Емил Конрад: Мога да работя в банка, само ако трябва да я чистя

Хитовият сред тийнейджърите влогър Емил Конрад представи пред варненските си почитатели "Книгата на Силвето". Силвето е YouTube инфлуенсър, Instagram знаменитост, онлайн явление и клубна стихия. В свободното си време работи над себе си. Това е първата й стихосбирка. Вероятно и последната. С автора разговаря репортерът Даниела Стойнова:
-  С какво предизвиквате, според Вас, интереса на младото поколение?

-  Най-вероятно защото видеата, които правя нямат значение на каква възраст сте, а това дали виждате самите себе си в самите видеа, които можете да видите.

-  А как избирате сюжета?

-  От неща, които ми се случват в ежедневието.

-  Едно момченце сега ми каза, че му харесвало „Изкуството да бъдеш мързелив”. Така си разхвърляло стаята и искало майка му да я оправи. Това не са ли вредни навици, които им възпитавате?

-  Аз не съм ги възпитавал майка им да им оправи стаята, но това е хитро по принцип, ако някой го е използвал. И майка му ако се е вързала да го направи е още по-хитро, защото нали то „не е луд този, който яде баницата”, а самият мързел те кара да правиш нещата по по-лесен начин.

-  А какво им казвате със „Силвето”? Вярно ли е, че това е срещу „кифлите”? Те много им се подиграват.

-  По-скоро не е срещу, ами се подиграваш на образа, който е създаден по този начин. За мен това е така или иначе безумен образ и аз просто го използвам. Просто е нещо, което е забавно.

-  Кой е Емил всъщност?

-  Това е доста интересен въпрос.... Кой е Емил? Не знам...

-  Какво ще правите цял живот? Не може винаги да пишете такива книги или можете?

-  Откъде знаете какво мога да правя? Това нещо, което така или иначе аз не мога да Ви кажа какво ще правя....

-  Ами, като минете в по-голяма възраст сигурно?

-  Ако преди 5 години ме бяхте питали какво ще правя, сигурно нямаше да Ви кажа, че ще пиша книги.Ако преди 6 години ме бяхте питали дали ще снимам видеа, нямаше да Ви кажа, че ще снимам видеа. Откъде да знам... Може да започна да рисувам или да започна да работя в банка.

-  Емил в банка?

-  Не, шегувам се. Имам доста ниски оценки по математика в училище, така че надали ще мога да работя в банка, освен ако не трябва да я чистя.

-  Какво сте завършили?

-  Завършил съм „Международни отношения”.

-  Да Ви чакаме като посланик, консул?

-  Значи аз освен, че правя забавни видеа и си слагам тениска на главата, съм и умен.Интервюто с Емил Конрад чуйте и в прикачения звуков файл:
С какво Емил Конрад се харесва на децата, чуйте от самите му почитатели:


ВИЖТЕ ОЩЕ
част от големия род на Дерменджиеви

Наследници на опълченец- между Якутия и Флорида

Паша Александрова е наследник на стар възрожденски род от Бесарабия, един от прадедите е опълченец по време на Руско-турската война, а фамилията идва от дядото, който се преселва от Сливенския край - той бил добър воденичар и така наследниците стават Дерменджиеви. Паша успява да открие 400 наследници по целия свят, има снимка на къщата на прапрадядото в..

обновено на 18.11.17 в 07:51

История за приятелство и сладки

Знаете ли къде във Варна може да хапнете постни сладки с кафето в приятната атмосфера на бабината къща ? Това може да се случи в центъра до пазара - да седнете на маса и стол от преди поне половин век, да се отпуснете и да ви сервират вкусотии в чинийки на почти същата възраст....  А ако имате късмета - да поговорите и с хората от екипа. Габриела..

обновено на 17.11.17 в 21:43

Старите майстори на ракия препоръчват отлежала мускатова

Петък е - ден известен в народните представи като Ден на майстора. Сезонът за варене на ракия във варненското село Каменар е в разгара си. До брият краен продукт се познавал по усещането, което оставя у пиещия, казват специалистите. Какво усещане изпита Ваня Славова, която отиде да види отблизо производството на високоградусовата,..

публикувано на 17.11.17 в 11:01

Шевиците са цяла наука...

Любовта към българските народни танци провокира две млади жени да изучават значението на българските народни костюми. След това пожелали да направят това знание достъпно и за младите хора. Така се стига до може би най-новия магазин за предмети с фолклорно значение във Варна. Той е в центъра на града и е само от няколко дни. Там с усмивка ни посреща Галина..

обновено на 16.11.17 в 18:08

Кой е застрахован - водачът или автомобилът?

На този въпрос трябва да бъде даден отговор, преди да се въведе системата "бонус-малус" при застраховката "Гражданска отговорност". Очаква се тя да влезе в сила през 2018 година. Накратко, коефициентът при „Бонус-малус” отразява колко опитни са водачите и се базира на наличието или липсата на извършени от тях произшествия. Системата трябва да е..

публикувано на 16.11.17 в 12:56
Сергей Петров

invarna.bg ще обедини места и събития във Варна

Нов сайт за Варна вече е във виртуалното пространство. Той  е създаден да бъде полезен както за варненци, така и за гостите на града.  invarna.bg  е   неговият домейн и показва места и събития в морската столица. Сайтът е направен по проекта "Варна – Европейска младежка столица 2017", но няма да приключи съществуването си, когато годината свърши,..

публикувано на 16.11.17 в 11:15

Музикантът Йордан Данев: Винаги има поне още едно решение, което е по-добро

Йордан Данев е от музикантите, които работят тихо, без излишен шум около себе си, но системно и целенасочено, и с интересни идеи. Не е фен на станалото задължително, като че ли, "фейсбук говорене" и това донякъде го "скрива" сред изобилието от музикална продукция. И въпреки че е акордеонист с дългогодишен корепетиторски стаж, в последните години все..

обновено на 15.11.17 в 16:44