"POST FACTUM" на 7 декември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST-ер" - денят в пет минути.

Какви цени на водата ни очакват от 1 януари догодина и от какво са продиктувани? В днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране участва и управителят на "ВиК-Варна" Валентин Вълканов. Разговаряме с него след края на общественото обсъждане.

Интервю с Христо Смоленов, който днес бе удостоен със званието "почетен професор" на ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров".

В навечерието на 8 декември Националното представителство на студентските съвети в България апелират "Празнувай отговорно". Какви са съветите към празнуващите, научаваме от Васил Силяновски.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 13 декември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Над милион и триста хиляди лева гласува днес комисията по "Здравеопазване" към Общински съвет-Варна. Парите са необходими за инструментариум, дизел-генератор и ремонт на родилното отделение в МБАЛ "Света Анна",  както и за медицинска апаратура за Онкодиспансера. Интервю с  доцент Антоанета Цветкова, председател на..

публикувано на 13.12.17 в 17:16

"На светло", 13 декември

Усмихнат следобед Ви пожелава следобедният екип - Нина Милошевич, Милица Панайотова и Александър Тодоров Във Варна за поредна година работи откритата ледена пързалка до сградата на община Варна. Информация след 14ч. за сесиите и празничното разписание за използване на съоръжението; Отново се повдига темата "Грамадата пред Община Варна"...

публикувано на 13.12.17 в 10:18

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 декември

Разговор с дългогодишния ръководител на бреговата радиостанция „Варна радио“ Стефан Димитров по повод нейната 70-та годишнина Директорът на Военноморския музей във Варна Мариана Кръстева разказва за новата изложба, която се открива в петък. Тя е наречена „Много пътеки към морската история“ и е събрала най-новите дарения, направени на музея..

публикувано на 13.12.17 в 09:57

Новият ден на 13 декември с Доротея Николова

В балчишкото село Гурково няма реакции спрямо инвестиционно намерение за проучване наличието на суров нефт и газ. Припомняме, че тази есен до ми­ни­с­тъ­ра на окол­на­та сре­да и во­ди­те е от­п­ра­ве­но ис­ка­не за пре­це­ня­ва­не не­об­хо­ди­мо­ст­та от из­вър­ш­ва­не на еко­ло­ги­ч­на оцен­ка на ця­ло­с­тен про­ект за тър­се­не и..

публикувано на 13.12.17 в 06:00

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Poster на деня в 5 минути. Бреговата станция “Варна радио” отбелязва своята 70-годишнина. Пред Радио Варна говорят Стефан Димитров, директор на бреговата станция от 87-ма година, както и оператора Мая Бонева.  Бъдещето на опасните за пчелите и птиците инсектициди от групата на неоникотиноиди ще се обсъжда отново от..

публикувано на 12.12.17 в 17:12

НА СВЕТЛО на 12 декември със Светлана Вълкова

14.15 –„Заедно за Коледа 2017“ - благотворителен коледен празник за 600 варненци в уязвимо положение 14.40 – Горещи теми, обсъждани на общинската комисия по транспорт 15.15 – Варна ще има Музей на архитектурата 15.40 – Кръгла маса на тема: “Екологичен бизнес и регионална сигурност - проблеми и добри практики” 16.10 –..

публикувано на 12.12.17 в 13:59

"Новият ден" на 12 декември със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Няма моряшко семейство във Варна, което да не е чувало за „Варна радио” – късата връзка на моряците с брега и техните близки... Бреговата станция “Варна радио” отбелязва своята 70-годишнина. - 8.10 ч. На 12 декември почитаме Св. Спиридон...

публикувано на 12.12.17 в 04:05