Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиожурналистът Петър Пунчев с книжна премиера в Добрич

Книгата „Вие сте тук“ на Петър Пунчев – радиожурналист, ще бъде представена на 7 декември в Добрич. Срещата, организирана от новоучреденото читалище „Добрич 2017“, ще се проведе от 17.30 ч. във фоайето на Общинския младежки център „З. Стоянов“. „Вие сте тук“ е  една дълбоко лична и богато илюстрирана автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия. Авторът разказва  за някои от тези таланти, за разговорите си, за  емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик. Отделени са страници за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото  детство  на автора в раздираната днес от войните Сирия, за годините на  юношество  в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики. Петър Пунчев разказва и за пътуванията си в близки и далечни страни, и за любимата България - от 1960 година - до днес.Петър Пунчев е български радиожурналист, съосновател на първата частна електронна медия в България - Радио FM+ (1992). Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов” в Москва.

Дългогодишен радиоводещ и репортер, съосновател на Нощния блок на Програма “Хоризонт” на БНР. “Вие сте тук” е неговата втора книга.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

"Царствените ботаници" в Ботаническата градина - Балчик

В Университетска ботаническа градина - Балчик е подредена изложба "Царствените ботаници". Тя е посветена на 130-годишнината от рождението на Цар Борис III Обединител и цели да покаже приноса на българските царе Фердинанд I и Борис III за развитието на ботаническата наука и естествознанието в България. Баща и син, те са едни..

публикувано на 24.04.24 в 16:59

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“ 2024. „Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес, 23 април, до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов..

публикувано на 23.04.24 в 14:42

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39