Медици от общинските болници излизат на протест

Снимка: БГНЕС

Лекари и медицински сестри от общинските болници ще излязат на  едночасов протест на 15 януари.

Решението е  взето на заседание на  Управителния съвет на Сдружението на общинските болници в България и Българския лекарски съюз.

Протестът ще бъде символичен и ще се проведе между 12 и 13 часа.

Целта е да се обърне внимание на проблемите в малките болници.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"101 отбивки с деца" - най-новата книга за пътешественици

Къде живее бабата на Червената шапчица?  Къде има пешеходни пътеки за мравки? И още: Кое е най-голямото виенско колело в България? В кой музей има двойник на мамута Мани от “Ледена епоха”? Отговорите на тези и много други въпроси ще откриете в новата книга „101 отбивки с деца“. Книгата е поредно издание на най-добрите места за фамилни..

публикувано на 14.12.18 в 07:00
видин куче ветеринар клиника домашен любимец

Ветеринарните лекари отбелязват професионалния си празник

На 14 декември ветеринарните специалисти в България отбелязват своя професионален празник.Датата не е избрана случайно – на този ден през 1897 г. е приет първият законодателен акт, поставящ началото на ветеринарномедицинското дело в страната.Един от основоположниците на ветеринарната наука в България е и..

публикувано на 14.12.18 в 06:33

Кораб за космически туризъмн успешен пилотиран полет до Космоса

Корабът за космически туризъм на  компанията "Върджин галактик" извърши първия успешен пилотиран полет до Космоса. Собственикът Ричард Брансън заяви, че целта му е първите космически туристи да излетят още през март догодина.Корабът носител  достигна височина 14 км и освободи пътническия модул "Спейсшип две", като буквално го катапултира на 80..

публикувано на 14.12.18 в 05:48

Коледното пазаруване - по нов регламент. За какво да внимаваме?

В началото на декември влезе в сила новият регламент на Европейската комисия , с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Където и да се намират, потребителите вече имат онлайн достъп до желаните от тях стоки и услуги. Регламентът забранява на уебсайтовете да ограничават достъпа или да пренасочват..

публикувано на 13.12.18 в 16:48

Започна изграждането на "Турски поток" на сушата

Турция започва изграждането на наземната част на газопровода "Турски поток" на своя територия. Това бе обявено от президента Тайип Ердоган по време на представянето на плана за действие за вторите 100 дни на новото правителство след прехода към президентска форма на управление, съобщава БГНЕС...

публикувано на 13.12.18 в 16:05

Папа Франциск идва в София и Раковски

Негово Светейшество папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май.  Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет и от прессекретариата на държавния глава, цитирайки официалното съобщение от Светия престол за предстоящето пътуване на папа Франциск. От Светия престол информират, че "приемайки поканата на съответните..

публикувано на 13.12.18 в 15:59

Турция вече има държавна космическа агенция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган учреди Космическа агенция на Турция (КАТ), която ще бъде финансирана от държавния бюджет. Това се казва в президентски указ, публикуван днес в турския Държавен вестник, предаде ТАСС. В указа е посочено, че целите на агенцията включват разработване и реализация на национална космическа програма...

публикувано на 13.12.18 в 13:07