Индустриален парк - Варна с готов ПУП до пролетта

Договори за 1,5 милиарда лева са сключени у нас по оперативна  програма "Иновации и конкурентноспособност",  а близо 530 милиона лева са изплатени. Това съобщи във Варна заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който се срещна в областната управа с представители на бизнеса. Манолев уточни стойността на проектите по програмата за Варненска област, както и развитието на административната реформа:


Александър Манолев каза още, че до пролетта на следващата година ще е готов подробния устройствен план (ПУП) на новия  индустриален парк във Варна , който ще помогне за увеличаване на инвестициите.Проектът е съвместен с  Националната компания индустриални зони. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинските съветници приеха проекта на план-сметка „Чистота”

Проекта на план-сметка „Чистота” за 2019 година приеха общинските съветници във Варна на редовното си заседание днес. В него са заложени 30,5 милиона лева. Очакваните приходи от такса битови отпадъци са в размер на 28 милиона лева. Средствата за сметосъбиране и сметоизвозване са равностойни на тези от 2018-а и са в размер на 9 милиона..

публикувано на 19.12.18 в 14:30

След три часа в преспите: Плащаш и те спасяват

Няколко души в два автомобила са били блокирани за три часа в преспите между аксаковските села Генерал Кантарджиево и Климентово, за това сигнализира слушателка на Радио Варна, с която хората са се свързали . Жител на близко село е помогнал с трактора си, като срещу заплащане е изтеглил закъсалите автомобили. Хората искат кметовете да..

публикувано на 19.12.18 в 14:28

Изложба показва новите дарения на Военноморския музей

Повече от 200 предмети и вещи попълниха фондовете на Военноморския музей през тази година. Част от тях са включени в традиционната изложба „По пътя към морската история“, която може да бъде разгледана до 22 февруари 2019 година Най-младият дарител е 19-годишния Славей Вичев, който вече е студент във Военноморското училище „Никола Йонков..

публикувано на 19.12.18 в 13:50

Коледарски благослов за екипа на Радио Варна

Коледарски благослов получи днес екипа ни от децата в четвърта предучилищна група в Детска градина 40 "Детски свят”. Това е тяхното вече традиционно гостуване в редакцията ни и за пета поредна година направиха своята празнична програма с коледарски наричания, хора и песни. Момчетата бяха с традиционните носии, с украсените с пуканки и китка калпаци и..

публикувано на 19.12.18 в 13:50

140 години Пожарна безопасност във Варна

140-годишнината от създаването на варненската пожарна беше отбелязана с откриването на експозиция и нови музейни експонати в Регионалната дирекция за противопожарна безопасност и защита на населението. Комисар Тихомир Тотев, директор на РДПБЗН-Варна, информира че предложението до  градския общински съвет е направено от кмета Велико Христов. С..

публикувано на 19.12.18 в 13:46

8-годишната Миглена Костадинова – победител в конкурса „Здравей, Коледа!”

Коледната картичка, нарисувана от 8-годишната Миглена Константинова от Балчик, ще стигне до 4000 адреса в навечерието на светлия празник. Рисунката бе избрана след проведен конкурс „Здравей, Коледа!“ в Детския комплекс в Балчик и по традиция се изпраща като поздрав от кмета на общината Николай Ангелов до балчишки семейства. Картичката ще стигне..

публикувано на 19.12.18 в 13:32

Варна – на трето място в страната по достъп до интернет

На трето място след Кърджали и София се нарежда Варна според изследване на Териториално статистическо бюро-Североизток. Резултатите показват, че през 2018 г. 76.6% от домакинствата в област Варна имат достъп до интернет в домовете си. Отбелязва се ръст от 5,4 процентни пункта спрямо предходната година. Областта е на трето място в страната..

публикувано на 19.12.18 в 13:08