Радиожурналистът Петър Пунчев с книжна премиера в Добрич

Книгата „Вие сте тук“ на Петър Пунчев – радиожурналист, ще бъде представена на 7 декември в Добрич. Срещата, организирана от новоучреденото читалище „Добрич 2017“, ще се проведе от 17.30 ч. във фоайето на Общинския младежки център „З. Стоянов“. „Вие сте тук“ е  една дълбоко лична и богато илюстрирана автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия. Авторът разказва  за някои от тези таланти, за разговорите си, за  емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик. Отделени са страници за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото  детство  на автора в раздираната днес от войните Сирия, за годините на  юношество  в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики. Петър Пунчев разказва и за пътуванията си в близки и далечни страни, и за любимата България - от 1960 година - до днес.Петър Пунчев е български радиожурналист, съосновател на първата частна електронна медия в България - Радио FM+ (1992). Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов” в Москва.

Дългогодишен радиоводещ и репортер, съосновател на Нощния блок на Програма “Хоризонт” на БНР. “Вие сте тук” е неговата втора книга.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Peekaboo, Victoria, Gozo, August 2013

Юлий Василев: За фотографите прасковата е цвят!

Юлий Василев е запален фотограф вече пет години, от 2012 г. Негови кадри са селектирани в над 40 фотографски изложби и конкурси. Печели награди с участия във фотофоруми на пет континента. Първият му фотографски проект се нарича „Colours of Gozo“ и представя фотоси от едногодишния престой на Василев на малтийския остров. Преди година „Цветовете на..

публикувано на 13.12.17 в 11:44

Незабравими шаржови образи в книга на обоиста Антоний Гюров

Сцена Ротонда във Варненския театър събра почитателите на Антоний Гюров не на концерт, не на изложба, а на литературна премиера. Дългогодишният обоист от Варненската опера с остро око на сатирик поднесе на варненската публика  своята книга „Малка пластика и оркестрантска рисунка“,  изд. „Морски свят“, 2017. В нея авторът е събрал  снимки на..

публикувано на 12.12.17 в 17:36

Слушателско допитване

Уважаеми слушатели, До края на 2017 година можете да ни пишете на radiovarna.festivals@gmail.com какво от Международния музикален фестивал „Варненско лято” 2017 бихте искали да чуете отново в ефира на Радио Варна в предаването „Фестивалите”.  С удоволствие ще уважим вашите предпочитания и в началото на 2018 ще излъчим предавания с..

обновено на 12.12.17 в 16:22

Човекът зад камерата

Той ще ни покаже днес своите  "Преходи".  Човекът зад камерата е на 32 години, от Шумен.  Юлий Василев, един от най-титулуваните български фотографи, с първа самостоятелна изложба. Занимава се с фотография от 2012 година, но вече има колекция от завидни отличия в български и международни фотографски салони. Откриването на изложбата е от 19..

публикувано на 12.12.17 в 08:15

„МАЛКА ПЛАСТИКА И ОРКЕСТРАНТСКА РИСУНКА“ от АНТОНИЙ ГЮРОВ

Този следобед сцена Ротонда ще събере почитателите на Антоний Гюров не на концерт, не на изложба, а на литературна премиера. Дългогодишният обоист от Варненската опера с остро око на сатирик ще поднесе на варненската публика своята книга „Малка пластика и оркестрантска рисунка“, изд. „Морски свят“, 2017. В нея авторът е събрал снимки на своите..

публикувано на 11.12.17 в 15:32

Накити от елементи в Българските носии показват във Варна

Изложбата с този наслов е на Венцислава Великова. Тя ще бъде открита този вечер от 19 часа във варненския  Rubik Art Center на бул. „Приморски” № 5.  Венцислава Великова ще представи своите ръчно изработени пана – изображения на част от елемента, украсяващ накита, върху които е и самият акцент. Паната са с размери 40-45 см на 50-55 см...

публикувано на 11.12.17 в 15:22

11 декември - денят на тангото

Точно тази дата е избрана заради рожденият ден на две от най-известните личности в историята на този танц - певеца и композитора Карлос Гардел и цигуларя и композитора Хулио Де Каро. За първи път Денят на тангото се чества в Аржентина през 1977 г.   Че Гевара, Гардел и Марадона са едно и също в съзнанието на аржентинците, разказа за РАДИО ВАРНА..

публикувано на 11.12.17 в 14:20