"POST FACTUM" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Радио POST-ер" - денят в пет минути.

Кметът на Генерал Тошево и премиерът Бойко Борисов дни след новата година в среща по изясняване на казуса за референдума, с който местните хора казаха НЕ за проучванията за газ. Какво са си говорили? Интервю с Валентин Димитров.

Българите работят 132 дни за държавата. Кога започват да работят за себе си? Какви са тенденциите в сравнение с 2017-та? Коментар по темата на икономиста Петър Ганев от Институт за пазарна икономика.

Доналд Тръмп и любимата му тема за фалшивите новини отново е на дневен ред. Този път с бонус-награда. В очакване на победителя, посочил най-фрапиращите медийни манипулации, според американския президент.


ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 13 декември с Мариела Димитрова

Безводието от вчера продължава до 5 часа в петък. Ситуацията засегна хиляди варненски домакинства. Репортав в 14.15 часа от опашката пред една от водоноските. Наръчник по антитероризъм с основните принципи на действие при подобни случаи подготвят в Медицински университет-Варна. Разказваме в 14.40 часа с един от авторите проф.д-р Красимир Методиев,..

публикувано на 13.12.18 в 14:47

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък,13.12.2018г.

Домът за медико-социални грижи за деца във Варна вече разполага с робот за прохождане - система за локомоторна терапия LokoHelp Woodway. Апаратурата е дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа“. Добрата новина споделяме след 8.00ч.; Ученици от Математическата гимназия във Варна събират дарения за участието си в Жаутиковската..

публикувано на 13.12.18 в 06:35

"POST FACTUM" на 12 декември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Съдът постанови присъдата на шофьора, прегазил на пешеходна пътека балетиста Мартин Чикалов. Как колегите на Чикалов коментират шестте години затвор за виновника? Колко голяма е кашата "бонус-малус" ? Абсурдите на системата за гражданската отговорност коментира  дългогодишният преподавател по застрахователна..

публикувано на 12.12.18 в 16:11

"На светло" на 12 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Благотворително събитие „Заедно за Коледа”   се провежда днес във Варна. Репортаж. Очаквайте и информация за това как варненското летище приключва годината. С какво още екипът на Карин дом подпомага деца със специални потребности и техните родители? Докъде стигна делото за затворения приют за безстопанствени животни? Какво..

публикувано на 12.12.18 в 13:45

Жоел Максимилиано: Ако обичаш природата, трябва да посетиш Ангола

Жоел Максимилиано е студент във Военноморското училище "Н.Вапцаров" във Варна. Той е от Ангола и почти половин година живее тук. Обича да общува и да представя своята култура. Заедно с  Мария Баджакова от Младежка фондация "Аморфа"  Жоел гостува на предаването "Хоризонти" за да ни разкаже за родината си. Ангола е привлекателна за туризъм, най-вече заради..

обновено на 12.12.18 в 09:04

"Новият ден" на 12 декември с Мариела Димитрова

Св.Спиридон-ден на майстора – отбелязваме в 8.10 часа с Благой Попов, майстор-стругарят с най-забележителната работилница във Варна. Неадаптираната градска среда в района, където живеят повечето от слепите и глухите хора във Варна ежедневно възпрепятства придвижването им. Какво отговарят от администрацията чуйте в репортаж в 8.40 часа.  Как..

публикувано на 12.12.18 в 06:14

НА СВЕТЛО на 11 декември със Светлана Вълкова

Трафикът във Варна 113 години от основаването на Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ „Устойчивото гостоприемство“ – тема на Международния менторски уебинар за предприемачи от сектора на туризма във Висшето училище по мениджмънт Брифинг на Окръжна прокуратура – Варна Заседава журито на конкурса..

публикувано на 11.12.18 в 13:30