Подземни води ще напояват настилката на стадиона в Балчик

Градският стадион в Балчик ще ползва подземни води за напояване на зелените площи. За целта ще бъде изграден тръбен кладенец с дълбочина около 50 метра. От март до ноември ще се ползват максимум за година 1650 кубически метра. Басейнова дирекция "Черноморски район" издаде разрешителното за срок от 10 години, а самото съоръжение  трябва да бъде завършено до 3 години.  

Басейнова дирекция увеличи разрешителното за ползване на площ от Черно море за отглеждане на аквакултури  край Кранево, издадено на варненската фирма "Сий Хармони". Удовлетворено е искането на фирмата срокът за ползване да бъде минимум 15 години, за да могат да възвърнат инвестицията си от 10 милиона лева за инсталиране на съоръжения за отглеждане на черна мида. Определеният краен срок на разрешителното е 2032 година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спорт във Варна

Продължават спортните прояви за „Ученическа купа Варна“   в спортовете мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат и тенис на маса. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците в града, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт.

публикувано на 25.02.18 в 08:15

Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ с годишнина

Всяка година на 25 февруари в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна се отбелязва една своеобразна годишнина. На този ден през далечната 1945 г. в сградата на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ учителите, основатели на Музикалното училище, заедно с варненските симфоници изнасят първия си концерт пред варненската общественост.По..

публикувано на 25.02.18 в 08:12
Път Варна - Добрич; зимна обстановка

Пътната обстановка в страната

Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия, съобщават от областните пътни управления в Шумен, Търговище, Разград и Силистра. Върбишкият проход остава затворен за всички видове превозни средства, но Ришкият и Котленският са отворени без ограничения. Пътните настилки по републиканските пътища от първи и втори клас в региона са..

публикувано на 25.02.18 в 07:46

Въвеждат се ограничения за ползване на пасища, включени в Натура 2000

Забранява се превръщането на ливади или пасища в обработваеми земи, коситба в размножителния период на птиците и използването на определени торове или средства за растителна защита. Не се разрешава унищожаването на видове от флората, както и изхвърлянето на отпадъци.За новата стопанска година за общо ползване се предоставят пасища в землището на..

публикувано на 25.02.18 в 07:11

Студено със слаб сняг

Днес времето ще бъде облачно на места със слаби превалявания от сняг, а над югоизточните райони от сняг и дъжд. Ще духа умерен до засилен вятър от североизток. Максимални температури между минус 3 и 2 градуса, по южното крайбрежие до 4.За Варна максимална температура около 1 градус. Вълнение на морето 3 бала, на места по северното крайбрежие до 4...

публикувано на 25.02.18 в 06:16
Ген. Атанас Атанасов

Ген. Атанасов: Решителни действия срещу доброволната военна служба

Остра реакция и решителни действия трябва да има срещу предложението на военния министър Красимир Каракачанов  за въвеждане на доброволна военна служба -това заяви във Варна председателят на ДСБ и бивш депутат ген. Атанас Атанасов.Той коментира идеята на Каракачанов и защо не ни приемат в Шенген: Лидерът на ДСБ участва..

обновено на 24.02.18 в 17:19

На Тодоровден в Университетската ботаническа градина край Варна

Състезания  за най-красив конски впряг и кушии на Тодоровден се състояха по традиция в Екопарка във Варна. Най -атрактивни и шарени бяха каруците на ромите,които дойдоха със собствено  музикално озвучаване и с целите си семейства. Даниела Стойнова разговаря с 22-годишният Васко Витанов, който има две жени - Надя и Памела и три деца .Той..

публикувано на 24.02.18 в 17:16