Изложба на отличените в конкурса за рисунка "Свободата да бъдеш"

| обновено на 07.01.18 в 13:55

Откриване на изложба и награждаване на отличилите се творби от конкурса на Зонта клуб - Варна, посветен на Амелия Еърхард - една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан.

Датата за откриването не е избрана случайно, тъй като Амелия Еърхарт е осъществила рекордния полет от Хонолуло, Хавай, до Оукланд, Калифорния, по маршрут, по който преди това са загинали десетки пилоти на 11 януари 1935 г, и членовете на Зонта Интернешенъл обавяват 11-ти януари за ден на Амелия Ерхарт. СнимкаЗонта Интернешенъл е международна организация от жени - ръководители и професионалисти в своята област, работещи съвместно за повишаване статуса на жените, като признават куража, характера и културата им.

Зонта клуб - Варна благодари на всички участници, които са се запознали с живота и подвига на тази млада жена и вдъхновени от нейните мечти и устрем, са изразили в своите произведения усещането си за лична свобода!


Изложбата може да бъде видяна до18 януари, от 14.00 до 18.00 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 16.01.18 в 08:25

Джаз изживяване с Живко Петров Трио в Радио Варна

Радио Варна ще бъде домакин на един от концертите от зимното турне на JP3 -  Живко Петров трио. Бъдете с нас и страхотното трио на 2 февруари, петък, от 19 часа в Концертното ни студио! "Ако “Човекът е човек, когато е на път”, то “Музикантът е Музикант, когато е на сцената”. Ние - Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов (JP3) сме щастливи..

обновено на 15.01.18 в 16:10