"На светло" на Никулден

Честит празник на всички именици, рибари, банкери и моряци!

Този следобед с вас е екипът ни: Нина Милошевич, Добромир Мързов и Валери Великов.

За старт на програмата ще дадем вкусна и лесна рецепта за празничната трапеза с помощта на шеф Руслан Гърдев;

Във Варна по традиция на Никулден ще грейне Коледната елха. Светлинките ще заблещукат след 18ч. Предстои концерт и празник за деца и възрастни;

Кой е носителят на наградата за най-добро българско морско ветроходно постижение за годината Златен глобус „Кор Кароли”?

Поредно дипломиране на студенти от ТУ-Варна. На празник като на празник – къде и как ще посрещнат Никулден?;

Среща с художника-маринист Христо Петров - морския. Какво е отношението му към празника Никулден и как го отбелязва тази година?


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 28 май 2018 г. с Димитрина Дончева

Какви възможности има варненската фирма „Градски транспорт” да подновява автопарка с нови коли? Разговор с изпълнителния директор на фирмата Злати Златев. Пореден проблем с липсата на скъпоструващи лекарства в аптеките. За това алармира председателят на варненското сдружение „Хипофиза” Ваня Добрева, която е и председател на сдружение за..

публикувано на 28.05.18 в 06:11

Проектът за АЕЦ "Белене": Жизненоважен или чист популизъм? (дискусия в "Позиция" с участието на ДСБ и АБВ)

„Проектът за АЕЦ „Белене” ще донесе вреди на България, той е погрешно направен и трябва да бъде спрян ”. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” местният лидер на ДСБ Васко Василев. Той открои два основни проблема, свързани със строежа на централата: сеизмичността на прощадката и съхранението на отработеното ядрено гориво...

публикувано на 26.05.18 в 12:44

"Позиция" с Валери Великов, на 26 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Председателят на Градския съвет на АБВ Любомир Господинов и местният лидер на ДСБ Васко Василев в спор в студиото за и против АЕЦ „Белене“. Важното в новия Европейски регламент за защита на личните данни научаваме от Цанко Цолов – член на..

обновено на 26.05.18 в 08:52
Chart

#497 ТОП 20 (25.05.2018-01.06.2018)

публикувано на 25.05.18 в 21:00
Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 25 май със Светлана Вълкова

Сдружението на писателите събира библиотека „Варненско слово” През октомври в София ще бъде възродено биеналето на илюстрацията Поетът Валери Станков – носител на Голямата награда Варна 2018 Духовият оркестър на ВМС с колективна Награда Варна в раздел "Музика" Интригуващи музикални събития на „Варна интернешънъл“ 2..

публикувано на 25.05.18 в 13:31

“Новият ден” на 25 май с Мариела Димитрова

Точна статистика за броя на българите, живеещи в Южна Африка няма. Но те не са малко и живеят основно в големите индустриални градове. Сред тях има много лекари и инженери. Децата имат възможност да посещават българското неделно училище ”Слънчо” което е създадено в Йоханесбург през 2009 година. То предлага обучение по български език и..

публикувано на 25.05.18 в 06:17

Хоризонти на 25.05.2018

Oт днес започват събитията посветени на 142-та годишнина  от подвига на Христо Ботев и неговата чета, обединени в кампанията наречена Ботеви дни. Ние ще бъдем на вода, защото последната част от делото Христо Ботев и неговите съратници  започва на борда на кораба "Радецки" на река Дунав. Затова нашето радиоприключение ще стъпи  на българския "Радецки"...

публикувано на 24.05.18 в 19:53