Удължават с две години услугата "Топъл обяд" в Каварна

  С две години се удължава срокът за предоставяне на социалната услуга „Топъл обяд“ в Каварна, съобщиха от крайморската община. Подписано е допълнително споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ между Агенцията за социално подпомагане и община Каварна. 200 социалнослаби жители на общината са получавали безплатен обяд в периода от 1 юли 2016 г.  до 30 април 2017 г. Социалната услуга продължава от 1 декември 2017г. до край на 2019 г., съгласно споразумението. Финансирането е по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане и от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб в работните дни на всеки месец, а при реализирани икономии ще се предоставя и десерт. Приемът на документи на социално слабите граждани за тази услуга остава отворен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спорт във Варна

Продължават спортните прояви за „Ученическа купа Варна“   в спортовете мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат и тенис на маса. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците в града, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт.

публикувано на 25.02.18 в 08:15

Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ с годишнина

Всяка година на 25 февруари в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна се отбелязва една своеобразна годишнина. На този ден през далечната 1945 г. в сградата на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ учителите, основатели на Музикалното училище, заедно с варненските симфоници изнасят първия си концерт пред варненската общественост.По..

публикувано на 25.02.18 в 08:12
Път Варна - Добрич; зимна обстановка

Пътната обстановка в страната

Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия, съобщават от областните пътни управления в Шумен, Търговище, Разград и Силистра. Върбишкият проход остава затворен за всички видове превозни средства, но Ришкият и Котленският са отворени без ограничения. Пътните настилки по републиканските пътища от първи и втори клас в региона са..

публикувано на 25.02.18 в 07:46

Въвеждат се ограничения за ползване на пасища, включени в Натура 2000

Забранява се превръщането на ливади или пасища в обработваеми земи, коситба в размножителния период на птиците и използването на определени торове или средства за растителна защита. Не се разрешава унищожаването на видове от флората, както и изхвърлянето на отпадъци.За новата стопанска година за общо ползване се предоставят пасища в землището на..

публикувано на 25.02.18 в 07:11

Студено със слаб сняг

Днес времето ще бъде облачно на места със слаби превалявания от сняг, а над югоизточните райони от сняг и дъжд. Ще духа умерен до засилен вятър от североизток. Максимални температури между минус 3 и 2 градуса, по южното крайбрежие до 4.За Варна максимална температура около 1 градус. Вълнение на морето 3 бала, на места по северното крайбрежие до 4...

публикувано на 25.02.18 в 06:16
Ген. Атанас Атанасов

Ген. Атанасов: Решителни действия срещу доброволната военна служба

Остра реакция и решителни действия трябва да има срещу предложението на военния министър Красимир Каракачанов  за въвеждане на доброволна военна служба -това заяви във Варна председателят на ДСБ и бивш депутат ген. Атанас Атанасов.Той коментира идеята на Каракачанов и защо не ни приемат в Шенген: Лидерът на ДСБ участва..

обновено на 24.02.18 в 17:19

На Тодоровден в Университетската ботаническа градина край Варна

Състезания  за най-красив конски впряг и кушии на Тодоровден се състояха по традиция в Екопарка във Варна. Най -атрактивни и шарени бяха каруците на ромите,които дойдоха със собствено  музикално озвучаване и с целите си семейства. Даниела Стойнова разговаря с 22-годишният Васко Витанов, който има две жени - Надя и Памела и три деца .Той..

публикувано на 24.02.18 в 17:16