Температурите падат

Снимка: БТА

През следващото денонощие ще бъде облачно и на изолирани места главно над югоизточните райони не са изключени слаби превалявания.

Ще духа умерен до засилен вятър от североизточна четвърт. Минимални температури между 6 и 11 градуса, максимални - от 9 до 14 градуса.

Вълнение на морето около 3 бала. Температура на морската вода 13-14 градуса.

За Варна минимална температура 10 градуса, максимална около 12.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Галин Николов

Галин Николов: ИАРА не трябва да пречи на рибарите, а да им помага

„Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ не е срещу рибарите, а спазва закона”. Така директорът на ИАРА Галин Николов коментира намерението на 190 рибари от Царево и Китен да протестират символично на Никулден. „Според мен, рибарите имат проблем да попълват необходимите документи и ги смятат за излишна административна тежест...

публикувано на 22.11.17 в 12:54

Намаляване субсидията на общинската болница иска кметът на Балчик

Годишната субсидия на общинската болница в Балчик да бъде намалена на 840 хиляди лева годишно. Това предложение ще внесе в проектобюджет’ 2018 кметът на Балчик Николай Ангелов. Той уточни, че се падат по 70 хиляди лева на месец. Утвърдената тазгодишна субсидия за болнична дейност е 1 милион лева. В момента се инвестират други 324 хиляди..

публикувано на 22.11.17 в 12:43

В Деня на отворените врати Административен съд - Варна посрещна варненци

Административният съд във Варна посрещна за десети пореден път гражданите, които искат да се запознаят по-отблизо с работата на съда. Основна част от гостите, които уважиха Деня на отворените врати в съда,бяха ученици и студенти. Инициативата е в изпълнение на годишната програма на ВСС за повишаване правната култура на гражданите и запознаване..

публикувано на 22.11.17 в 11:15

Без консенсус за депото за неопасни отпадъци в Чернево

Становищата на   Регионалната инспекция за опазване на околната среда, на Басейновата дирекция и на Регионалната здравна инспекция относно изграждането на депо за неопасни отпадъци от „Солвей соди” край село Чернево, бяха изслушани на работна среща във Варна, организирана от  областния управител на Варненска област Стоян Пасев. В срещата..

публикувано на 22.11.17 в 11:09

Ранно откриване на тежки генетични заболявания

От 10.30 часа в Заседателната зала на МУ-Варна ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени новите възможностите за ранно откриване по време на бременността на тежки генетични заболявания като Синдром на Даун, Синдром на Патау, Синдром на Едуардс и някои от дефектите, свързани с половите хромозоми чрез използването на съвременни..

публикувано на 22.11.17 в 07:27

Поредно класиране за прием в детските ясли във Варна

134 свободни места са обявени за целодневен прием в детските ясли във Варна за поредното класиране, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Класирането ще бъде обявено днес, а срокът за потвърждаване на приетите деца е до 27 ноември. След това те ще се приемат поетапно по предварително изготвен график от директора на съответната..

публикувано на 22.11.17 в 07:13

Започна третият етап от традиционната акция „Зима"

Той ще продължи до края на месецаи е под мотото „Безопасно шофиране през зимата”. Дейностите на пътните полицаи ще бъдат насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, както и над поведението на водачите. Както в рамките на предходните два етапа, така и по време на този ще бъде отбелязан тематичен ден..

публикувано на 22.11.17 в 07:10