"Една нощ в операта" - Николо Коцев и "Кикимора"

Опера и рок "кръстосват шпаги" в най-новия проект на Николо Коцев и състава на Русенска опера. В „Една нощ в Операта“ са включени популярни творби на Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок-операта "Нострадамус", изпълнени от симфоничен оркестър, хор, рок-група "КИКИМОРА", рок и оперни певци. На сцената ще излязат: Николо Коцев - соло китара и вокал, Христо Намлиев - клавишни и вокал, Николай Цветков - бас китара и вокал, Александър Атанасов - соло вокал и китара,  Николай Тодоров - ударни и вокал. Гост солист - Нора Караиванова. Солисти на Държавна опера - Русе: Теодора Чукурска - сопран, Петър Костов - тенор, Александър Крунев – баритон. Оркестър на Държавна опера – Русе. Диригент Юри Илинов.  

Снимка  Снимка  Снимка 

Прогресивната хард рок банда "КИКИМОРА" e основана през 2011 г. от Николо Коцев. Песните се базират на корените на класическия рок. Пее се само на български език, а ето и философия, която изповядват момчетата "да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки концерт ". Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време. Изключително успешна e професионална международна кариера на Николо Коцев с участието му в различни формации и конкурси, повече от десетилетие е изпълнителен директор на групата на Робин Гиб от Bee Gees.
Николо Коцев води "КИКИМОРА" към реализацията и на по-мащабни проекти, съвместно със симфонични оркестри и хорове, в които групата изключително успешно изгражда трудната, но прекрасна симбиоза между изразителните средства на двата жанра.

Николо Коцев  Снимка  Николо Коцев и Джо Лин Търнър

Николо Коцев написва и поставя рок-операта „Нострадамус“, която през 2011 г. печели международно признание. В нея участват: Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Alannah Myles, Sass Jordan, Doogie White (Yngwie Malmsteen, бивш Rainbow), Göran Edman и Йорн Ланде. През 2012 група "КИКИМОРА" осъществява с голям успех концерт с авторска музика на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР в Зала България, под диригентството на Емил Табаков, както и множество концерти в цялата страна. През 2013 г. групата участва в закриването на Фестивала Моцартови Празници - Правец заедно с оркестъра и хора на Държавна опера – Русе и диригент Жан Ангелов, като изпълняват произведения на Моцарт, Верди и Вагнер.
През 2016 г. в град Русе е световната премиера на „Нострадамус“ за България със състава на Русенска опера /оркестър, хор и балет/ под диригентството на Найден Тодоров. През 2017 г. рок-операта е представена и в София, Велико Търново и Пловдив. Солисти в спектаклите бяха Александър Атанасов, Звезди Керемедчиев, Амалия Ненова, Бьорн Лодин, Томас Викстрьом, Мехмед Кая, Ненчо Балабанов. Режисьор - Орлин Дяков, сценограф - Иван Иванов – Йоаний, дизайнер на костюмите - Николай Бузов, музикален директор - Николо Коцев, хореограф - Филип Миланов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Ед Шийрън и Дуа Липа са фаворитите за наградите BRIT 2018

Очаквано Ед Шийрън и Дуа Липа са с най-много номинации за церемониата на 21 Февруари тази година. Тя ще се проведе в The O2 Arena Лондон и ще се излъчва на живо. И двамата изпълнители ще се конкурират в най-престижните категории – изпълнител,   албум и сингъл на годината. Към това се прибавя и тази за видео. Дуа..

обновено на 15.01.18 в 16:56

"Мери бойс бенд" с голям концерт на 27 януари в София

Вече три песни на групата "Мери бойс бенд" са в учебниците по музика шести и седми клас. Преди години авторите на учебници избират тяхната "Непознати улици" като илюстрация към раздела "мелодичен рок", а сега са се спрели на "Дългият път към дома" и "Слънчогледи". Това са авторски песни на групата, която започва с изпълнения на кавъри на..

публикувано на 14.01.18 в 13:37

Нощта е ден с музикалните предавания на Радио Варна

Новата година започна с добра новина за слушателите на Радио Варна, и по-специално за меломаните, които стриктно следят любимите си музикални предавания. В ангажираното ни ежедневие не винаги успяваме да чуем това, което ни е интересно в момента на излъчване, дори и с помощта на смартфон в джоба. Много често е необходимо - дори абсолютно задължително - да..

публикувано на 05.01.18 в 16:48

Найджъл Кенеди идва във Варна на 10 март

10 години след първия си гастрол във Варна най-продаваният цигулар на всички времена идва отново на 10 март 2018. Найджъл Кенеди – цигуларят новатор, виртуозът визионер, който разруши бариерите между класика, рок и джаз, идва на 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт емоционалният артист спазва обещанието, което даде..

публикувано на 02.01.18 в 15:18

Празнични концерти на площадите във Варна, Добрич и Балчик

Започна обратното броене до началото на Новата година! Традиционният празничен концерт „Заедно в новогодишната нощ" в морската столица ще започне в 22,30 ч. В първите минути на  2018 година, небето над Варна ще се озари от фойерверки и лазерни ефекти. Празничната програма ще продължи до около 2ч. след полунощ.  Безплатен градски..

публикувано на 31.12.17 в 06:47

Почина Бойко Трифонов, първият певец на група „Атлас”

Отиде си музикантът Бойко Трифонов, първият певец на група „Атлас”, съобщиха негови близки. Трифонов е сред основателите на „Атлас”. Легендарната за 80-те ню уейв група се ражда през 1985 г. в София. Членове тогава са триото Петър Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска. По-късно към триото се..

публикувано на 28.12.17 в 14:23

Коледен концерт с Марио Хосен във Варна

Коледен концерт с участието на Марио Хосен и оркестъра на Държавна опера Варна ще се проведе тази вечер от 19 ч. В програмата са включени произведения на Йохан Щраус, Франц Лехар, Фриц Крайслер, Имре Кауман, Енйо (Йено) Хюбай. Марио Хосен дебютира като солист на оркестър още на 8-годишна възраст. Работата му с изтъкнати изпълнители и музикални..

публикувано на 28.12.17 в 06:26