45 оборота в минута #435 (02.12.2017) | Иван Антонов

Автор:

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов от relaxmashmusic.org е в студиото със селекция от 6 сингъла, които могат да се намерят на страниците на сайта. Селекцията му носи слънцето в този дъждовен съботен следобед, а ние го очакваме отново в началото на януари за още една година, пълна с нова качествена музика!

Вторият час е посветен на няколко нови албума от света на соула и хип-хопа. Soul Of Woman е заглавието на последния албум в дискографията на Sharon Jones, излязъл точно една година след нейната смърт. Определяна от мнозина като съвременната соул кралица, през последното десетилетие Шарън Джоунс изигра основна роля за ренесанса на фънк и соул музиката. Слушаме и две композиции от легендарния албум Dirty Old Hip Hop, в който британският продуцент Marc Mac отдава почит към своите кумири от два далечни и в същото време толкова близки свята – на хип хопа и на джаза. Британският лейбъл BBE Records реши да го преиздаде по случай десетата годишнина от излизането му в едно много специално издание – 180-грамов оранжев винил. Продължаваме на същата вълна с последния проект на американския продуцент Amerigo Gazaway, в който той смесва елементи от музиката на Stevie Wonder и на рапъра Common. Резултатът – 12 нови парчета-колаборации (макар и задочни) между двете големи фигури на американската и световната сцена. А Ticklish от Германия ни показва нагледно как песни от 70-те се преобразяват почти неузнаваемо с инструментите на днешните продуценти, които често включват просто един лаптоп. Приятно слушане.


The Haggis Horns feat. Lucinda Slim - World Gone Crazy (Sam Redmore Remix) [Haggis]

начало на селекцията на Иван Антонов:

Biziofeat. Cool Noelle - Can't Get Enough (Monodeluxe Mix) [Vibe Boutique]

Purple Disco Machine & Boris Dlugosch feat. Karen Harding - Love For Days (Kenny Dope Remix) [Sweat It Out]

Max Paparella - Nitty Gritty [Irma Dancefloor]

Oscar Sulley & The Uhuru Dance Band - Bukom Mashie (JKriv's King Mashie Edit) [Razor-N-Tape]

Walter G - Afro Seeds (Carlos Francisco Remix) [SP]

Dele Sosimi - Wahala Identity Mix (Sosue Soulkomplex Main Mix) [Raw Artistic]

край на селекцията на Иван Антонов

Vulfpeck - Wait For The Moment [Vulf]

Ruth Koleva - Basil [Fat Beats]

Ticklish - My Love [bandcamp]

Ticklish - Through The Wire [bandcamp]

Amerigo Gazaway feat. Stevie Wonder & Common - Like They Used To Say [Soul Mates]

Amerigo Gazaway feat. Stevie Wonder, Common & Erykah Badu - For Once In My Life [Soul Mates]

Sharon Jones & The Dap-Kings - Sail On! [Daptone]

Sharon Jones & The Dap-Kings - Searching For A New Day [Daptone]

Marc Mac presents Visioneers - Ike's Mood I [BBE]

Marc Mac presents Visioneers - Run For Cover [BBE]

Freddie Hubbard - This Is It [Elektra]

DJazz - DaVamp (EVG Step-On-It Remix) [Bastardos United]

Star Quake - Don't You Know I Love You [Athens Of The North]

David Ruffin - Walk Away From Love (M+M Mix) [BBE]
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 22 октомври

Започваме следобедната си програма с разходка до с. Кривня. Наш гид там ще е Димитрина Дончева. Есенният семинар на Фондация "Българска Памет" започва днес край Варна. В него ще участват близо 200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, от Западните Родопи и района на Тервел. Репортажът е на Даниела Стойнова. Нов изглед и..

публикувано на 22.10.19 в 10:58
Към новия ден

"Новият ден" на 22 октомври с Емилия Николова

Скенер на абсурда – за цената на моралните щети, за епидемията от нехайство към пациента, за прага на отговорност... За всичко това разговаряме с адвоката по медицинско право Олга Томова-Куцарова, председател на Сдружението за равни права в здравеопазването Визия за Варна в интервюто с новоизбрания председател на Камарата на строителите..

публикувано на 22.10.19 в 05:50

"Post Factum" с Валери Великов, на 21 октомври

Над 30 милиона лева са задълженията на „Водоснабдяване и канализация – Добрич“. Те са към басейновите дирекции и към основния акционер – В и К-Бургас. Това каза в интервю за „Пост фактум“ новият директор на водоснабдителното дружество в Добрич Саркис Караджиян. Интервюто ще чуете след 17:15 часа. Романът "Физика на тъгата" на Георги Господинов..

публикувано на 21.10.19 в 15:47

"На светло" на 21 октомври

Лошото състояние на улица „Сирма Войвода“ във Варнабеше темата, която жителите  на квартал „Бриз“ обсъдиха в събота. Около 15 човеика, които живеят на улицата се събраха за поред път , за да се опитат да намерят решение на проблема. Живущите там се оплакват от това, че улицата им е трудно проходима, не е достатъчно широка, за да се..

публикувано на 21.10.19 в 14:21

"Новият ден" в понеделник, 21 октомври

„Медицински център Младост“ - Варна обявява дни на отворените врати за провеждане на безплатни профилактични прегледи на опорно-двигателния апарат, Индекс телесно тегло и телесен състав на организма при деца от 7 до 18 години. Кампанията започва от днес и ще продължи до 8-ми ноември и има за цел да акцентира върху контрола на телесното тегло..

публикувано на 21.10.19 в 05:50

Разговори на тротоара: Дамян Николов

Той рисува денонощно - така описва в едно изречение това, с което се занимава поредният събеседник в рубриката "Разговори на тротоара". Казва се Дамян Николов и е преподавател в безплатното графити училище във Варна . Дамян е графити артист, който организира първото издание на фестивала "Графити Вселена" , провел се в подлеза на спирка "Дубровник" в..

публикувано на 19.10.19 в 15:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45