ВВМУ- Варна отбеляза 108-годишнината от рождението на Никола Вапцаров

Венци и цветя бяха поднесени с тържествен ритуал на паметника на поета Никола Вапцаров във Висшето Военноморско училище, на което той е патрон. Поводът е отбелязването на 108-годишнната от рождението му. По традиция слово произнесе племенницата на поета Мая Вапцарова, която пред репортера Даниела Стойнова коментира какво в поезията на Вапцаров привлича младите хора :


Победителката в националния конкурс-рецитал Константина Георгиева от детско-юношески театър „Златното ключе” рецитира стихотворението „Песен за човека” и предизвика аплодисментите на присъстващите официални лица и курсанти от Морскато училище .


ВИЖТЕ ОЩЕ

Части от Варна без вода в неделя

Заради аварии на водопроводи части от Варна ще останат без вода в почивния неделен ден. До 15.00 ч. днес вода няма да имат абонатите в местността Манастирски рид - от ул. 33 до ул. 37 включително, както и ул. 30 и ул. 28. До 19.00 ч. без вода ще са части от курорта "Св. Св. Константин и Елена", местността Ален мак и курорта "Чайка".

публикувано на 17.12.17 в 11:48

Пътни ремонти променят движението в кв. "Аспарухово"

От днес е въведен следващият етап на временна организация на движение във връзка с ремонтните дейности по реконструкция на бул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“. Предвижда се затваряне на едното платно за движение на бул. „Народни будители“ в посока център Аспарухово от ул. „Чонгора“ до кръстовището с изграждащия се бул. „Мара Тасева“...

публикувано на 17.12.17 в 11:44

11,7% е избирателната активност на местния референдум в Генерал Тошево към 10 часа

11,7 % е избирателната активност към 10 ч. в община Генерал Тошево, където днес се провежда местен референдум за добива на природен газ. По данни на Общинската избирателна комисия, до този час своето право на глас са упражнили 1479 души. По-висока е активността в общинския център, поясни говорителят на ОИК Върбан Върбанов. Той добави, че..

обновено на 17.12.17 в 11:15

Коледни картички събират средства за социални заведения във Варна

Благотворителна кампания за продажба на картички под наслов „Варненската Коледа“ ще събира средства за купуване на необходима техника за две социални заведения. Инициативата е на доброволческа група „Делфините – People to People International“ и международните доброволци на Фондация „Деца на балканите“, съвместно с дирекция „Социални..

публикувано на 17.12.17 в 10:55

В Добрич ще бъде открито наблюдавано жилище за младежи

В Добрич ще бъде открито т.нар. наблюдавано жилище за младежи без увреждания във възрастта 18-21 години, съобщиха от общината. Новата социална услуга ще бъде финансирана по оперативната програма "Региони в растеж" като осигурената помощ в подкрепа на деинституализацията на грижите за деца възлиза на 218 255 лева. След изграждането,..

публикувано на 17.12.17 в 10:23

Жителите на община Генерал Тошево гласуват на референдум за добива на газ

Първите гласоподаватели дадоха своя вот на местния референдум в община Генерал Тошево по повод инвестиционно намерение за добив на природен газ. Всички 47 секции в 42 населени места са отворени, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Красимира Митева. Право да пуснат бюлетина днес имат 12 641 души. Въпросът на референдума,..

публикувано на 17.12.17 в 10:12

Дъждовен 17-и декември. Над северозападните райони е възможно дъждът да премине в сняг

Днес ще бъде облачно на много места с валежи от дъжд по-значителни над югоизточните райони, а късно следобед над северозападните райони валежите е възможно да преминават в сняг. Ще духа умерен до засилен северен вятър. Температурите ще се понижават и сутринта ще са от 6 до 11 градуса, а привечер между 1 и 6 градуса. Вълнение на морето на север..

публикувано на 17.12.17 в 06:34