45 оборота в минута #433 (18.11.2017) | Франк Майер

Автор:

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

След като гостува на предаването в началото на лятото, Франк Майер се завръща за едно много специално издание на 45 оборота в минута. Селекцията е негова от първата до последната минута, което ни дава възможността отново да се насладим на еклектичния му и космополитен музикален вкус. От новите икони в хип-хопа като Kendrick Lamar и в джаза на новия ден (Alfa Mist), назад през есид джаз лицата на 90-те (Blue Train, Omar), още по-назад през P-Funk гуруто George Clinton и рап класиците Tribe Called Quest, та чак до крайъгълните камъни в джаза – Yusef Lateef и Bill Evans, Франк ни повежда на приключение из неповторимия свят на музиката. Разходка, която ти се иска да не свършва.

Франк Майер е от Германия. Той е радиоводещ, продуцент, организатор на музикални събития, но преди всичко – заклет меломан. Работил е с музиканти от най-различни стилове – от Рамщайн до големите имена в джаза. В последните години прекарва голяма част от времето си във Варна. Той разказва за идеите си да създаде Varna Seminar – форум, който да срещне музикантите с хора от музикалния бизнес, за да се затвори кръга от създаването на една песен до крайната ѝ спирка – слушателя. Споделя още много неща, но най-много казва музикалната му селекция. Приятно слушане.


Kendrick Lamar – H.O.C. [GL]

George Clinton – Quickie [Capitol]

Blue Train – Theme From Blue Train [Marlboro Music]

Alfa Mist – Breathe [Pink Bird]

Bill Evans Trio – Gloria's Step (take 3) [Riverside]

A Tribe Called Quest – Keep It Rollin' [Zomba]

A Tribe Called Quest – The Chase, Part II [Zomba]

Omar – There’s Nothing Like This [Talkin' Loud]

Jean-Paul Bourelly – She’s Sleeping [phonector]

Drake – Crew Love [Cash Money]

Yussef Kamaal – Joint 17 [Brownswood]

Basehead – 2000 BC [Emigre]

Fish, Goat & Suffurah – Warm The Nation [Marlboro Music]

Yusef Lateef – Blues For The Orient [Prestige]

Dimitar Bodurov Trio – Penyo Penyo [Optomusic]

Kendrick Lamar – These Walls [Top Dawg]

Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond [Columbia]

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47