Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричлии най-активни в лотарията на НАП с касови бележки

Жител на Добрич, регистрирал 6 143 касови бонове, е сред най-активните участници във второто издание на лотарията с касови бележки на НАП, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Добруджанци са регистрирали от началото на втората част на популярната игра до сега близо 86 000 касови бележки, като стойността на закупените от тях стоки и услуги е в размер на 1 147 976 лева. Общо за страната са регистрирани над 3 милиона фискални бонове на обща стойност 50 000 000 лева. Над 160 000 от вече регистрираните бележки са от ПОС терминал. Средно всеки потребител в Лотарията се е отчел в играта с по 145 касови бележки. Фискалният бон с най-висока стойност е записан от потребител от Варна, а  участници от Силистра, Сливен, Пазарджик и София са регистрирали касови бележки на стойност над 9000 лв. От НАП напомнят, че до тегленето на първата седмична награда от второто издание на Лотарията с касови бележки остават броени дни. Късметлията ще стане ясен на 18 декември в сутрешния блок на bTV между 8,30 и 9,00 ч. Той, както и следващите трима седмични победители, ще се радват на чисто нова игрова конзола с две безплатни игри към нея. Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и, освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминала. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader, съобщиха от правителствената пресслужба. Главчев увери, че нито за ден институциите не са спрели да търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 14:57

Окончателно: Ограничават скоростта на тротинетките във Варна и забраняват движението им в паркове

Нови правила за електрическите тротинетки прие Общинският съвет във Варна, след като одобри промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. Измененията, внесени от групата на ГЕРБ, получиха подкрепата на 41 общински съветници. Въвежда се ограничение на скоростта на електрическите превозни средства до 25 км/ч. Забранява..

публикувано на 25.04.24 в 14:47

НПО: Във варненските ясли и градини има свръхприем, което намалява качеството на образование

Над 3 300 варненчета са записани в детско заведение над допустимия норматив за една група, който за ясла е 18, а за детска градина 23 деца. Средното завишение за ясла е 50%, за градина 64%, като рекордът е 37 деца в една група в детска градина. Тези данни бяха изнесени днес на пресконференция, организирана от сдружение “Образователна общност -..

публикувано на 25.04.24 в 14:11

Димитър Трайчев е тазгодишният носител на голямата Награда "Варна" в областта на културата

Номинациите за Награда „Варна“ в областта на културата за 2024 г. бяха утвърдени по време на редовното заседание на Варненския общински съвет.  Голямата награда тази година отива при  Димитър Трайчев   за цялостното му творчество и безспорния му принос за установяване на високи художествени стандарти във визуалната култура на Варна. Димитър..

публикувано на 25.04.24 в 14:02
Награда Варна

ОУ "Добри Чинтулов" и ОУ "Васил Априлов" с награда "Варна" за колектив на 2024-та

Две училища ще си поделят награда „Варна“ в категория „Колектив на годината“ в областта на основното образование. Това реши след дискусия Общинският съвет на днешното си редовно заседание. Престижното отличие ще получат ОУ „Васил Априлов“ , което през 2024 г. чества своята 115-та годишнина, и ОУ „Добри Чинтулов“ , чийто колектив през учебната..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31