ВВМУ- Варна отбеляза 108-годишнината от рождението на Никола Вапцаров

Венци и цветя бяха поднесени с тържествен ритуал на паметника на поета Никола Вапцаров във Висшето Военноморско училище, на което той е патрон. Поводът е отбелязването на 108-годишнната от рождението му. По традиция слово произнесе племенницата на поета Мая Вапцарова, която пред репортера Даниела Стойнова коментира какво в поезията на Вапцаров привлича младите хора :


Победителката в националния конкурс-рецитал Константина Георгиева от детско-юношески театър „Златното ключе” рецитира стихотворението „Песен за човека” и предизвика аплодисментите на присъстващите официални лица и курсанти от Морскато училище .


ВИЖТЕ ОЩЕ
Двореца в Балчик

Питат жителите на Балчик какво ще помогне за развитие на туризма в града

Раз­ви­ти­е­то на ту­ри­з­ма в об­щи­на Бал­чик е те­ма на ан­ке­т­но про­у­ч­ва­не, ко­е­то те­че в мо­мен­та сред ме­с­т­ни­те жи­те­ли. Ан­ке­та­та се от­на­ся за раз­ви­ти­е­то на об­щи­на Бал­чик, ка­то по­ве­че­то въ­п­ро­си са свър­за­ни с ту­ри­з­ма. Спо­ред по­ве­че­то от­го­во­ри­ли ту­ри­з­мът е ед­но от ос­но­в­ни­те пе­ра на до­хо­ди на..

публикувано на 19.10.18 в 12:47

Дариха още един кувьоз, закупен от кампанията за пластмасови капачки

Нов кувьоз с висок клас за интензивни грижи получи отделението по неонатология в АГ- болницата във Варна. Апаратурата е закупена със средства от събраните пласмасови капачки в кампанията „Аз вярвам и помагам “. Преди месец във Варна хората само за един ден предадоха 21 тона капачки, припомни Владислав Николов. Следващата кампания ще бъде през..

публикувано на 19.10.18 в 10:58

Добричлии живеят средно с 5234 лева на година

5 234 лева е годишният общ доход на лице от домакинство в Добричка област през 2017 година. По данни на статистиката, този доход е нараснал с близо 7 % са една година, но е с 352 лева по-нисък от средния за страната.  Показателят включва доходите в пари и натура на всички членове на домакинството от работна заплата, пенсии, самостоятелна..

публикувано на 19.10.18 в 10:39

Ремонти на улици за 274 хил. лева започнаха в Генерал Тошево

Започна рехабилитацията на 7 улици в Генерал Тошево, включени в капиталовата програма за 2018 г., съобщиха от добруджанската община. Строителите работят по улиците  „Александър Гичев“,  „Йордан Йовков“, . „Васил Левски“ ,  „Антон Страшимиров“,  „Огоста“,  „Тунджа“ и  „Пирин Планина“. Стойността  ремонтите  е 274 000 лева.  В момента..

публикувано на 19.10.18 в 10:34
UrbanBg

Градски дизайнери превръщат централна улица в София в "споделено място"

Последната среща от цикъла „Архитектурни срещи“,   ще се проведе на 19 октомври от 18 ч. в Икономически университет – Варна . Ще гостува екипа на софийското студио " place.make ", работещ по проекти в сферата на градския дизайн, градското планиране и изследвания. Те ще представят опита си по проекта „София – град за хората“ със Столична..

публикувано на 19.10.18 в 10:00

Адреси без вода

Добрич: работи се по отстраняване на аварии в ж.к. Добротица 22 и на ул. "Хан Тервел" 127. С нарушено водоподаване днес ще бъде и района на Лозята. Поради дейности извършвани от Воден Цикъл без водоснабдяване ще останат: кв. Балик и Червената пръст. В Балчик без вода днес са на ул. "Ивайло", в Тервел - на ул."Хан Аспарух". На 23.10.2018г. (вторник) ,..

публикувано на 19.10.18 в 09:44

Експо, иновации и бизнес в „Innowave Summit 2018”

Над 60 топ лектори от най-големите IT компании в света, ще бъдат част от втората високотехнологична конференция за дигитализация на бизнеса и обществения сектор „Innowave Summit 2018”. Събитието е днес и утре в Двореца на културата и спорта във Варна. Очакват се над 2 000 участници от над 23 страни. Очакваме над 60 световно признати маркетолози..

обновено на 19.10.18 в 08:46