"На светло" на 14 ноември със Сияна Спиридонова

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Омбудсманът на Република България Мая Манолова посети Генерал Тошево и се срещна с представителите на Инциативния комитет срещу проучванията и добива на природен газ в Добруджа. Подробности от председателя на комитета Атанас Атанасов - 14.15 ч.

По повод 120-годишнината от създаването на пункта за базиране във Варна валидираха пощенска картичка - 14.40 ч.

Областният съвет на БЧК - Варна организира кръгла маса по проблемите на кръводаряването „Дари кръв – подари живот“ с подкрепата на Община Варна и Районен център по трансфузионна хематология. - 15.15 ч.

Какво стои зад биологичното производство на храните? Кога вредните добавки, влагани в хранителните продукти, стават опасни за човешкия организъм? Темата коментираме с доц. Теменуга Стойкова. - 15.40 ч.

14 ноември е датата, на която отбелязваме световния ден за борба с диабета. В световен мащаб Световната здравна организация определя диабета като глобална пандемия. - 16.10 ч.

Културен афиш - 16.20 ч.

Обществено обсъждане за новия дългосрочен заем, който община Варна смята да изтегли, се провежда този следобед в община Варна. - 16.40 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Според енергиен експерт, сделката за ЧЕЗ отново показва как във важен сектор за обществото, навлиза неизвестна фирма с неясна собственост и капитали

Редица сериозни фирми се отказаха от покупката на ЧЕЗ, заради цената която си бяха поставили. Сред тях и много авторитетна индийска компания с опит в бранша- разкри за предаването на РВ „Позиция” Председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Това, че се е намерил купувач е добре за тях, за нас като потребители и държава, тепърва ще..

публикувано на 24.02.18 в 13:22

Радио Варна представя: Дишай!!!

В този момент, в който четете за това издание на предаването „Радио Варна представя” или четете информацията на сайта ни, картата, която показва запрашеността на въздуха над Варна се променя, иначе казано – влиза или излиза от норма, указвайки по-конкретно каква е концентрацията на фините прахови частици – същите тези, които биват сочени за..

публикувано на 24.02.18 в 08:10
Chart

#485 ТОП 20 (23.02.2018-02.03.2018)

публикувано на 23.02.18 в 21:03

Хоризонти на 23.02.2018

Маскарадният фестивал Кукерландия е национален празник с конкурсен характер. В специалните костюми с тежки чанове на кръста и със страшни маски мъжете гонят злото, подготвяйки ни за настъпващата пролет. В Ямболско надявали на Кукеровден (понеделника след Сирница) гугли, капашони и киляфи с пайети и мъниста от време оно ритуал прераснал във фестивал с..

публикувано на 23.02.18 в 08:02
Планетариум в Бристъл

"Новият ден" на 23 февруари 2018 г. с Димитрина Дончева

В „Новият ден” ще бъдем на едно от любимите места на варненци, и на гостите на града, варненската Обсерватория. Тази година, на 22 май ще се навършат 50 години от основаването й. Програмата по тържествата се подготвя в момента, като за варненци тя ще започне от 18 май и ще продължи 1 седмица. Дотогава има време. Екипът на Обсерваторията го използва,..

публикувано на 23.02.18 в 05:55

Биткойни и блокчейн - темата в StartUp тази седмица

Тази седмица в StartUp говорим за криптовалути. Що е   то биткойн, как се разплащаме с тях, какво се крие зад израза блокчейн технологии, има ли рискове и за какво да внимаваме? И още, за какво друго могат да се използва блокчейн и колко за варненците, които я прилагат? Отговорите на тези, и не само въпроси чуйте от Галин Динков,..

обновено на 22.02.18 в 15:01

"На светло" с Доротея Николова на 22 февруари

Над 20 са към момента станциите на гражданската инициатива airbulgaria във Варна, които в реално време отчитат концентрацията на фините прахови частици във въздуха. Първите три станции на airvarna.info работят вече година. Какво сочат наблюденията за тези 12 месеца, как да си „осиновим” станция и има ли разминавания с данните от наблюденията на..

публикувано на 22.02.18 в 12:42