Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"НОВИЯТ ДЕН" С ВАНЯ СЛАВОВА НА 7 ДЕКЕМВРИ

Приятен четвъртък ви пожелават Димитър Димитров, Добромир Мързов и Атанас Илиев!

Събуждаме се с изгрева във Варна с пожеланието за слънчево настроение и приятни емоции! 

Останете с нас, за да сте добре информирани!

Варна става все по-предпочитана туристическа дестинация за така наречените екскурзионни, а не ваканционни туристи, заяви Павлин Косев -председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Той сподели, че резервациите по Коледа и Нова година във са многобройни и на изчерпване. Традиционно има интерес от румънци и гърци, а също така от нашенци от вътрешността на страната.

Трябва да има задължителен стандарт за учебните програми, заяви професор Анелия Клисарова. Тя споделя и какви са предложенията й за новите учебници и методи на преподаване в училище.

Даниела и Айлин са мъжки момичета в крехък женски образ. Прясно дипломирани от специалност „Корабостроене и морска техника”. Ще ни разкажат за мечтата си да се занимават с кораби и проектиране. И за това колко по-лесно е да работиш в мъжки, отколкото в женски колектив.

Ангел Боралиев е майстор по карвинг, той представи изкуството си на Кулинарния фестивал във Варна. Тиквата и динята са най-подходящи за изработване на скулптури за украса на маси и витрини с кулинарни произведения. Даниела Стойнова разговаря с него.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martijn Westerholt (DELAIN)."Not For the Last" и завръщането на русенската траш банда FOBOS – разговор с Цецо "The Animal" Анастасов. Представяне на новия сингъл на STRYKERS "Не ме л​ъ​ж​и" – разговор с Александър Симеонов. В предаването ще звучи музика на: PAST..

публикувано на 22.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Регионалният исторически музей във Варна се подготвя с нова експозиция „Нумизматика“. Монетната колекция е от 28 пана, разположени в две зали. Официалното откриване на новата експозиция на РИМ-Варна ще е в началото на месец май. Среща с Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна; 175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все..

публикувано на 22.04.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Мариела Димитрова 

Какви намеси в градската среда ща включва мащабният ремонт на бул.Цар Освободител и как ще се впише в градската тъкан лекото метро, което е заложено да минава по-него? Отговорите на тези въпроси се надяваме да чуем на общественото обсъждане тази сряда, 24 април от 17 часа в зала Пленарна на общината. Тази сутрин ще чуем знаят ли варненци за този..

публикувано на 22.04.24 в 05:59

По първи петли с Ваня Славова

На 22 април, минути след 4 часа, е времето, в което традиционно си пожелаваме добра среща, приятни събеседници и хубава музика. Ще се опитаме да споделим всичко това с вас до 6 без нещо в утрото на понеделника. Две са дамите в студио номер две във Варна: Ваня Славова пред микрофона и звукорежисьорът Милица Панайотова зад пулта...

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Село Солник – целувката на планинския и морския въздух

В предването „На село“ сме на гости в Солник – малко селце в Община Долни Чифлик, намиращо се на около 50 километра от Варна, в полите на Стара планина. Тръгвайки за Солник от Варна с фоторепортера Румен Сарандев ни изпрати дъжда. Там пък ни посрещна слънцето и леко студения полъх на северния вятър. Тъкмо докато коментираме с него колко уникално..

публикувано на 20.04.24 в 09:00

В „Гравитация нула“ на 19 април

В „Гравитация нула“ с Мартин Николов на 19 април 2024 година: -   Журналистът Анна Заркова с книга за убийството на Андрей Луканов „Смъртта на Бялата лисица“; -   За комиксите и комикс културата в България – разговор с Константин Витков–Титис и Иван Домусчиев; -   „Пространствени варианти“ – изложба живопис на Красен..

публикувано на 19.04.24 в 13:19
Chart

#760 ТОП 20 (19.04-26.04.2024)

публикувано на 19.04.24 в 08:49