Съдът глоби мъж, ударил съдия на футболен мач във Варна

За проява на спортно хулиганство Районният съд във Варна наложи на 43-годишен мъж 200 лева глоба, както и едногодишна забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина, съобщиха от пресслужбата на съда.
На 11 ноември на стадион "Корабостроител" в кв. Аспарухово във Варна, при провеждане на футболна среща, мъжът нахлул на терена и нанесъл удари на главния съдия. Инцидентът е станал непосредствено след приключването на мача между отборите на Олимпик /Варна/ и талантите на Черно море, родени 2006 година.
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

ВИЖТЕ ОЩЕ

64 са децата от Пета гимназия, натровени по време на коледното тържество

64 са децата със стомашни проблеми след коледно тържество във варненско заведение. Деветокласниците от Пета езикова гимназия са с гадене, повръщане и отпадналост. Към момента продължава епидемиологичното проучване от Агенцията по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция във Варна, а децата са в добро състояние, увери ни Дочка..

публикувано на 18.12.18 в 13:47

Събраха 1430 лв. за дете от Шкорпиловци

Коледен благотворителен базар събра 1430 лв. за лечението на Краси Коев от с. Шкорпиловци. 17-годишното момче страда от рядко генетично заболяване и се нуждае от трансплантация на бял дроб. Сумата бе преведена по сметката на момчето. В базара участваха школи от Центъра за подкрепа за личностно развитие на Общински детски комплекс във Варна. В него..

публикувано на 18.12.18 в 13:41

Данък имот за второ жилище в курорт се оказа нов казус

Предложенията за поскъпване на данъка за второ жилище в курорт не бяха приети на последната редовна сесия за годината на балчишкия парламент днес. Общинският съвет не прие проектопромените в Наредбата за местните данъци в община Балчик с 10 гласа „въздържал се“ и 8 „за“. Предложението на кмета като вносител е продиктувано..

публикувано на 18.12.18 в 13:22

Коледари подраниха в Балчик

С обичаите на Коледа и Нова година зарадваха съветници и служители децата от ДГ „Здравец“ в Балчик. В ролята на добри гости коледари те пяха, играха и наричаха за здраве и берекет. Да е мирна и щастлива Новата година, пожелаха децата, а възрастните си „платиха“ за безценните дарове.

публикувано на 18.12.18 в 13:13

АМ "Хемус" е почистена и проходима

Магистрала “Хемус” от Варна до Провадия е суха. След Провадия настилката е мокра, но почистена, видя репортер на Радио Варна. На отделни места на асфалта има остатъци от луга. Добрич осъмна със снежна покривка, която вече започва да се топи. Пътищата в областта са проходими, при зимни условия, съобщиха от Областно пътно управление-Добрич...

публикувано на 18.12.18 в 09:52

„Гаврош“ с поредна кампания за събиране на коледни подаръци

„Напълни чувала на Дядо Коледа“ – с този апел се обръщат към обществото от екипа на сдружение „Гаврош“ във Варна. Те събират подаръци за деца и младежи от уязвими групи, които нямат възможност да отпразнуват подобаващо празниците. По проект за обучаване на родители от непълни семейства работят в момента от сдружението, голяма част от..

публикувано на 18.12.18 в 09:46

ОбС в Балчик не прие двойното увеличение на данъка за второ жилище. Кметът: Нарушавате закона!

Промените в наредбата която предвижда двойно увеличение на да­нък нед­ви­жи­мо иму­щес­тво за вто­ро жи­ли­ще, кое­то не е ос­нов­но и не е ка­те­го­ри­зи­ра­но по За­ко­на за ту­риз­ма не бяха приети на сесията на общинския съвет в Балчик. Причината са кратките срокове за мнения и становища и определяне на второ и основно жилище. Кметът..

публикувано на 18.12.18 в 09:31