И този Никулден данъчни хванаха рибни търговци "в крачка"

Инспекторите от „Оперативни проверки“ към териториалната дирекция на НАП във Варна провериха търговците на  риба и рибни продукти на Никулден. В  гр. Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места от обхвата на териториалната дирекция е осъществен контрол на 60 такива обекта. Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби  на фискалните устройства. Данъчните са  съставили 15  акта за установяване на административно нарушение. 3 от тях са за неиздаване на касов бон, 7 за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за нарушение на КСО - невнесени здравни осигуровки. В Каварна  инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че  в касата търговеца има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни. На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.

От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има  в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8-ми декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти. Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приет е работният проект на новата библиотека във Варна

Експертният съвет по Закона за устройство на територията към Община Варна е приел на днешното си заседание техническия   и работен проект на новата библиотека, както и предложения подробен устройствен план –това съобщи за Радио Варна арх. Виктор Бузев – главен архитект на общината и допълни : Според арх.Бузев ще   се..

публикувано на 12.12.17 в 17:06

Никола Христович: Бюрокрацията по европроектите намаля

През последните години бюрокрацията по отношение на изискванията на Брюксел за европроектите по оперативните програми е намаляла. Това заяви във Варна д-р Никола Христович - автор на наръчника "Европари  за проекти 2017-2020" година. Христович обясни пред репортера Даниела Стойнова: Според автора на седмото издание на..

публикувано на 12.12.17 в 16:58

Обявяват нова обществена поръчка за ремонт на вълнолома във Варна

Обществената поръчка за ремонтиране на вълнолома във Варна ще бъде обявена отново, стойността на ремонта е 8 милиона лева. Това съобщи във Варна Ангел Забуртов - генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".Той каза още,че инвестициите през следващата година на ДППИ са на стойност 20 милиона лева:..

публикувано на 12.12.17 в 16:48

Нова икономическа еко специалност във Варна

Поредица от инициативи, ориентирани към зелените иновации и въздействието им върху регионалната икономика започва от днес Икономическият университет във Варна. Обмяната на опит и представянето на  добри практики по  опазване и възстановяване на околната среда са акцент на   кръгла маса, чийто домакин беше най-старото висше икономическо..

публикувано на 12.12.17 в 16:40

Намаляват цените на автобусните билети до Ракитника и Прибой

Пътниците по автобусните линии 55 и 60 към местностите Ракитника и   Прибой във Варна вече ще купуват билети на цена от един лев, а не от 1.40 лв. Това решиха общинските съветници от Постоянната комисия по транспорт с председател Добромир Джиков. Предложението е на Тодор Балабанов – председател на Общинския съвет, който обясни, че има и..

публикувано на 12.12.17 в 16:12

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 12.12.17 в 16:03

71 000 ръчни часовника и стотици слънчеви очила задържаха на Митница Варна

Служители на Митница Варна задържаха голямо количество ръчни часовници и слънчеви очила, нарушаващи правата върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”. Операцията по задържането на фалшифицираните маркови стоки е извършена на 11 декември 2017..

публикувано на 12.12.17 в 15:35