"НОВИЯТ ДЕН" С ВАНЯ СЛАВОВА НА 7 ДЕКЕМВРИ

Приятен четвъртък ви пожелават Димитър Димитров, Добромир Мързов и Атанас Илиев!

Събуждаме се с изгрева във Варна с пожеланието за слънчево настроение и приятни емоции! 

Останете с нас, за да сте добре информирани!

Варна става все по-предпочитана туристическа дестинация за така наречените екскурзионни, а не ваканционни туристи, заяви Павлин Косев -председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Той сподели, че резервациите по Коледа и Нова година във са многобройни и на изчерпване. Традиционно има интерес от румънци и гърци, а също така от нашенци от вътрешността на страната.

Трябва да има задължителен стандарт за учебните програми, заяви професор Анелия Клисарова. Тя споделя и какви са предложенията й за новите учебници и методи на преподаване в училище.

Даниела и Айлин са мъжки момичета в крехък женски образ. Прясно дипломирани от специалност „Корабостроене и морска техника”. Ще ни разкажат за мечтата си да се занимават с кораби и проектиране. И за това колко по-лесно е да работиш в мъжки, отколкото в женски колектив.

Ангел Боралиев е майстор по карвинг, той представи изкуството си на Кулинарния фестивал във Варна. Тиквата и динята са най-подходящи за изработване на скулптури за украса на маси и витрини с кулинарни произведения. Даниела Стойнова разговаря с него.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Изгрев във Варна

"Новият ден"на 18 юни с Мариела Димитрова

Ще се повиши ли безопасността по българските пътища с готвените промени в Закона за движението по пътищата коментираме с Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и Христо Радков, председател на Българско обединение на шофьорите. Чуйте в 8.10 часа. Собствеността на спортен комплекс Спартак и стадион Спартак ще..

публикувано на 18.06.18 в 06:34

"Позиция" с Валери Великов, на 16 юни

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Репортаж от срещата между социалния министър Бисер Петков и протестиращите родители на деца с увреждания. Дни преди старта на Синята зона във Варна важното, което трябва да знаем ще ни каже управителят на общинското предприятие „Паркинги и..

публикувано на 16.06.18 в 08:30
Chart

#500 ТОП 20 (15.06.2018-22.06.2018)

публикувано на 15.06.18 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 юни със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 „Пристрастно. Театърът на Варна“ – книга на Виолета Тончева Жоро Тошев за новите си филми и книги за известни български творци „Монолози в цвят и форма” – изложба на Аршак Нерсисян 15.00 – 16.00 Концерт, посветен на 340 години от рождението на Вивалди Приключва гостуването на XIX Музикална и..

публикувано на 15.06.18 в 13:40

Български app събира екипи за световни кино и арт продукции

Николай Михайлов е аниматор, визуализатор и режисьор с над 20-годишен опит в индустрията и преподавател в различни университети. Един от малкото българи, които работят с технологията V-Ray - същата онази, която стои в основата на десетки филмови продукции и корпоративни реклами на водещите автомобилни производители в света и която донесе Оскар за..

публикувано на 15.06.18 в 11:16

Хоризонти на 15.06.2018

Ще навлезем далеч навътре в океана. Ще се реем из Атлантика, за да достигнем до Мадейра и до Азорските острови. А там ни очаква едно неповторимо изживяване - наблюдение на най-големите животински видове на нашата планета - китоподобните. Ще имаме не просто водач, но и човек, който живее и работи за опазването на тези великолепни същества - морския биолог..

публикувано на 15.06.18 в 08:16

Новият ден на 15-ти юни, с Доротея Николова

Бензиновите двигатели ще бъдат на много сезириозен прицел след 1 януари 2021 година, заради вредните емисии, които отделят. Това каза за радио Варна доц.Трифон Узунтонев, преподавател в ТУ-Варна,. Мерки за намаляване на вредните емисии вече взеха производителите на дизелови двигатели. Тези, които отговарят на европейската норма Евро 6,..

публикувано на 15.06.18 в 07:17