45 оборота в минута #434 (25.11.2017)

Автор:

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

В това издание гребем с пълни шепи от новата продукция на съвременните фънк, соул, джаз и диско банди от тук до Щатите и обратно. Началото е за легендарния албум Dirty Old Hip Hop, в който британският продуцент Marc Mac отдава почит към своите кумири от два далечни и в същото време толкова близки свята – на хип хопа и на джаза. Британският лейбъл BBE Records реши да го преиздаде по случай десетата годишнина от излизането му в едно много специално издание – 180-грамов оранжев винил.

През седмицата музикантите от българската фънки гордост Funky Miracle представиха пред софийска и пловдивска публика дебютния си албум Fly, който обещава наистина много! Слушаме музика от него, докато ги чакаме край морето... Другите нови албуми идват от немския проект Renegades Of Jazz (12 ремиксирани версии на парчетата от последния албум на Давид Ханке) и английските групи Darkhouse Family (точно така, обратното на LighthouseFamily) и Crowd Company (9-членен бенд от Лондон с приятни соул-фънк парчета – като по поръчка за съботния следобед). Спомняме си и за големия джаз вокалист Jon Hendricks, който ни напусна в сряда – правим го с невероятното му лайв изпълнение от 65-а на “Watermelon Man”. Има и още, разбира се. Приятно слушане.


Marc Mac presents Visioneers - The World Is Yours (Extended) [BBE]

Marc Mac presents Visioneers - Dirty Old Bossa Nova [BBE]

Split Decision Band - Dazed [Now-Again]

Renegades Of Jazz - Them Who Walk Slow (Sabrosa Pacifico Cimbia) [Agogo]

Renegades Of Jazz feat. Hugo Kant - Moyo Wangu (Bosq Remix) [Agogo]

Onom Agemo & The Disco Jumpers feat. Ahmed ag Keady - Onin Okalan [Agogo]

Ratomagoson - Diesel Pump [Forgot]

John Thomas & Lifeforce - Maryke [BBE]

Jon Hendricks - Watermelon Man [Hancock]

Gerardo Frisina - Donke De [Schema]

Josh Milan - Our Crown [Honeycomb Music]

Darkhouse Family feat. Vanity Jay - Just So You Know [First Word]

Darkhouse Family feat. Vanity Jay - Journey To Love [First Word]

Frederick - Games (Ashley Beedle's North Street Radio Edit) [Ramrock Blue]

Funky Miracle - Fly (live) [Funky Miracle]

Funky Miracle - You Don't Have To Go [Funky Miracle]

Crowd Company - Fever [Vintage League]

Crowd Company - Get In The Groove [Vintage League]

Jimmy Ross - First True Love Affair (Andy Smith Reach Up Re-Edit) [BBE]

Joanne Wilson - Got To Have You (Whiskey Barons Re-Edit) [BBE]

Jackie Moore - This TIme Baby (M+M Mix) [BBE]
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 22 октомври

Започваме следобедната си програма с разходка до с. Кривня. Наш гид там ще е Димитрина Дончева. Есенният семинар на Фондация "Българска Памет" започва днес край Варна. В него ще участват близо 200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, от Западните Родопи и района на Тервел. Репортажът е на Даниела Стойнова. Нов изглед и..

публикувано на 22.10.19 в 10:58
Към новия ден

"Новият ден" на 22 октомври с Емилия Николова

Скенер на абсурда – за цената на моралните щети, за епидемията от нехайство към пациента, за прага на отговорност... За всичко това разговаряме с адвоката по медицинско право Олга Томова-Куцарова, председател на Сдружението за равни права в здравеопазването Визия за Варна в интервюто с новоизбрания председател на Камарата на строителите..

публикувано на 22.10.19 в 05:50

"Post Factum" с Валери Великов, на 21 октомври

Над 30 милиона лева са задълженията на „Водоснабдяване и канализация – Добрич“. Те са към басейновите дирекции и към основния акционер – В и К-Бургас. Това каза в интервю за „Пост фактум“ новият директор на водоснабдителното дружество в Добрич Саркис Караджиян. Интервюто ще чуете след 17:15 часа. Романът "Физика на тъгата" на Георги Господинов..

публикувано на 21.10.19 в 15:47

"На светло" на 21 октомври

Лошото състояние на улица „Сирма Войвода“ във Варнабеше темата, която жителите  на квартал „Бриз“ обсъдиха в събота. Около 15 човеика, които живеят на улицата се събраха за поред път , за да се опитат да намерят решение на проблема. Живущите там се оплакват от това, че улицата им е трудно проходима, не е достатъчно широка, за да се..

публикувано на 21.10.19 в 14:21

"Новият ден" в понеделник, 21 октомври

„Медицински център Младост“ - Варна обявява дни на отворените врати за провеждане на безплатни профилактични прегледи на опорно-двигателния апарат, Индекс телесно тегло и телесен състав на организма при деца от 7 до 18 години. Кампанията започва от днес и ще продължи до 8-ми ноември и има за цел да акцентира върху контрола на телесното тегло..

публикувано на 21.10.19 в 05:50

Разговори на тротоара: Дамян Николов

Той рисува денонощно - така описва в едно изречение това, с което се занимава поредният събеседник в рубриката "Разговори на тротоара". Казва се Дамян Николов и е преподавател в безплатното графити училище във Варна . Дамян е графити артист, който организира първото издание на фестивала "Графити Вселена" , провел се в подлеза на спирка "Дубровник" в..

публикувано на 19.10.19 в 15:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45