Обезщетяват дете, ухапано от куче

Районният съд осъди Община Добрич да плати обезщетение от 2500 лв. на ухапано от куче дете. Средствата ще бъдат изплатени на майката на 7-годишното момиченце заради претърпените от него неимуществени вреди, съобщиха от съдебната палата в града.Инцидентът е станал на 20 юли т.г., в междублоковото пространство на „Авиограда" в Добрич, където живеело семейството на пострадалото дете. Около 20.00 часа в деня на инцидента детето, заедно с майка си, стояло пред входа на жилищен блок. Майката се отдалечила на около 15-20 метра от входа, като в същото време наблюдавала дъщеря си. Внезапно отнякъде дошли кучета и едно от тях се хвърлило върху гърба на 7-годишното дете, съборило го на земята и го захапало за крака. Кучето било прогонено благодарение на бързата намеса на съседка на семейството, която се намирала съвсем наблизо. Вследствие на нападението детето много се изплашило, цялото треперело и плачело. То имало две рани от ухапване на дясното коляно и кръвонасядания по крака. Лечението му продължило около десетина дни, като на мястото на ухапването е останал белег.  Районният съд намира за неоснователно изразеното от община Добрич твърдение, че за кучето носи отговорност съседната община Добричка, тъй като последното преминавало през околовръстния път между двете общини. В тази посока липсват доказателства, отбелязва съдът. Напротив всички свидетели сочат, че въпросното куче от около година обикаляло около Авиограда. Съдът коментира, че в случая  община Добрич, чрез своите органи и служители, не е изпълнила надлежно законовите си задължения за упражняване на надзор върху безстопанствените кучета и за вземане на мерки за предотвратяване на тяхно агресивно поведение спрямо хора и животни. Налице е противоправно бездействие и за причинените на детето неимуществени вреди, Общината дължи обезщетение. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в двуседмичен срок.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчват награда "Варна" днес

Общо 40 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието ще бъдат отличени с награда „Варна“ тази година. Номинациите бяха одобрени с почти пълно единодушие на днешното заседание на Общинския съвет. Отличията ще бъдат връчени на официална церемония в зала „Пленарна“ в 11 часа. За ярки постижения в областта на..

обновено на 22.05.19 в 07:09

Пекарна "Радост" осигурява работа на младежи с дефицити във Варна

Първи стъпки направи в началото на месеца ново социално предприятие във Варна, което осигурява работа на младежи с различни дефицити. Пекарна "Радост"   се казва мястото, където младите хора работят, а случайно или не – то се намира на улица "Радост" в кв. Трошево. Зад идеята стои екипът на фондация "Радост за нашите деца" с председател..

публикувано на 22.05.19 в 07:00

Спешно довършват бул. Васил Левски и почистват строителните отпадъци около него

Каналът за подземни комуникации при кръговото кръстовище на булевард "Васил Левски" с бул. "Владислав Варненчик" предстои да бъде бетониран днес. Припомням, че там снощи бе подкопан стълб от уличното осветление в резултат на проливния дъжд. Предстои още почистване на шахтите от свличените земни маси и строителни материали в близост до кръговото на..

публикувано на 22.05.19 в 06:28

Предимно слънчев ден

Днес ще е предимно слънчево, следобед главно по крайбрежието ще се развива купеста облачност, възможни са само изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, следобед временно умерен, във вътрешността от запад, а по Черноморието от юг-югоизток.   Максималните температури най-често ще са 23-26 градуса. Вълнение на морето 2 бала...

публикувано на 22.05.19 в 05:57

Адреси без ток

На 22.05.2019 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Боряна, общ. Дългопол. На 22.05.2019 г. от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на..

публикувано на 22.05.19 в 05:00

Варна след пороя

Докато синоптиците прогнозират през нощта облачността постепенно да намалее до ясно време, а след полунощ валежите да спрат, тази вечер около 20 часа Варна беше залята от порой. В някои райони на града падна и градушка. Снимките в публикацията са и на репортери на Радио Варна, и на членове на фейсбук групи /Марияна Димитрова, Айедин Стоянов, Венци..

публикувано на 21.05.19 в 21:34
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Градушка колкото лешник удари Юнец и Шкорпиловци

Градушка с големината на лешник е унищожила насажденията в дворовете на жителите на село Юнец, община Долни чифлик, Варненска област. Кметът на населеното място, което има 30 жители - Стефан Кулев каза, че ще се наложи хората да пренасаждат посевите си (чуйте повече в прикачения звуков файл). Стана ясно,че едра градушка е паднала и в село..

публикувано на 21.05.19 в 16:49