Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" с Доротея Николова на 11 януари

Снимка: Архив

И днес във Варна, както и в повечето големи градове в страната има протест в защита на Пирин и българската природа. Даниела Стойнова ни среща в аванс с част от протестиращите, които си дават среща в 18.30 пред сградата на община Варна.

4,5 милиона лева по дей­ност “Чи­с­то­та” за 2018-а година утвърди на днешната си сесия Общинският съвет в Балчик. От тях по­ч­ти 1 милион и 600 хиляди лева са за съ­би­ра­не и тран­с­пор­ти­ра­не на от­па­дъ­ци, ка­к­то и за оси­гу­ря­ва­не на съ­до­ве за смет. Албена Иванова допълва.

Влошаване на времето се очаква още в нощта срещу събота. Това, според климатолозите ще доведе до допълнително замърсяване на въздуха. Какво практически може да се направи във Варна, за да сме наясно колко са фините прахови частици във въздуха, поясняват Илиан Илиев от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие и Димчо Томов от катедра "Хигиена" на МУ Варна.Фините прахови частици, които са „главният виновник” за това Варна, наред с още няколко града в страната да се появава в списъка на градовете с по-замърсен въздух.

Ненчо Гочев е варненец. Завършил е медицина, но не работи като лекар.От години се интересува от изобразително изкуство и старинни предмети. В началото като хоби, а после го превръща в професия. Преди шест месеца решава да отвори антиквариат и го прави. Вяра Николаева разговаря с него.

Откриването на изложба и награждаване на отличилите се творби от конкурса на Зонта клуб - Варна, посветен на Амелия Еърхард, е тази вечер от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Подробности от разговора на Ваня Славова с д-р Капка Атанасова-член на Зонта клуб-Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
23 април - Международен ден на книгата и авторското право

НА СВЕТЛО на 23 април с Валерия Василева

Днес в следобедното предаване "На светло" до 17 часа продължаваме темата за четенето, за международния ден на книгата и авторското право. В социалните медии и на редакционния ни телефон 052 602 802 можете и Вие да споделите с нас какво четете в момента, имате ли предпочитан автор, любима книга, вдъхновяващ литературен цитат... Изложение..

публикувано на 23.04.24 в 13:50

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martijn Westerholt (DELAIN)."Not For the Last" и завръщането на русенската траш банда FOBOS – разговор с Цецо "The Animal" Анастасов. Представяне на новия сингъл на STRYKERS "Не ме л​ъ​ж​и" – разговор с Александър Симеонов. В предаването ще звучи музика на: PAST..

публикувано на 22.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Регионалният исторически музей във Варна се подготвя с нова експозиция „Нумизматика“. Монетната колекция е от 28 пана, разположени в две зали. Официалното откриване на новата експозиция на РИМ-Варна ще е в началото на месец май. Среща с Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна; 175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все..

публикувано на 22.04.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Мариела Димитрова 

Какви намеси в градската среда ща включва мащабният ремонт на бул.Цар Освободител и как ще се впише в градската тъкан лекото метро, което е заложено да минава по-него? Отговорите на тези въпроси се надяваме да чуем на общественото обсъждане тази сряда, 24 април от 17 часа в зала Пленарна на общината. Тази сутрин ще чуем знаят ли варненци за този..

публикувано на 22.04.24 в 05:59

По първи петли с Ваня Славова

На 22 април, минути след 4 часа, е времето, в което традиционно си пожелаваме добра среща, приятни събеседници и хубава музика. Ще се опитаме да споделим всичко това с вас до 6 без нещо в утрото на понеделника. Две са дамите в студио номер две във Варна: Ваня Славова пред микрофона и звукорежисьорът Милица Панайотова зад пулта...

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Село Солник – целувката на планинския и морския въздух

В предването „На село“ сме на гости в Солник – малко селце в Община Долни Чифлик, намиращо се на около 50 километра от Варна, в полите на Стара планина. Тръгвайки за Солник от Варна с фоторепортера Румен Сарандев ни изпрати дъжда. Там пък ни посрещна слънцето и леко студения полъх на северния вятър. Тъкмо докато коментираме с него колко уникално..

публикувано на 20.04.24 в 09:00

В „Гравитация нула“ на 19 април

В „Гравитация нула“ с Мартин Николов на 19 април 2024 година: -   Журналистът Анна Заркова с книга за убийството на Андрей Луканов „Смъртта на Бялата лисица“; -   За комиксите и комикс културата в България – разговор с Константин Витков–Титис и Иван Домусчиев; -   „Пространствени варианти“ – изложба живопис на Красен..

публикувано на 19.04.24 в 13:19