Емил Конрад: Мога да работя в банка, само ако трябва да я чистя

Хитовият сред тийнейджърите влогър Емил Конрад представи пред варненските си почитатели "Книгата на Силвето". Силвето е YouTube инфлуенсър, Instagram знаменитост, онлайн явление и клубна стихия. В свободното си време работи над себе си. Това е първата й стихосбирка. Вероятно и последната. С автора разговаря репортерът Даниела Стойнова:
-  С какво предизвиквате, според Вас, интереса на младото поколение?

-  Най-вероятно защото видеата, които правя нямат значение на каква възраст сте, а това дали виждате самите себе си в самите видеа, които можете да видите.

-  А как избирате сюжета?

-  От неща, които ми се случват в ежедневието.

-  Едно момченце сега ми каза, че му харесвало „Изкуството да бъдеш мързелив”. Така си разхвърляло стаята и искало майка му да я оправи. Това не са ли вредни навици, които им възпитавате?

-  Аз не съм ги възпитавал майка им да им оправи стаята, но това е хитро по принцип, ако някой го е използвал. И майка му ако се е вързала да го направи е още по-хитро, защото нали то „не е луд този, който яде баницата”, а самият мързел те кара да правиш нещата по по-лесен начин.

-  А какво им казвате със „Силвето”? Вярно ли е, че това е срещу „кифлите”? Те много им се подиграват.

-  По-скоро не е срещу, ами се подиграваш на образа, който е създаден по този начин. За мен това е така или иначе безумен образ и аз просто го използвам. Просто е нещо, което е забавно.

-  Кой е Емил всъщност?

-  Това е доста интересен въпрос.... Кой е Емил? Не знам...

-  Какво ще правите цял живот? Не може винаги да пишете такива книги или можете?

-  Откъде знаете какво мога да правя? Това нещо, което така или иначе аз не мога да Ви кажа какво ще правя....

-  Ами, като минете в по-голяма възраст сигурно?

-  Ако преди 5 години ме бяхте питали какво ще правя, сигурно нямаше да Ви кажа, че ще пиша книги.Ако преди 6 години ме бяхте питали дали ще снимам видеа, нямаше да Ви кажа, че ще снимам видеа. Откъде да знам... Може да започна да рисувам или да започна да работя в банка.

-  Емил в банка?

-  Не, шегувам се. Имам доста ниски оценки по математика в училище, така че надали ще мога да работя в банка, освен ако не трябва да я чистя.

-  Какво сте завършили?

-  Завършил съм „Международни отношения”.

-  Да Ви чакаме като посланик, консул?

-  Значи аз освен, че правя забавни видеа и си слагам тениска на главата, съм и умен.Интервюто с Емил Конрад чуйте и в прикачения звуков файл:
С какво Емил Конрад се харесва на децата, чуйте от самите му почитатели:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличават се цените в Турция покрай завърналите се туристи

Скок от 20 на сто на туристите от България очакват турски туроператори през настоящата година, съобщават турски медии.  Tурският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш заяви, че през 2018 г. Анкара очаква страната да бъде посетена от 35 милиона туристи, пет милиона от които - от Русия. Министърът подчерта, че след преодоляване на..

обновено на 26.04.18 в 08:45

Д-р Деян Пенчев: Работата за другите е импулс за собственото здраве

"Едно от най-важните неща е човек да помага, да свърши нещо полезно за хората и за този свят. Ако това бъде осъзнато, човек получава импулс да бъде здрав, за да помага на себе си, на децата си, на своите родители, на приятелите си и на цялото общество". Това сподели в лекцията си във Варна Деян Пенчев, д-р по философия и квалифициран класически..

публикувано на 25.04.18 в 16:55

Ако до всяко добро същество застане поне още едно....

"Не можем да помогнем на всички, но ако помогнем на някого....това ще е страхотно". Така започва разговорът ни с Христо Хайджимихайлов, създател и ръководител на денс-формация "Криейтърс“. Той показа на мнозина в социалната мрежа как лесно можем да бъдем полезни на възрастните хора, излезли да продадат нещо на пазара, за да имат допълнително пари...

обновено на 25.04.18 в 09:08

Микрозеленчуците - концентрат от витамини и минерали

В последните години на пазара все повече се налагат микро растенията. Това са зеленчуци, които са отгледани в почва и се откъсват когато са само няколко сантиметра. Смята се, че в тях се съдържа цялата енергия, която ще се разпростре в порасналото вече растение. От десет години на българския пазар ги внася Светла Ненкова. Макар и трудно,..

обновено на 24.04.18 в 08:30

Да станем част от света на приказките в деня на книгата

Това споделя Марияна Желева, която научила това от своята майка и това предава и на своите деца. 36-годишният банков служител не пропуска възможност да посети библиотеката и да влезе в света на книгите, където води 4-годишната   Виктория и  Живодар, който е на година и половина. На 23 април се отбелязва Световният ден на книгите и във..

обновено на 23.04.18 в 06:35

Славян Стоянов: Съдбата реши рисуването ми да е свързано с историята

Художникът Славян Стоянов е роден през 1975 година. Древната ни история, любопитните археологически находки, накитите и български носии от миналото са нещата, които го вдъхновяват. Името му свързваме с усилията, вложени за възстановяването на Кромлеха на село Старо Железаре, със създадения "Фестивал на шевицата" ,  както и с "Виртуален музей на..

обновено на 20.04.18 в 13:35
„Джак Еридън – Крадецът на спомени”

България все още няма комикс герой като Батман

Историята на българския комикс е съществена част от културната ни история. В силните си години (1979–1992) списанията „Дъга" и „Чуден свят" продават повече от десет милиона копия. Най-добрите български комиксови поредици са създадени от талантливи художници и сценаристи, които разказват вълнуващи истории с продължение за воини и магьосници,..

публикувано на 20.04.18 в 11:11