Наградиха млади художници от НУИ „Добри Христов“

Своите награди получиха днес ученици от специалност „Изобразително изкуство“ в НУИ „Добри Христов“ – Варна, участвали и отличени в конкурса за рисунка „Моята среща със земята от космоса“по проект „Образование по наблюдение на земята за българските средни училища“ EEOBSS на Института за космически изследвания и технологии при БАН(ИКИТ-БАН). Фантазията на младите творци, издигнала ги в космическите висоти, им помогна да превъплътят в творбите си гледката към земята, разкрила се във въображението им. Журито на конкурса, впечатлено от творческия потенциал и професионалните умения на възпитаниците на училището е отличило с първа награда Деница Аронова от VІ клас, с втора награда - Сияна Казанджиева от V клас и с две трети награди - Елица Първанова и Димана Манчева от V клас. Идеята на проекта е популяризирането на космическата наука и техника сред учащите се и привличането им като бъдещи специалисти в тази област.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Онлайн платформа дава на пациентите възможност да оценят болниците

Онлайн платформата "Добрите болници" ще събира информация за лечебните заведения в страната по 10 критерия, с цел да се помогне на пациентите в избора им къде да се лекуват. Инициативата е на пациентски организации. Пациентите ще имат възможност, след регистрация на онлайн платформата, да посочват дали биха препоръчали определена болница..

публикувано на 18.11.19 в 15:15

Фалшиви лобисти източили 75 000 лева с обещания за еврофинансиране

Районната прокуратура във Варна предаде на съд бизнеспартньори за измама на строителни предприемачи в големи размери.  Марианна К. и Свилен Р. са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за измама в големи размери на строителни предприемачи от Варна, извършена в съучастие. Причинената имотна вреда на тримата..

публикувано на 18.11.19 в 14:24

Празник на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич

Най-малките пациенти и техните родители отбелязаха днес Деня на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич. Всеки от гостите получи подаръци и възможността още веднъж да благодари на екипа на болницата за положените грижи при раждането и отглеждането на най-малките бебета. Неонатологичното отделение беше украсено с лилави балони, които също..

публикувано на 18.11.19 в 14:10

По-висок туристически данък обсъждат в Балчик

Поскъпване на туристическия данък предвижда Община Балчик от 2020 г. Обсъждане и обществени консултации с граждани и представители на юридически лица са насрочени за 29 ноември от 10,00 часа в заседателната зала на администрацията. За обекти, категория една звезда – сегашните 30 стотинки за нощувка се предлага да се повишат двойно; за две звезди –..

публикувано на 18.11.19 в 13:58

Кола се запали в близост до НАП във Варна

Автомобил се запали в непосредствена близост до спирка на градския транспорт до ТД на НАП във Варна. Колата е изгоряла в предната част, съобщават очевидци на инцидента. Автомобилът е ван, марка "Фиат",  тъмно-зелен на цвят.  Пожарникарите от РДПБЗН - Варна, са реагирали изключително бързо и са успели да потушат пожара, който се е разразил за..

публикувано на 18.11.19 в 13:57

Варна е трета по заплати в страната

Варна изостава с 3 лева от Стара Загора и с над 500 лева от София по размер на заплати за третото тримесечие. Това сочат последните данни на Националния статистически институт. С 1162 лева средна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 г.  Варна изпреварва Бургас, Пловдив и София-област и се нарежда на трето място.  На първо е София с..

публикувано на 18.11.19 в 13:48

Адреси без вода днес

Без вода във Варна този следобед са следните райони: зоната между улиците бул."Сливница", бул."Владислав", "Отец Паисий и "Дрин" до около 16ч., Западна промишлена зона до 15ч., около улица "Индрижишка Кръстева" до около 19ч., долната част на кв."Виница" и местност Малко Ю до 17ч. В Добрич без вода са следните адреси:  ЖК " Добротица", Лозята Алмалий,..

публикувано на 18.11.19 в 13:42