"POST FACTUM" на 14 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

„Радио POSTer” – денят в пет минути.

Кои дейности /недопустими разходи/ ще финансира Община Варна чрез заем в размер на над 10 милиона лева? Успяха ли варненци, по време на днешното обществено обсъждане на заема, да разберат за какво ще отидат парите им? 

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев е една от най-обсъжданите светски личности през последните дни у нас. След като затвори и лична, и професионална страница от живота си, какъв е публичният образ, който изгражда днес президентът?

Хевиметъл бандата „Ахат” забиват тази вечер във Варна. За „черната овца” Звезди всичко започва с гласа на Ози Озбърн през 70-те години. Това е музиката, която той си обещава да слуша до края на живота си...


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Радио Poster в пет минути. Защо българите водят в класацията по полови стереотипи и прави ли ги това сексисти? Вписваме ли се в новите тенденции на отношенията мъже- жени в контекста на сексуалните обвинения през последните седмици? Що е то „червена мишка” и защо министър на отбраната я споменава? Продължаваме да следим темата за..

публикувано на 21.11.17 в 16:57

НА СВЕТЛО на 21 ноември със Светлана Вълкова

14.20 – Как да си направим еко елхичка – няколко свежи предпразнични идеи 14.40 – Кога можем да кандидатстваме с проекти по фонд „Култура” на Община Варна 15.15 – Протест на надзирателите от Варненския затвор 15.40 – З аседание на местната комисия за б орба с трафика на хора 16.10 – Покани за..

публикувано на 21.11.17 в 12:59

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка. Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите са свързани само с високи технологии. И ако вече се чудите какво е, ракетната печка е..

публикувано на 21.11.17 в 10:33

"Новият ден" на 21 ноември със Сияна Спиридонова

И без сняг и лед десетки подлези във Варна са недостъпни за неподвижни хора и майки с колички. Още за проблема и неволите на варненци очаквайте в 8.15 ч. В деня на Християнското семейство ще ви срещнем с едно интернационално семейство – с французина Жереми Вега, който от половин година живее във Варна, и с половинката му - Галя Маринова. За общото..

публикувано на 21.11.17 в 04:00

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST еr" - денят в пет минути. Защо се налага община Варна да тегли нов дългосрочен заем? Аргументи „за” и „против” - след публичното обсъждане в зала „Пленарна”. След черната серия катастрофи, ще бъдат ли ефективни мерките на властта? Григор Димитров вече е част от „голямата игра”. Как стигна дотук? 

публикувано на 20.11.17 в 16:59

"На светло" на 20 ноември 2017 година с Димитрина Дончева

Няма по-добро начало на следобедната програма  "На светло"  от щастливата новина за Григор Димитров и неговия   заслужен успех снощи в Лондон на турнира Асоциацията на   професионалните тенисисти .  Емоцията още ни държи затова и потърсихме, макар е косвена, връзка с него от  морската столица. След голямата победа на Гришо разговаряме с   Огнян..

публикувано на 20.11.17 в 12:03
ГМО ябълка портокал

“Новият ден” на 20 ноември 2017 с Мариела Димитрова

75% от българите искат въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт “Без ГМО“. Това показа проучване на сдружение „За Земята” по повод предстоящото второ четене в Народното събрание на изцяло новият Законопроект за храните. В него се предлага вместо доброволен стандарт, браншови организации да изработват добри производствени практики. В..

публикувано на 20.11.17 в 06:15