Емил Конрад: Мога да работя в банка, само ако трябва да я чистя

Хитовият сред тийнейджърите влогър Емил Конрад представи пред варненските си почитатели "Книгата на Силвето". Силвето е YouTube инфлуенсър, Instagram знаменитост, онлайн явление и клубна стихия. В свободното си време работи над себе си. Това е първата й стихосбирка. Вероятно и последната. С автора разговаря репортерът Даниела Стойнова:
-  С какво предизвиквате, според Вас, интереса на младото поколение?

-  Най-вероятно защото видеата, които правя нямат значение на каква възраст сте, а това дали виждате самите себе си в самите видеа, които можете да видите.

-  А как избирате сюжета?

-  От неща, които ми се случват в ежедневието.

-  Едно момченце сега ми каза, че му харесвало „Изкуството да бъдеш мързелив”. Така си разхвърляло стаята и искало майка му да я оправи. Това не са ли вредни навици, които им възпитавате?

-  Аз не съм ги възпитавал майка им да им оправи стаята, но това е хитро по принцип, ако някой го е използвал. И майка му ако се е вързала да го направи е още по-хитро, защото нали то „не е луд този, който яде баницата”, а самият мързел те кара да правиш нещата по по-лесен начин.

-  А какво им казвате със „Силвето”? Вярно ли е, че това е срещу „кифлите”? Те много им се подиграват.

-  По-скоро не е срещу, ами се подиграваш на образа, който е създаден по този начин. За мен това е така или иначе безумен образ и аз просто го използвам. Просто е нещо, което е забавно.

-  Кой е Емил всъщност?

-  Това е доста интересен въпрос.... Кой е Емил? Не знам...

-  Какво ще правите цял живот? Не може винаги да пишете такива книги или можете?

-  Откъде знаете какво мога да правя? Това нещо, което така или иначе аз не мога да Ви кажа какво ще правя....

-  Ами, като минете в по-голяма възраст сигурно?

-  Ако преди 5 години ме бяхте питали какво ще правя, сигурно нямаше да Ви кажа, че ще пиша книги.Ако преди 6 години ме бяхте питали дали ще снимам видеа, нямаше да Ви кажа, че ще снимам видеа. Откъде да знам... Може да започна да рисувам или да започна да работя в банка.

-  Емил в банка?

-  Не, шегувам се. Имам доста ниски оценки по математика в училище, така че надали ще мога да работя в банка, освен ако не трябва да я чистя.

-  Какво сте завършили?

-  Завършил съм „Международни отношения”.

-  Да Ви чакаме като посланик, консул?

-  Значи аз освен, че правя забавни видеа и си слагам тениска на главата, съм и умен.Интервюто с Емил Конрад чуйте и в прикачения звуков файл:
С какво Емил Конрад се харесва на децата, чуйте от самите му почитатели:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Альона Синева: Акнето е лечимо!

Ако всяка сутрин поглеждате със страх към образа си в огледалото, открийте грешките, които допускате в опита си най-после да ликвидирате проблемите с кожата си. Кои са най-честите проблеми, за които пациентите търсят помощ от дерматолог? Отговор на този въпрос даде в интервю за Радио Варна специалистът дерматолог д-р Альона Синева . Тя е..

обновено на 19.01.18 в 11:15

С "Приключенията на мотовете" ще се запознаят и децата в Китай

Вече четири години малки, големи и още по-големи момичета и момчета внимателно се оглеждат отваряйки гардеробите си. Така и трябва, защото там живеят малките, пухкави същества-мотовете от книгите на детската писателка Радостина Николова. Те са необикновени, забавни сладури, които сменят цветовете си според дрехите, които висят по закачалките, и..

обновено на 19.01.18 в 10:51

На Атанасовден - за "безсмъртието" на българския дух

На Атанасовден ви срещаме с един именик - Атанас Георгиев от Вълчи дол. Кръстен е на своя дядо и така е спазена традицията за "подновяване"  на името в рода.  Името е от гръцки  и означава "безсмъртен". Той няма подобно желание в буквалния смисъл на думата, но се старае да вдъхне нов живот на нещо, което "отмира" - традиционните български занаяти.Обикаля..

обновено на 18.01.18 в 21:46

Между класиката и занаята

Милко Димитров е точилар трето поколение и шесто– музикант. Наследник е и на   известния възрожденец и майстор на Градския часовник във Варна  От он Иванов. Един от феновете на „Черно море” посреща с усмивка всеки, който влезе в работилницата . Той е млад човек, но много позитивен. Всеки ден празнувам... но днес е по-особен ден,..

обновено на 18.01.18 в 21:31

Когато излизат искри от ножове...

Работилница със струг, шмиргел и фреза с десетки подредени в шкафове инструменти – това е работното място на Мъгърдич Киркоров. Той е от малкото хора във Варна, които продължават да се занимават със занаяти. Иначе е първият, който се е регистрирал на известната улица „Направи си сам” . Той е стругар повече от 30 години, на частно работи след като..

обновено на 17.01.18 в 17:43

Проверявайте за животни под капака на колата през зимата

В последните дни температурите навън започнаха да ни напомнят, че е зима. С падането на градусите надолу и със снега (на места), уличните животни откриват все по-трудно храна и успяват да препитават. Може би не веднъж сте виждали подобни публикации в социалните мрежи, които призовават преди да седнем зад волана, да огледаме колата си..

публикувано на 17.01.18 в 11:25

Рисуването като бягство от реалността

Eдна нетрадиционна идея, която съчетава любовта към изкуството и виното, ни откъсва от натоварения работен ден, за да получим едно одухотворение и пробуждане на сетивата. От около седем месеца във Варна се провеждат срещите извън работно време, в които непрофесионални художници изливат онова, което им харесват на платна, на картини, които след това..

публикувано на 16.01.18 в 12:50