Балчиклийка се изправи на крака и проходи

Балчиклийката Ивилина Димова, която събира средства, за да се изправи на крака, вече ходи!

Припомняме, че преди година и половина в Балчик започна дарителска кампания за набиране на средства за лечение, за да може жената, прикована в инвалидна количка заради сгрешена диагноза и неправилно лечение, да стъпи на крака. Благодарение на балчиклии и съпричастни хора от страната и чужбина бяха събрани близо 30 хиляди лева, като 1 000 лева от тях осигури общинската структура в Балчик към Съюза на инвалидите в България.

45-годишната балчиклийка е обнадеждена, че ще се възстанови напълно, след като прави всекидневна рехибалитация и е била на балнеолечение: "Вече имам повече надежда. Вкъщи работим с Кристиян Пейчев - кинезитерапевт, благодарение на него се възстановявам и мога да вървя. Той ме вдигна от количката. Наистина се надявам до пролетта да мога да се разхождам, даже и с патерици, това ще е голямо постижение!", убедена е в успеха Ивилина Димова


ВИЖТЕ ОЩЕ
Децата сами изработиха и поставиха украсата

Събират средства за 11-годишно момче от Добрич

Благотворителен концерт под наслов „Защото ние, децата, вярваме в чудеса!“  ще събира средства в помощ на 11-годишно момче от Добрич, болно от детска церебрална парализа и епилепсия. Концертът ще е от 18 и 30-сет в Общинския младежки център „Захари Стоянов“. Основен организатор на благотворителната инициатива е осмокласничката от Средното училище..

публикувано на 13.12.17 в 07:07

Студенти продават благотворително коледни картички

Благотворителен Коледен Базар   организира във Варна Асоциацията на студентите – медици в България. На него студентите ще продават на символични цени изработените от тях коледни картички, витражи и украси. Със събраните средства ще бъдат купени спешни китове за децата, застрашени от адренални кризи.  Адреналната криза е животозастрашаващо състояние,..

публикувано на 13.12.17 в 07:03

Благотворителен коледен базар в Щаба на Военноморските сили

Откриването е  от 11:00 часа.   Военнослужещи и цивилни служители ще приготвят и представят различни кулинарни специалитети и ръчно изработени сувенири. Събраната сума от разпродажбата им ще бъде преведена по сметката на фондация „Деца на Българската армия” и на деца на военнослужещи от ВМС, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

публикувано на 13.12.17 в 06:45

До обед слънце

Преди пладне ще е предимно слънчево, а следобед от запад облачността ще се увеличи привечер до значителна предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максимални температури от 12 до 17 градуса. За Варна около 15 градуса.

публикувано на 13.12.17 в 06:33

Адресите без ток на 13 декември

В периода 01.12.2017 - 22.12.2017 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня, кв. Повеляново - ул. “Тунджа“, ул. “Одеса“, ул. “Вапцаров“, ул. “Васил Левски“, ул. “Рибарска“, ул. “Родопи“, ул. “Александър..

публикувано на 13.12.17 в 06:06

Приет е работният проект на новата библиотека във Варна

Експертният съвет по Закона за устройство на територията към Община Варна е приел на днешното си заседание техническия   и работен проект на новата библиотека, както и предложения подробен устройствен план –това съобщи за Радио Варна арх. Виктор Бузев – главен архитект на общината и допълни : Според арх.Бузев ще   се..

публикувано на 12.12.17 в 17:06

Никола Христович: Бюрокрацията по европроектите намаля

През последните години бюрокрацията по отношение на изискванията на Брюксел за европроектите по оперативните програми е намаляла. Това заяви във Варна д-р Никола Христович - автор на наръчника "Европари  за проекти 2017-2020" година. Христович обясни пред репортера Даниела Стойнова: Според автора на седмото издание на..

публикувано на 12.12.17 в 16:58