Ценители откриха контейнер за смет пълен с книги в Провадия

| обновено на 12.01.18 в 18:44

Драгомир  Георгиев работи в отдел „Нова и най-нова история” завежда  отдел „Нова и най-нова история в Историческия музей в Провадия. Той и колегата му Йордан Христов попадат на контейнер за хартия, пълен с книги от български и чуждестранни автори. Репортерът Даниела Стойнова попита Драгомир Георгиев как са се почувствали с колегата си и каква е сега съдбата на изхвърлените книги:ВИЖТЕ ОЩЕ

Девненци дариха своята лепта за хората със Синдром на Даун

459 лева бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в полза на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В центъра на партито бе малката Роси Гендова, която взе участие в едно от изпълненията на модерния балет "Тиерра" и с това доказа, че "слънчевите деца" са като всички останали. Събитието в диско клуб "Амелия" бе..

публикувано на 22.03.18 в 09:37

Изложение "Пчеломания" в Добрич

Близо 80 фирми от страната и чужбина ще участват в ХV-то издание на специализираното изложение „Пчеломания“ в Добрич, което ще се проведе от 22 до 24 март в спортен комплекс „Простор“. Традиционен организатор на форума е „Добрички панаир“ АД. На изложението ще бъде представено най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни..

публикувано на 22.03.18 в 08:41

Всеки трети първокласник е с говорни проблеми

Почти една трета от учениците в първи клас във варненските училища имат говорни проблеми. Това каза директорът на логопедичния център Лиляна Лазарова за Радио Варна. Данните са от ежегодното проучване на комуникативните способности на учениците. Повече може да чуете в звуковия файл: В края на месец април от логопедичният център ще..

публикувано на 22.03.18 в 08:37

Награждават победителя за лого на Варна

От 11.00 часа в Община Варна във фоайето на втория етаж, кметът на града Иван Портних ще награди победителя от конкурса за лого „Варна – Европейски град на спорта 2019 г.“, за чиято титла градът ни е кандидат. Визия на проекти подадоха 30 участника на различна възраст,като най-малкият е на 13 г. Експертната комисия от Община Варна за избор на логото..

публикувано на 22.03.18 в 08:26

Празничен концерт за Благовещение

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, на 25 март – Благовещение от 12:30ч. в Концертната зала на Радио Варна ще се състои празничен концерт под надслов: „Радвай се, благодатна! Господ е с тебе”! В него участие ще вземат Дамски камерен църковен хор и детски хор „Ангели” при храм „Св...

публикувано на 22.03.18 в 08:16

Студът и снегът се завръщат

Днес ще е облачно с валежи от сняг, по Черноморието – от дъжд и сняг. Възможни са и поледици. Ще се образува нова снежна покривка от 10-15 см, по Черноморието също, но по-малка. Ще духа слаб до умерен, по Черноморието умерен до силен североизточен вятър и ще има условия за преспи и навявания. Ще започне да прониква по-студен въздух и дневните..

публикувано на 22.03.18 в 06:13

Връчиха наградите в конкурса за есе на Радио Варна - "Морето в мен"

Над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла и Шумен се включиха в конкурса за есе на Радио Варна „Морето в мен”. Награждаването на младите автори се състоя в Арт салона на медията. Морето и необятното му синьо, хоризонтът,..

обновено на 21.03.18 в 17:46