НОВИЯТ ДЕН, 15.11.2017г.

Изгрев край Варна
Снимка: Тони Петрова

Добро утро от екипа ни Нина Милошевич, Ива Петрова, Александър Тодоров!

На 15-ти ноември навлизаме в Рождественските пости. Отец Дончо Александров ще ни обясни идеята на пречистването според християнската вяра;

Недоволни останаха варненци и общинари от срещата, на която обсъдиха намерението на община Варна да изтегли нов дългосрочен заем за дофинансиране на 4 проекта – за естетизацията на градската среда, втората фаза на интегрирания градски транспорт, разширяването на пречиствателната станция в Златни пясъци и изграждането на Синя зона. Отзвук от общественото обсъждане очаквайте след 8.00ч.;

Готово ли е енергоразпределителното дружество, което поддържа мрежата в Североизточна България за по-тежките зимни дни и каква е ситуацията в Добричка област във връзка с поддържането на пътищата ще научим след 8.30ч.;

За една обща кауза работят варненски учители и родители – създаване на кабинет по химия и природни науки. В това начинание се включват и децата. Повече по темата ще ви разкажем след 9.00ч.

Трите най-големи български фолклорни състава - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще стъпят на една сцена тази вечер, за да премерят сили в "Нощта на ансамблите". За трети пореден път трите ансамбъла се сливат в един спектакъл, за да покажат красотата на българския фолклор. Срещата с нашите фолклористи е след 10ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Радио Poster в пет минути. Защо българите водят в класацията по полови стереотипи и прави ли ги това сексисти? Вписваме ли се в новите тенденции на отношенията мъже- жени в контекста на сексуалните обвинения през последните седмици? Що е то „червена мишка” и защо министър на отбраната я споменава? Продължаваме да следим темата за..

публикувано на 21.11.17 в 16:57

НА СВЕТЛО на 21 ноември със Светлана Вълкова

14.20 – Как да си направим еко елхичка – няколко свежи предпразнични идеи 14.40 – Кога можем да кандидатстваме с проекти по фонд „Култура” на Община Варна 15.15 – Протест на надзирателите от Варненския затвор 15.40 – З аседание на местната комисия за б орба с трафика на хора 16.10 – Покани за..

публикувано на 21.11.17 в 12:59

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка. Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите са свързани само с високи технологии. И ако вече се чудите какво е, ракетната печка е..

публикувано на 21.11.17 в 10:33

"Новият ден" на 21 ноември със Сияна Спиридонова

И без сняг и лед десетки подлези във Варна са недостъпни за неподвижни хора и майки с колички. Още за проблема и неволите на варненци очаквайте в 8.15 ч. В деня на Християнското семейство ще ви срещнем с едно интернационално семейство – с французина Жереми Вега, който от половин година живее във Варна, и с половинката му - Галя Маринова. За общото..

публикувано на 21.11.17 в 04:00

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST еr" - денят в пет минути. Защо се налага община Варна да тегли нов дългосрочен заем? Аргументи „за” и „против” - след публичното обсъждане в зала „Пленарна”. След черната серия катастрофи, ще бъдат ли ефективни мерките на властта? Григор Димитров вече е част от „голямата игра”. Как стигна дотук? 

публикувано на 20.11.17 в 16:59

"На светло" на 20 ноември 2017 година с Димитрина Дончева

Няма по-добро начало на следобедната програма  "На светло"  от щастливата новина за Григор Димитров и неговия   заслужен успех снощи в Лондон на турнира Асоциацията на   професионалните тенисисти .  Емоцията още ни държи затова и потърсихме, макар е косвена, връзка с него от  морската столица. След голямата победа на Гришо разговаряме с   Огнян..

публикувано на 20.11.17 в 12:03
ГМО ябълка портокал

“Новият ден” на 20 ноември 2017 с Мариела Димитрова

75% от българите искат въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт “Без ГМО“. Това показа проучване на сдружение „За Земята” по повод предстоящото второ четене в Народното събрание на изцяло новият Законопроект за храните. В него се предлага вместо доброволен стандарт, браншови организации да изработват добри производствени практики. В..

публикувано на 20.11.17 в 06:15