45 оборота в минута #438 (23.12.2017) | Нейко Бодуров, Виолина Николова, DJ JiJo, Иван Антонов, Вантка, Polina, Чавдар Гочев-Чарли, Коста Костов

Автор:

Слушайте отново Коледния брой на предаването 45 оборота в минута!

Да, отново е това време от годината, в което хващаме телефона и казваме на близките и приятелите си, че ги обичаме. В това специално празнично издание Добо прави същото с някои от любимите си хора. Но те освен, че са добри приятели на Радио Варна и на 45 оборота в минута, са също и сред основните фигури, които през 2017-а движиха варненската музикална сцена напред.

И така, в рамките на два часа своята равносметка за изминалата година и плановете за следващата споделиха: Нейко Бодуров (тромпетист, композитор, бендлидер и основен организатор на ежегодното честване във Варна на Международния ден на джаза); Виолина Николова (част от отбора на HYPE Communication - PR екип с отношение към каузите, които подкрепя; освен това тя е и сред организаторите на варненския фестивал РАДАР); DJ JiJo (един от най-активните варненски диджеи през последните 10 години, той е част и от групата JazzProfilactika, чийто дебютен албум излезе в края на октомври); Иван Антонов (диджей и мотор на сайта relaxmashmusic.org, вече две години той е гост в предаването всяка първа събота от месеца със селекция от нови сингли); Вантка (продуцент, музикант, рапър, дизайнер и още много - тази година излезе както самостоятелният му албум Вантасмагории, така и третият студиен албум на четворката Ума и дума, част от която е и той), Polina (варненската R&B гордост изгря в целия си блясък именно през тази година - както с дебютния си сингъл, така и с първия си албум Carmen, чието промо е на 26 декември); Чавдар Гочев-Чарли (китарист, композитор и основен организатор на Monday Jam - поредица от музикални джем сешъни във Варна, чиято слава се разнесе чак до столицата); и Коста Костов (диджей, продуцент, радиоводещ, убийствен кулинар и кореняк варненец, той разнася славата на града ни както по световните музикални сцени, така и по трапезите в най-различни държави).

Това е то празникът. Да си напомниш, че не си сам. Весела Коледа!


Sharon Jones & The Dap-Kings - Big Bulbs [Daptone]

The Diplomats Of Solid Sound - Let It Snow [Record Kicks]

The Soul Snatchers - Christmas Time Baby [Unique]

Diana Krall & The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra - Jingle Bells [Verve]

Donny Hathaway - This Christmas [ATCO]

Bootsy Collins - Merry Christmas Baby [Shout! Factory]

Laura Vane & The Vipertones - Christmas Day With Me [Unique]

The BlueBeaters - I Saw Mommy Kissing Santa Claus [Record Kicks]

Otis Redding - Merry Christmas Baby [ATCO]

Aretha Franklin - The Lord Will Make A Way [DMI]

Clarence Carter - Back Door Santa [Atlantic]

Jackson 5 - J5 Christmas Medley [Motown]

James Brown - Go Power At Christmas Time [Polygram]

James Brown - Soulful Christmas [Polygram]

Вантка feat. Ума и дума - Шляп Ya Hands [FAQinMUSIC]

Jameil Aossey feat. Charles Lane - Mistletoe Love [Aossey]

Polina - Baby [promo]

Fantasia - This Christmas [Concord Music Group]

Zenith - Summerlude [MOGO Music]

Chico Buarque - Essa Moca Ta Diferente (Kosta Kostov Edit) [soundcloud]

Mack Rice - Santa Claus Wants Some Lovin' [Stax]

Sharon Jones & The Dap-Kings - White Christmas [Daptone]
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47

НА СВЕТЛО във вторник, 15-ти октомври

Отбелязваме Международният ден на белия бастун - репортаж; Какви са предизвикателствата пред лекарите от клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина”. Питаме ги в Световния ден на психичното здраве; Още за голямото технологично събитие „Innowave Summit 2019”, което ще се проведе този уикенд във Варна; Авто походът на клубовете на..

публикувано на 15.10.19 в 13:56