Мая Вапцарова откри фронт офис на факултета за чуждестранни студенти във ВВМУ-Варна

Фронт офис на новия факултет за чуждестранни студенти беше открит от Мая Вапцарова - племенница на поета във Висшето военноморско училище във Варна, на което Вапцаров е патрон. Капитан първи ранг Калин Калинов - заместник-ректор по учебната част посочи, че 361 чуждестранни студенти от 14 страни се обучават в учебното заведение :
Предстоят преговори и с Катар за изпращане на студенти ,които да се  обучават в Морското училище .


ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре ще е слънчево - въздухът и водата с максимална температура -22 градуса

През нощта ще е предимно ясно, с по-значителна облачност в южните райони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Утре облачността ще се разкъса и през деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се завърти от изток-югоизток и ще се усили до умерен, като привечер отново ще отслабне. Минимални температури между 7 и 12, по Черноморието..

публикувано на 21.05.18 в 17:54

Шарени чадъри край езерото в Белослав

Поставиха красива арт инсталация от чадъри на крайезерната алея в Белослав. Жителите и гостите на града ще могат да се радват не само на красивата инсталация, но и да почиват на сянка през горещите летни дни. По случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Белослав ще се състои празнично шествие. То ще..

публикувано на 21.05.18 в 15:55

„Ветроходна академия Кор Кароли“ започва във Варна

Целта е привличане към ветроходството на хора от всички възрасти. За младежите между 18 и 24 години в неравностойно положение обучението ще е безплатно, финансирано от варненска фирма, която е и основен съорганизатор на курсовете. Треньори ще са опитни ветроходци, вкл. със състезателен стаж, разказа Антоанета Георгиева, внучка на кап.Георги Георгиев,..

публикувано на 21.05.18 в 15:54

Младо конче Пржевалски в Добрич

Искра е най-новото попълнение в семейството коне на Пржевалски в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Малката красавица се е родила на 30 април, тя е дъщеря на Куна и Игор, съобщи директорът на зоопарка Цветанка Куртева. Тя поясни, че имената на този вид животни се съставят чрез използване на първите букви от имената на..

публикувано на 21.05.18 в 15:48

Последен ден за записване в градина в Добрич

Днес е последният ден, в който родителите на класираните деца за прием в детските градини могат да ги запишат, съобщи пред журналисти зам.-кметът по хуманитарни дейности на община Добрич д-р Емилия Баева. На 28 май ще бъдат обявени свободните места в детските градини и ще се направи анализ на това колко деца са записани, коментира д-р Баева...

публикувано на 21.05.18 в 15:41

Изложба за Капитан Петко Войвода направи фурор в Балчик

Над 400 души посетиха балчишката галерия и историческия музей с етнографската къща в обявената Европейска нощ на музеите на 19 май, обобщи директорът Радостина Енчева.  Кулминация на богатата културна програма бе изложбата реквизит от филма „Капитан Петко Войвода“ на Исторически музей – Попово, която ще бъде достъпна в Белия град до..

публикувано на 21.05.18 в 14:20

Адреси без вода на 21 май

Без вода в Добрич са на ул. „Черно море” №10, ул. „Иван Вазов” №20, ж. к. „Балик” бл. 48, бл. 1, бл. 2, бл. 3, бл. 31, бл. 53, бл. 54, бл. 13, бл. 14, бл. 17, бл. 19. Във връзка с ремонта на бул. "Левски" във Варна и реконструкцията на магистрален водопровод по ул. "Струга", без вода от 9 часа на 22 май (вторник) до около 02 ч. на 23 май ще..

публикувано на 21.05.18 в 09:18