ВВМУ- Варна отбеляза 108-годишнината от рождението на Никола Вапцаров

Венци и цветя бяха поднесени с тържествен ритуал на паметника на поета Никола Вапцаров във Висшето Военноморско училище, на което той е патрон. Поводът е отбелязването на 108-годишнната от рождението му. По традиция слово произнесе племенницата на поета Мая Вапцарова, която пред репортера Даниела Стойнова коментира какво в поезията на Вапцаров привлича младите хора :


Победителката в националния конкурс-рецитал Константина Георгиева от детско-юношески театър „Златното ключе” рецитира стихотворението „Песен за човека” и предизвика аплодисментите на присъстващите официални лица и курсанти от Морскато училище .


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха реновираната детска градина "Здравец" в Девня

Изяцяло реновираната детска градина "Здравец" в квартал Повеляново в Девня беше открита от кмета на общината Свилен Шитов и от Филип Ромбаут - изпълнителен директор на завода "Агрополихим". За една година от завода са инвестирали над 100 000 лева в санирането на детското заведение, в което се обучават 74 деца, чиито родители работят в..

публикувано на 22.03.18 в 13:42
Павлин Павлов, Сава Денев и Любомир Димитров

Книга представя по минути терористичния акт в "Златни пясъци" от 1987 година

„ Не дърпай втори път дявола за опашката“ е заглавието на новата книга на Павлин Павлов. В нея по минути са описани събитията от 1987 г., когато трима протурски терористи взривяват гранати пред хотел „Интернационал“ на „Златни пясъци” и отвличат за заложници две деца. Новият роман на Павлин Павлов е симбиоза от реални спомени и много информация,..

публикувано на 22.03.18 в 13:26

Започна "Пчеломания" в Добрич

В Добрич бе открито специализираното изложение „Пчеломания“. Лентата на ХV-то издание на форума прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов, изпълнителният директор на „Добрички панаир“ АД Звезделина Иванова и областният управител Красимир Кирилов. „Зимата беше добра за пчелите, но последното застудяване ще създаде проблем. Дано този студ да не..

публикувано на 22.03.18 в 13:16

Предлагат 2 лева на час за паркиране в Балчик и Кранево

Общинското дружество „Кибела 2014“, с основен предмет експлоатация и поддържане на общинските паркинги, гаражи и места за паркиране в община Балчик, да стопанисва определени публични територии по крайбрежието. Предложението ще бъде внесено от кмета на община Балчик Николай Ангелов на предстоящата сесия на Общински съвет на 29 март...

публикувано на 22.03.18 в 12:35

Свикват извънредна сесия на ОбС в Провадия

На извънредна сесия на Общинския съвет в Провадия ще бъдат обсъдени проверките на Агенцията за държавна финансова инспекция и констатираните от ревизорите нарушения в общината. Заседанието се свиква по инициатива на общински съветници от ГЕРБ, съвместно с представители на различни групи в местния парламент, съобщиха от варненския пресцентър на партията...

публикувано на 22.03.18 в 11:27

Село Дебелт е в готовност за евакуация

В Бургаско жителите на село Дебелт се готвят за евакуация заради преливащата река Средецка, чието ниво е достигнало критични стойности в последните дни. Според кмета на село Дебелт Иванка Ангелова нивите са залети от четирите пробива на реката, а има опасност да бъде залят и участъкът на пътя Бургас – Средец. Към момента има една къща, залята с вода...

публикувано на 22.03.18 в 11:19

Експедитивност + Креативност + Усмивка = Успешен туризъм

Така изглежда формулата на успешния български туризъм през погледа на студентите. Виолета Касимова и Моника Шикова все още учат за това как да обгрижват чуждите гости у нас, но вече имат професионален опит, впечатления, планове и мечти. Срещаме двете момичета по време на туристическа борса, организирана от Колежа по туризъм във Варна. Какво очакват..

публикувано на 22.03.18 в 10:39