Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албум с непознати песни на Джими Хендрикс излиза през 2018 г.

Джими Хендрикс

Албум с непознати песни на Джими Хендрикс, записани от 1968 г. до 1970 г., ще бъде издаден през март догодина, съобщи Асошиейтед прес.
Името на албума е " Both Sides of the Sky", съобщиха от звукозаписната къща "Experience Hendrix and Legacy Recondings". Той ще излезе в продажба на 9 март 2018 г. От 13-те песни в него, десет не са издавани. Новият албум е третият от трилогията, съставена от неговия архив. "Valleys of Neptune" беше издаден през 2010 г., а "People, Hell and Angels" - през 2013 г. Много от песните в новия албум са записани от триото на Хендрикс с Бъди Майлс и Били Кокс, известно като "Бенд ъв джипсис".
Продуценти на "Both Sides of the Sky" са Еди Крамър, работил като звукозаписен инженер по всички албуми на Джими Хендрикс, сестрата на музиканта Джейни Хендрикс и президентът на "Експириънс Хендрикс".

Междувременно стана ясно, че млад китарист от Добрич е сред тримата финалисти в световен конкурс в памет на легендарния  Хендрикс. Велико Димитров, който днес празнува 22-рия си рожден ден, е втори в класирането засега. Конкурсът е организиран от къщата-музей на рок легендата в Лондон. Гласуването продължава до 6 часа на 8 декември. Наградата за победителя е частно парти в къщата на легендарния музикант. Гласуването се извършва в интернет чрез сайта на Хендел и Хендрикс.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неразказаните истории на Иво Сиромахов

По-интересни са неразказаните истории, доверява ми в разговор по Вайбър Иво Сиромахов. На 4 април той ще бъде във Варна, за да се срещне с варненската публика. Историите са всякакви. И всички са рожба на опита на човека. Важното е историите да са истински. "Когато една история е истинска, в нея има винаги съдържание и смисъл, от който можем да се поучим...

публикувано на 29.03.24 в 13:34

Млади пианисти с дипломен концерт в Радио Варна

На 29-ти март (петък) в Концертно студио на Радио Варна ще се състои Дипломен клавирен концерт на София Николова и Адам Факихи. Те са ученици в 12 клас в СУ за ХНИ „Константин Преславски“, в класа по пиано на г-жа Вероника Чилингирян. В програмата са включени разнообразни по стилове и характер произведения от класически и съвременни композитори. Сред..

публикувано на 29.03.24 в 10:50

Музикално-документален филм, посветен на българския интелектуалец Димитър Ненов

Музикално - документалният филм, посветен на българския интелектуалец Димитър Ненов (1901-1953), е осъществен по повод 120-годишнината от неговото рождение. Продукцията ще бъде представена на 26 март от 19:00 ч. в Концертното студио на Радио Варна, а след прожекцията пианистката Венета Нейнска ще изпълни клавирен рецитал, в който освен творби на..

публикувано на 26.03.24 в 15:57

ОТРАЖЕНИЯ или вечното търсене - отиване и връщане, връщане и отиване

Варненската публика ще се потопи в танц, изпълнен с притихвания - поява и  изчезване в “светлото” и “тъмното”, в търсенето на средината и нейния ритъм с танцовото представление ОТРАЖЕНИЯ. Негов автор е хореографът Искра Проданова, а консултант на артистичния процес е културологът Светлозара Христова. На сцената за първи път си партнират две млади..

публикувано на 22.03.24 в 16:18

С театрален и литературен уъркшоп продължава Emergence Art Fest в Радио Варна

Трети ден продължава Emergence Art Fest в Радио Варна с театрален и литературен уъркшоп.  Фестивалът, който продължава до 24 март, се завръща с второ издание.  Emergence Art Fest събира изгряващи артисти, като им дава поле за изява и се стреми да създаде открито пространство за колаборация, дискусия и обмен. Издание 2024 се концентрира върху..

публикувано на 22.03.24 в 15:39

Музеят за нова история на Варна отбелязва 35 години от спелеоложката експедиция "Жан Бернар"

Музеят за нова история на Варна ще отбележи 35-ата годишнина от поставянето от варненски спортисти на един днес забравен рекорд – спелеоложката експедиция през 1989 г. в най-дълбоката по онова време пещера в света „Жан Бернар“ в Савойските Алпи, Франция. Експедицията е дело на членовете на пещерния клуб „Галата“ във Варна.  За да припомни това значимо..

публикувано на 22.03.24 в 08:38

"София филм фест" започва във Варна днес

15-ото издание на "София филм фест" започва днес във Варна със селекция от над  20 филма, музикална програма и други събития. Фестивалът ще бъде открит от 19 часа днес в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна с прожекция на филма " Клопка" на Надежда Косева. Филмът „Клопка” е копродукция на България и Германия. Той е претендент за..

публикувано на 22.03.24 в 08:32