"На светло" на 14 ноември със Сияна Спиридонова

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Омбудсманът на Република България Мая Манолова посети Генерал Тошево и се срещна с представителите на Инциативния комитет срещу проучванията и добива на природен газ в Добруджа. Подробности от председателя на комитета Атанас Атанасов - 14.15 ч.

По повод 120-годишнината от създаването на пункта за базиране във Варна валидираха пощенска картичка - 14.40 ч.

Областният съвет на БЧК - Варна организира кръгла маса по проблемите на кръводаряването „Дари кръв – подари живот“ с подкрепата на Община Варна и Районен център по трансфузионна хематология. - 15.15 ч.

Какво стои зад биологичното производство на храните? Кога вредните добавки, влагани в хранителните продукти, стават опасни за човешкия организъм? Темата коментираме с доц. Теменуга Стойкова. - 15.40 ч.

14 ноември е датата, на която отбелязваме световния ден за борба с диабета. В световен мащаб Световната здравна организация определя диабета като глобална пандемия. - 16.10 ч.

Културен афиш - 16.20 ч.

Обществено обсъждане за новия дългосрочен заем, който община Варна смята да изтегли, се провежда този следобед в община Варна. - 16.40 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Радио Poster в пет минути. Защо българите водят в класацията по полови стереотипи и прави ли ги това сексисти? Вписваме ли се в новите тенденции на отношенията мъже- жени в контекста на сексуалните обвинения през последните седмици? Що е то „червена мишка” и защо министър на отбраната я споменава? Продължаваме да следим темата за..

публикувано на 21.11.17 в 16:57

НА СВЕТЛО на 21 ноември със Светлана Вълкова

14.20 – Как да си направим еко елхичка – няколко свежи предпразнични идеи 14.40 – Кога можем да кандидатстваме с проекти по фонд „Култура” на Община Варна 15.15 – Протест на надзирателите от Варненския затвор 15.40 – З аседание на местната комисия за б орба с трафика на хора 16.10 – Покани за..

публикувано на 21.11.17 в 12:59

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка. Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите са свързани само с високи технологии. И ако вече се чудите какво е, ракетната печка е..

публикувано на 21.11.17 в 10:33

"Новият ден" на 21 ноември със Сияна Спиридонова

И без сняг и лед десетки подлези във Варна са недостъпни за неподвижни хора и майки с колички. Още за проблема и неволите на варненци очаквайте в 8.15 ч. В деня на Християнското семейство ще ви срещнем с едно интернационално семейство – с французина Жереми Вега, който от половин година живее във Варна, и с половинката му - Галя Маринова. За общото..

публикувано на 21.11.17 в 04:00

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST еr" - денят в пет минути. Защо се налага община Варна да тегли нов дългосрочен заем? Аргументи „за” и „против” - след публичното обсъждане в зала „Пленарна”. След черната серия катастрофи, ще бъдат ли ефективни мерките на властта? Григор Димитров вече е част от „голямата игра”. Как стигна дотук? 

публикувано на 20.11.17 в 16:59

"На светло" на 20 ноември 2017 година с Димитрина Дончева

Няма по-добро начало на следобедната програма  "На светло"  от щастливата новина за Григор Димитров и неговия   заслужен успех снощи в Лондон на турнира Асоциацията на   професионалните тенисисти .  Емоцията още ни държи затова и потърсихме, макар е косвена, връзка с него от  морската столица. След голямата победа на Гришо разговаряме с   Огнян..

публикувано на 20.11.17 в 12:03
ГМО ябълка портокал

“Новият ден” на 20 ноември 2017 с Мариела Димитрова

75% от българите искат въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт “Без ГМО“. Това показа проучване на сдружение „За Земята” по повод предстоящото второ четене в Народното събрание на изцяло новият Законопроект за храните. В него се предлага вместо доброволен стандарт, браншови организации да изработват добри производствени практики. В..

публикувано на 20.11.17 в 06:15