НОВИЯТ ДЕН, 15.11.2017г.

Изгрев край Варна
Снимка: Тони Петрова

Добро утро от екипа ни Нина Милошевич, Ива Петрова, Александър Тодоров!

На 15-ти ноември навлизаме в Рождественските пости. Отец Дончо Александров ще ни обясни идеята на пречистването според християнската вяра;

Недоволни останаха варненци и общинари от срещата, на която обсъдиха намерението на община Варна да изтегли нов дългосрочен заем за дофинансиране на 4 проекта – за естетизацията на градската среда, втората фаза на интегрирания градски транспорт, разширяването на пречиствателната станция в Златни пясъци и изграждането на Синя зона. Отзвук от общественото обсъждане очаквайте след 8.00ч.;

Готово ли е енергоразпределителното дружество, което поддържа мрежата в Североизточна България за по-тежките зимни дни и каква е ситуацията в Добричка област във връзка с поддържането на пътищата ще научим след 8.30ч.;

За една обща кауза работят варненски учители и родители – създаване на кабинет по химия и природни науки. В това начинание се включват и децата. Повече по темата ще ви разкажем след 9.00ч.

Трите най-големи български фолклорни състава - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще стъпят на една сцена тази вечер, за да премерят сили в "Нощта на ансамблите". За трети пореден път трите ансамбъла се сливат в един спектакъл, за да покажат красотата на българския фолклор. Срещата с нашите фолклористи е след 10ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Обявяването на Независимостта

"Позиция" с Валери Великов, на 22 септември

Мащабна военно-историческа възстановка на различните периоди от създаването на българската армия ще бъде показана в Аспаруховския парк във Варна в Денят на независимостта на България. Подробностите са от госта в студиото – председателят на Клуб „Миноносец „Дръзки” Васил Кръстев, минути преди началото на военния спектакъл. Темата..

публикувано на 22.09.18 в 09:17

НА СЕЛО на 22 септември - село Добрина

На 22 септември гостуваме в провадийското село Добрина̀. Красиво село в Североизточна България - само на 4 километра от общинския център Провадия и почти 40 километра от Варна. Селото е разположено в източното подножие на Провадийското плато, в Дунавската хълмиста равнина, на 126 м надморска височина. Красива природа, която дава възможност за..

публикувано на 21.09.18 в 18:15

"POST FACTUM" на 21 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Без разногласия финансовата комисия към Общинския съвет на Варна гласува отчета на "Бюджет  2017".  Кои финансови показатели поставят община Варна на челните места в страната? "Дигитализация и глобализация - съвременни бизнес модели и форми на труд" - тема на дискусионен форум в Икономически университет - Варна...

публикувано на 21.09.18 в 16:34

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 септември с Мартин Николов

- Гости в студиото художникът Иво Бистрички за проекта „Платформи” и Васил Даскалов от пространството за съвременно изкуство „Contemporary Space” във Варна; - Разговор в студиото с психолога-фолклорист Ана Стефанова за втората част на книгата „Приказки отвъд мъглите”; - Изложби – спомен за професор Иван Кирков в Галерия 8 и представителна..

публикувано на 21.09.18 в 10:28
Chart

#511 ТОП 20 (21.09.2018-28.09.2018)

публикувано на 21.09.18 в 09:49

Новият ден на 21 септември с Доротея Николова

Интелигентно улично осветление ще има по изграждащият се бул. „Васил Левски”, когато приключи строителството му. Това каза за Радио Варна доц. Димитър Матев от ТУ Варна и един от авторите на умното улично осветление, което има във Варна вече трета година. Ефектът от подобно осветление е изключетелен, казва Матев. Днес и утре, в зала „Христо..

публикувано на 21.09.18 в 07:01

"POST FACTUM" на 20 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Защо бе спряно движението по панорамния път за Златни пясъци? Каква вода се стича по склона край Кабакум и може ли някой да я спре? Вицепремиерът Валери Симеонов с визита във Варна, за да тегли чертата на летния сезон.  Високите децибели са от..

публикувано на 20.09.18 в 16:53