Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представяне на книга "Кажи Не на глада. Възстанови метаболизма си от диети" на Инес Субашка

2-ри декември (събота), Арт салон на Радио Варна.

Заблуда е да си повтаряме, че се храним само за енергия. Ние не сме машини – ние сме човешки същества с емоции, памет и бъдеще. Всичко, което правим, оставя отпечатък в мозъка ни и неминуемо влияе върху това, какво мислим, чувстваме и избираме в настоящия момент. Храненето не трябва да обсебва живота и мислите ни. То е само средство и от нас зависи как да го използваме.
 "Кажи Не на глада" ще ти помогне да разбереш как да използваш храната като средство, за да възстановиш метаболизма си от всички ограничаващи диети, на които подлагаш тялото си. Тази книга ще бъде като огледало, което ти дава възможност да видиш себе си отстрани и да осъзнаеш в кой момент си изгубил баланса, а после ще ти помогне уверено да направиш крачка към възстановяването му. Промяната не е праволинейна. Тя е по-скоро като танц – правиш две крачки напред, после една назад, но това, което има значение е да не спираш.

За себе си авторката споделя:

"Аз съм нещотърсач – това означава, че не се ограничавам до това да изследвам само една сфера на живота. Пътешествам из дебрите на нашето битие, на всичко което ни вдъхновява, мотивира, обезкуражава, натъжава, и се опитвам да намеря парченцата от пъзела на собствения си баланс, да ги сглобя, а после да го предложа на всеки, който има критичната мисъл да осмисли прочетеното и в думите ми да открие това, от което, от което има нужда, за да постигне същото за себе си."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия