра на д-р Емилова. Нашите приятели си мислеха, че отиват на хотел, защото ние така казваме. Сега всички са очаровани – от д-р Емилова, от отношението, от всичко.

Още от първия ден винаги сме под лекарско наблюдение, правят се изследвания, при необходимост има консултации със специалисти. Всичко е съчетано – лечение и почивка!

Вие имахте ли някакъв здравословен проблем?

При мен всичко беше в норма, но нали знаете, че когато половинката има нужда, другият е до него.

Тодор Нолев: Аз бях мотивиран, но ако нямах подкрепата на семейство да ме подкрепи, едва ли щеше да се получи. След нас дойдоха нашият син и снахата, те също са много доволни. Сега се опитваме да наложим  здравословен режим на внуците, защото разбрахме, че в основата е правилното хранене!Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за информация е 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ
зеленчуци

Пълнозърнестите храни и руколата намаляват високото кръвно

Няколко са храните, които естествено намаляват високото кръвно налягане. Научните изследвания поставят на първо място пълнозърнестите храни - тези, при които зърното е със своята обвивка. Това са елда, киноа, булгур, просо.  Няколко пъти седмично консумацията на тези храни гарантира по-ниско кръвно налягане от другите храни, разказва д-р Емилова. Тя следи..

публикувано на 22.04.18 в 12:00

Червено цвекло и чай каркаде намаляват високото кръвно

Пълнозърнестите храни, червеното цвекло и чай каркаде са сред храните, които понижават високото кръвно налягане. На 5 май Медицинският център на д-р Емилова ще отбележи 25 години от своето създаване. За четвърт век по пътя на здравето са тръгнали 50 000 пациенти. По този повод д-р Емилова ще разкаже за най-честите болести, които се..

публикувано на 15.04.18 в 10:50

Помогнах на млада жена с тежък колит, която тежеше само 35 кг.

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ”,  казва д-р Емилова на всички. Ще го каже на няколко езика на своите пациенти, които традиционно през пролетта са повече, защото всеки иска освен да бъде здрав, да изглежда и добре през лятото. След по-малко от месец нейната клиника ще отбележи 25 години. Близо 50 000 са пациентите от цял свят, които са направили програма на..

публикувано на 08.04.18 в 14:30

Защо най-ниското ниво на хранителната верига ни прави щастливи?

"Най-хубавата ми почивка" - това разказва Диана Митева от Варна след посещение на клиниката на д-р Емилова.  Тя е на 55 години и работи като медицинска сестра в Англия. Дъщеря ми е веган и ми помогна да се замисля повече за здравето. За клиниката на д-р Емилова зная отдавна, защото съм от Варна.  Не беше трудно да си купя билет и да дойда, за да се..

публикувано на 01.04.18 в 12:00

Защо един мъж е готов да направи "революция" в храненето?

Високо кръвно налягане и малко повече килограми водят в клиниката на д-р Емилова Стоил Ботев от София. След постигнатите резултати той е убеден, че ще промени начинът си на живот и хранене, както и това на семейството. Тръгвам си много жизнерадостен. Други заболявания имахте ли, освен високото кръвно? Други - не. Стойностите му се понижиха..

публикувано на 25.03.18 в 17:04

2 години спах клекнал до леглото

Това споделя Атанас Йовчев, който имал проблеми с наднормено тегло и отоци по тялото. Мъжът страдал от сънна апнея и заспивал докато шофирал. "Сега съм нов човек", убеден е Йовчев след 27 дни програма на плодове, чай и мед, която прави под контрола на д-р Емилова. Трудно беше, спах на колене, подпрян на леглото.... Как разбрахте за д-р Емилова?..

публикувано на 18.03.18 в 17:17

Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства...

публикувано на 11.03.18 в 13:50