Нови промени в уличното движение поради изграждането на бул. "Левски"

Във връзка със строителните дейности по обект: „Изграждане на бул. „В. Левски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ е въведено двупосочно движение по ул. „Братя Бъкстон“ в участъка от ул. „Битоля“ до бул. „Васил Левски“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.  С въведената промяна ул. „Битоля“ става подчинена на ул. „Братя Бъкстон“. Призовават се водачите на автомобили да спазват знаците и да шофират с повишено внимание.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Плажът на

Чисто и тихо - на плаж "Журналист"

Един от най-тихите и спокойни плажове   от Варна до к.к. „Златни пясъци” е плаж "Журналист". Свободен достъп до него няма. Ползва се от почиващите в малката хотелска сграда до  големия  Международен дом на журналистите. Високият хотел е затворен и не работи. Но паркът е запазен и се поддържа. В него работи и басейн. До малкия плаж се стига по..

публикувано на 19.07.18 в 13:55

Задържаха трима наздиратели от Варненския затвор

Трима надзиратели от Варенския затвор са задържани за срок до 72 часа за това, че са пускали затворник да излиза извън територията на затвора. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров . Окръжният прокурор съобщи, че обвинението срещу тримата задържани надзиратели е свързано с шест случая - от 31-ви май до 18-ти юли, при..

публикувано на 19.07.18 в 13:22
Катастрофа с полицейска кола на пътя Варна-Бургас

ПТП с полицейска кола затруднява трафика в посока Бургас

Силно е затруднено движението на автомобили по пътя за Бургас, съобщиха слушатели на Радио Варна. Причината е катастрофа между два автомобили, единият от които е полицейски. Инцидентът е в района на частния зоопарк в село Горица. От КАТ съветват да шофирате внимателно в този участък.

публикувано на 19.07.18 в 12:18

Безплатни уроци по конна езда тази събота край Варна

Безплатен урок по конна езда ще се проведе край Варна тази събота, на 21 юли. Конната база в село Кичево ще очаква от 11.00 ч. до 17.00 ч. малки и големи, които искат да предизвикат себе си и да усетят изживяването да се движат с една конска сила. В основите на ездата и как да обикнете конете ще ви въведат истински професионалисти и инструктори..

публикувано на 19.07.18 в 11:39

Три тежки катастрофи само за ден

Три тежки катастрофи с един загинал и трима ранени са станали във Варненско само за ден. В сряда по обед товарен автомобил уби възрастна жена в кв. „Аспарухово”. Инцидентът станал около 11.45 на ул. „Средец”. Водачът е на 26 години от Белослав. Починалата пешеходка е на 79 години. По-късно – около 18 часа, на ул. „Ангел Кънчев”, кола..

публикувано на 19.07.18 в 11:33

Селските сметища остават нерешен проблем

Каква е съдбата на селските сметища? Официално те трябва да са закрити... Но стоят и негласно се ползват.  "Об­щи­на­та чи­с­ти тези сметища - се­ли­ща­та ня­мат пра­во на та­ки­ва.  То­ва са не­ре­г­ла­мен­ти­ра­ни сме­ти­ща. Гло­ба­та е 500 ле­ва за пър­во на­ру­ше­ние за то­зи, кой­то из­х­вър­ля, ако бъ­де за­ло­вен", обяснява пред..

публикувано на 19.07.18 в 11:17

На днешния ден преди 102 години в Добрич е роден героят Димитър Списаревски

Днес се навършват 102 години от рождението на капитан Димитър Списаревски, известен като първата „жива торпила“ в света на бойната авиация. Той е роден на 19 юли 1916 г. в Добрич и загива на 20 декември 1943 г. по време на въздушен бой в небето над София. Младият пилот загива, врязвайки се със своя самолет с таранен удар в тежък американски..

публикувано на 19.07.18 в 10:59