Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в помощ на Станислава Пирчева, водещ на "Нощен Хоризонт"

Станислава Пирчева
Снимка: личен архив

Благотворителен концерт в помощ на колегата ни Станислава Пирчева ще се състои тази вечер в Първо студио на Българското национално радио /БНР/. Водещата на "Нощен Хоризонт" се нуждае от спешна операция за отстраняването на мозъчен тумор.

Известни родни музиканти се събират тази вечер в подкрепа на Станислава Пирчева. Сред изпълнителите, които ще участват в концерта, са Мариана Попова, Наско Пенев от Б.Т. Р, Калин Вельов, Йоана Драгнева и Орлин Павлов. В програмата се включват и солисти от Оркестъра за народна музика на БНР. Димитър Христов, диригент на оркестъра каза:

Фолклорът е едно изкуство, което е заложено в нашето ДНК и той ни кара да бъдем по-добри. Добрината е онова нещо и въобще чувството за солидарност, чувството, че можеш да помогнеш на някой, независимо с какво, е много силно в нас и по този повод, защото нашата колежка има нужда в момента от помощ, ние се присъединяваме към този концерт. Дори си позволихме да съберем мъничка сума, която ще й дарим утре на нея, защото смятаме, че така трябва да се случват нещата.

Концертът ще започне в 19.30 часа и ще се излъчва пряко в ефира на програма "Хоризонт".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колеца и Вантката ни предизвикват да се поразходим из Лос Одесос

Добре дошли в Лос Одесос! Величественият град от сънищата. Мистичният метрополис, скрит за хорските предубеждения. Ако минавате наблизо, отбийте се, разходете се, пийте по едно, запознайте се с местните. Ще ви хареса! Лос Одесос определено пленява със своята фантастичност. Тук илюзиите се сливат с реалността и възбуждат въображението. Открай време..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти.  До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота. 21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 19:22

Актьорът Свилен Стоянов - живот, отдаден на театъра

Свилен Стоянов е театрален актьор, роден в средата на миналия век. Или по-конкретно на 5 октомври 1957 година. Проплаква за първи път в Шумен. Завършва ВИТИЗ със специалност Актьорство за драматичен театър в класа на проф. Енчо Халачев през 1981 година. И на момента е поканен от ръководството на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Повече от 40..

публикувано на 15.04.24 в 16:26

Писателката Здравка Евтимова гостува на балчиклии с последната си книга "Луничави разкази"

Библиотеката при Народно читалище "Паисий Хилендарски -1870" организира среща-разговор с писателката Здравка Евтимова, която на 22 април от 14.30 часа ще представи най-новата си книга "Луничави разкази" в Балчик. Авторката ще сподели прозрения за своя творчески процес и вдъхновение, а вие ще имате възможност да получите автограф лично от нея...

публикувано на 15.04.24 в 11:28

Задава се 32-рият международен театрален фестивал "Варненско лято"

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който тази година ще се проведе между 1 и 15 юни, отново е приготвил за публиката богата и интересна програма, наситена с  театрални събития от България и чужбина, улични спектакли и концерти. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 1 юни на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна,..

публикувано на 12.04.24 в 14:54

"България пее" в Мелницата на Балчик тази събота

Балчик се включва в инициативата „България пее” с концерт на Детската вокална студия и Дамска камерна формация “Music & Joy”. За осма поредна година в рамките на месец април, под егидата на Български хоров съюз, вокалните формации в цялата страна ще изнасят концерти, за да ЗАПЕЕ БЪЛГАРИЯ. Датата е 13 април от 11.30 часа в туристическия информационен..

публикувано на 12.04.24 в 14:29

Публиката даде криле на балчишките театрали за три представления за по-малко от месец

За по-малко от месец три представления на „Боряна“ от Йордан Йовков представя възобновеният балчишки театър. Самодейците от Белия град, които репетират под режисурата на Красимир Ранков в последната година и половина при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, пожънаха голям успех след предпремиерата на 28 март. За да отговарят на големия интерес от страна на..

публикувано на 12.04.24 в 12:29