Щабът на ВМС във Варна на 119 г.

Единствено Военноморските сили могат да гарантира морския суверенитет на България, заяви командирът на Военноморските сили  контраадмирал Митко Петев по време на отбелязването  на  119-та годишнина от създаването на  Щаба на ВМС. Поздравления и подаръци офицерите и служителите от Щаба на ВМС получиха от  Иван Портних - кмет на Варна и от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. С адмиралтейски грамоти бяха наградени дарители и цивилни служители на ВМС.
По повод празника контраадмирал Петев каза:ВИЖТЕ ОЩЕ

Грандиозен спектакъл с Александрина Пендачанска открива Музикалното „Варненско лято“ в неделя

„Това съм аз!“ ще смеси документални кадри и живи изпълнения на българската оперна прима в емоционално предизвикателство за духа. Пендачанска носи Варна в сърцето си още от детските години и идва с огромно вълнение за концерта на 24 юни от 20 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център На пресконференция в Община Варна..

публикувано на 22.06.18 в 19:40
деца полицаи

Четири деца на загинали полицаи под 18 години ще бъдат подпомогнати финансово от поредната благотворителна кампания

Четири деца на загинали полицаи под 18 години ще бъдат подпомогнати финансово, каза за Радио Варна Красимир Костов – член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР. „В зависимост от сумата която съберем и ако останат пари, ще помислим за подпомагане и на деца над 18 години които в момента са студенти.“..

обновено на 22.06.18 в 18:41

Фолклорна палитра за Еньовден ще има в Девня

24 състава за народни танци от областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Русе и Силистра ще вземат участие във фестивала „Фолклорна палитра“, който ще се проведе на откритата сцена в парка на Девня навръх Еньовден – 24 юни. За първи път в своята история индустриаланата община организира танцов конкурс за любителски клубове и формации.  За..

публикувано на 22.06.18 в 17:31

Започнаха снимките на филма "Фалшив герой" във Варна

Снимките на новия български комедиен сериал "Фалшив герой“ от 12 епизода стартират от днес във Варна. Главният герой на комедията ще бъде мъж на 30 години, около когото има много жени. Това сподели Димитър Гочев, един от авторите на проекта, който е известен със сериалите "Под прикритие“, "Стъклен дом“ и "Революция Z". В главните роли са..

публикувано на 22.06.18 в 17:03

Слаба реколта кайсии, повече череши и сливи в Добруджа

Променливото време се отрази зле на кайсиите, има изцяло унищожени кайсиеви градини в Силистренско след валежите и ветровете през пролетта. Най-добра е реколтата тази година на костилковите плодове – череши, вишни, сливи, защото не са толкова капризни към природните условия. Това коментира за Радио Варна агрометеорологът Мирослав Ганчев от..

публикувано на 22.06.18 в 15:22

Не допускайте прегряване - ето защо

За гореща вълна на нашите ширини се говори, когато в продължение на повече от три последователни дни температурата на въздуха е над 30ºС . Горещите вълни са най-смъртоносният метеорологичен феномен в сравнение с жертвите на бури, градушки, наводнения, смерчове, урагани и т.н. При нарастване на средната температура за сезона  всеки 2–3..

публикувано на 22.06.18 в 15:07
Част от плаката на кампанията

„Чисто море, чисти брегове“ показва как замърсяваме

Плакати показващи времето за разграждане в природата на различни предмети, от пластмасови бутилки до памперси, ще се появят на най-комуникативните места в града – крайбрежната алея, в търговски вериги, медицински и административни центрове. От началото на учебната година кампанията ще продължи във варненските училища с тематични часове. На учениците..

публикувано на 22.06.18 в 14:00