"НОВИЯТ ДЕН" С ВАНЯ СЛАВОВА НА 7 ДЕКЕМВРИ

Приятен четвъртък ви пожелават Димитър Димитров, Добромир Мързов и Атанас Илиев!

Събуждаме се с изгрева във Варна с пожеланието за слънчево настроение и приятни емоции! 

Останете с нас, за да сте добре информирани!

Варна става все по-предпочитана туристическа дестинация за така наречените екскурзионни, а не ваканционни туристи, заяви Павлин Косев -председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Той сподели, че резервациите по Коледа и Нова година във са многобройни и на изчерпване. Традиционно има интерес от румънци и гърци, а също така от нашенци от вътрешността на страната.

Трябва да има задължителен стандарт за учебните програми, заяви професор Анелия Клисарова. Тя споделя и какви са предложенията й за новите учебници и методи на преподаване в училище.

Даниела и Айлин са мъжки момичета в крехък женски образ. Прясно дипломирани от специалност „Корабостроене и морска техника”. Ще ни разкажат за мечтата си да се занимават с кораби и проектиране. И за това колко по-лесно е да работиш в мъжки, отколкото в женски колектив.

Ангел Боралиев е майстор по карвинг, той представи изкуството си на Кулинарния фестивал във Варна. Тиквата и динята са най-подходящи за изработване на скулптури за украса на маси и витрини с кулинарни произведения. Даниела Стойнова разговаря с него.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 20 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Защо бе спряно движението по панорамния път за Златни пясъци? Каква вода се стича по склона край Кабакум и може ли някой да я спре? Вицепремиерът Валери Симеонов с визита във Варна, за да тегли чертата на летния сезон.  Високите децибели са от..

публикувано на 20.09.18 в 16:53

"На светло" на 20 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Общинската администрация във Варна заяви намерение да работи за подобряване на атмосферния въздух в града.   Дейността ще се извърши по проект за малко над 230 хиляди лева и ще е с продължителност 2 години. Какво ще бъде извършено за този период и какви резултати се очакват? Вицепремиерът Валери Симеонов е във Варна по повод отчитането и..

публикувано на 20.09.18 в 13:05

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 20 септември

Няколко дни преди да настъпи астрономическата есен – на 23 септември, когато очакваме и времето значително да се захлади, потърсихме специалист, който отглежда цветя, за съвет как да се погрижим за балконските растения. Красивото мушкато и сакъзчето цяло лято радват очите ни на балкона и съвсем естествено е да искаме да ги запазим за следващата..

публикувано на 20.09.18 в 05:57

"POST FACTUM" на 19 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Пропаднал асансьор повдига стари въпроси за контрола на технологичната машина, у нас - далеч от световните стандарти на 21 век . Полицейска операция в Европейския ден без загинали на пътя - защо се разминават числата в статистиката на МВР и здравното министерство? След "развода" на НИМХ с БАН, какво следва за..

публикувано на 19.09.18 в 17:03

"На светло" с Доротея Николова на 19 септември

Националният институт по метеорология и хидрология се отдели от БАН. Какво ще бъде бъдещето на варненското поделение на НИМХ ще научим от разговора на Валери Великов с директора във Варна в оставка Иван Иванов. Икономическият университет откри учебната си година. Първокурсниците днес и утре имат възможността да опознаят висшето си училище...

публикувано на 19.09.18 в 14:10
Йоан Колев и Илияна Стоилова

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 септември

Продължава ли интересът към морските специалности в Техническия университет във Варна? Отговорът е от госта в студиото - капитан Георги Генчев, който е експерт „Контрол и координация на морските дейности” в ТУ. Вчера стартира WIND2WIN – първото уиндсърф предизвикателство по протежение на цялото българско Черноморие. Основната му..

публикувано на 19.09.18 в 10:12

"Новият ден" на 19 септември със Сияна Спиридонова

“Календар” – историческа рубрика - 6.15 ч. “1001 сутрини” – приказка за най-малките с актрисите Вера Стойкова и Диана Цолевска - 6.50 ч. Преглед на регионалния и националния печат - 7.30 ч. Темите и гостите в предаването след 8.00 ч.: Защо един чужденец избра България и Варна за да гради своето бъдеще? Лесно ли се развива бизнес в..

публикувано на 19.09.18 в 04:05