Благотворителна фотосесия за Коледа в Балчик

За вто­ра по­ре­д­на го­ди­на в Бал­чик се ор­га­ни­зи­ра бла­го­т­во­ри­тел­на фо­то­се­сия. Съ­б­ра­ни­те сре­д­с­т­ва ще бъ­дат из­по­л­з­ва­ни за ку­пу­ва­не на по­да­ръ­ци на де­ца в не­ра­в­но­с­той­но по­ло­же­ние в де­т­с­ки­те гра­ди­ни. Инициативата е на младежката организация на ГЕРБ. "За­ра­д­вай­те ва­ши­те бли­з­ки и при­я­те­ли с ед­на не­за­б­ра­ви­ма и въл­ше­б­на Ко­ле­д­на фо­то­се­сия. По­д­го­т­ви­ли сме при­ка­з­ни Ко­ле­д­ни де­ко­ри, из­пъл­не­ни с мно­го на­с­т­ро­е­ние и уют”, от­п­ра­вят по­ка­на  младежите. Ча­со­ве­те за сним­ки са от 15,00 до 19,00 ч. в дел­ни­ч­ни­те дни и от 10,00 до 17,00 ч. в съ­бо­та и не­де­ля в офиса ГЕРБ. Це­на­та е 3 лв. за об­ра­бо­тен ка­дър.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов детски център откриват в Девня

Център за развитие на интересите, способностите и компетентностите на деца и ученици ще бъде открит на 1 юни в Девня, съобщават от преслужбата на общината. В реновираната общинска сграда на ул. „Фронтоваци“ е изградена сцена за културни изяви, пейки за зрителите, зона за тихи игри като табла и шах, сух фонтан с художествено осветление, чешма,..

публикувано на 26.05.18 в 15:17

Местата без вода във Варна

До 17 часа без вода ще останат абонатите в карето между  булевардите "Владислав Варненчик", и "Сливница" с улиците "Отец Паисий" и "Струга", съобщава на сайта си ВиК - Варна. Причината е авария и няма общо със строителството на пътя в района, уточниха от водното дружество.

публикувано на 26.05.18 в 14:49
Влезе в сила новият европейски регламент за защита на личните данни GDPR (General Data Protection Regulation), който важи за всички граждани на Европейския съюз.

Цанко Цолов: Само банките имат право да копират личната ви карта

„Само банковите институции имат право да копират личните карти на гражданите. Всички други опити са незаконни.” Това напомни в предаването „Позиция” на Радио Варна Цанко Цолов, който е член на Комисията за защита на личните данни. По повод новия Европейски регламент за защита на личните данни, Цолов подчерта, че той гарантира в много по-голяма..

публикувано на 26.05.18 в 13:26

Поставянето на предпазния колан в автомобила да се превърне в навик

Демонстрации по оказване на първа долекарска помощ правят на входа на Морската градина доброволци от Български Младежки червен кръст - Варна. Момчета и момичета показват как да се направи превръзка на различни части от тялото. Но са убедени, че най-важна е психологическата помощ, която всеки може да окаже на пострадал. Както и спазването на правилата за..

публикувано на 26.05.18 в 13:00
Панаир на науката

Панаир на науката се провежда в ОУ "Йордан Йовков"

Ученици от 5 до 7 клас от основно училище "Йордан Йовков" във Варна участват заедно с техни връстници от Естония,Турция, Словения и Португалия в Панаир на науката. Събитието е в рамките на проект по програма "Еразъм+" и е с акцент върху науката, математиката, биологията и технологиите като нов начин за изучаване на света. Съвместната..

публикувано на 26.05.18 в 11:19

Община Ветрино празнува днес

 Мястото на празника е лятната сцена в общината. Програмата започва в 10:00 часа с концерт с участието на читалищата, училището и детските градини на територията на Ветрино. От 13:30 часа на сцената ще излезе българският поп певец Панайот Панайотов, а от 14:30 часа започва фолклорна програма с участието на Виевската фолк група. Чуйте още от..

публикувано на 26.05.18 в 09:26
с. Медовец

В Медовец почитат жертвите на възродителния процес

Възпоменателен митинг-събор с курбан-ифтар ще се проведе днес от 17.30 часа в село Медовец, община Дългопол. Той ще премине под надслов "Единни в защита на демокрацията" и е в памет на падналите жертви на възродителния процес Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир. Поводът е 29 години от трагичните събития на 27 май 1989 година в село..

публикувано на 26.05.18 в 08:47