Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота.

Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все повече „затъвах” здравословно. След едно онкозаболяване започна тежка лъчетерапия, след която се получи запушване на артериите. Наложи се операция на сърцето. Не се реших и дойдох при д-р Емилова.

Предстоеше ми операция на жлъчка...

Имахте ли „здрав орган”?

С черен хумор казах на един бивш колега : „Не знаех, че имам толкова много органи, които да ме болят...” Имам киста на двата бъбрека, единият от които е 18 мм, вече е намаляла. В жлъчката имах 3 камъка, вече са 2. Двата камъка от левия бъбрек вече са изчистени. И това, което е видимо, са свалените килограми- 26.

За колко време?

За три години. Спазвам много специален режим. Благодаря на прекрасния екип. Аз съм била административен ръководител и зная какво означава да се направи такава перфектна организация... Такова доверие ми вдъхнаха и сега съм въодушевена, защото разбрах, че съм се освободила от  голяма част от плаките в артериите, намалял е отока в предсърдието, имам и Исхемична болест на сърцето. Вече мога да вървя, а имам и диабет....

Вземате ли медикаменти за диабет?

Лятото бях на Боровец и оттогава – не! Нито за кръвно, нито за диабет. С д-р Емилова пресметнахме, че първата година съм отишла с 46 хапчета.

На ден!

Да. При който лекар отивах, изписва още. Така станаха 17 сутрин, 14 на обяд и останалите вечер... Качвах по 10 килограма на година, въпреки диетите. А сега спазвам режима на хранене и движение и отслабвам!  Така свалих тези 26 килограма – не е имало някакъв драстичен режим, че ще умреш от глад...Въобще не се гладува, това е плодолечение с перфектно захранване! Това е истината! Спазване на режима на живот, който не съм правила преди...

Някакви хапчета останаха ли?

Сега взимам само 2  за сърцето, защото имам още какво да направя за него...Кръвното ми налягане варира от 130 до 110 горна граница, долна – 70-80. Пулсът ми е „заковал” на 60, като никога не е бил под 80. Как да не съм доволна?
На всички мои приятели и приятелки разказвам своята история. В момента дори очаквам да дойде и брат ми, който „върви” по моите стъпки- с цигарите, с нерационалното хранене и така...

И Вашите деца са започнали по този начин да се хранят, какво слагате на трапезата?

Снаха ми и синът ми  също идваха в клиниката и в момента снаха ми отвори магазин за здравословно хранене в Пловдив, а внучката ми стана пълен веган. Отказаха цигарите, което е най-хубавото, и вече се хранят здравословно!  Намалиха животинските храни. И аз си хапвам още месо, ни никога вечер! Така нямам киселини, стомашните болки и тези в жлъчката!

Не е само храненето, а самият режим. Да се чуят лекциите...Да пиеш вода...Аз цяла седмица единствената течност, която приемах, беше кафето... Как да съм здрава. Бях престъпник на собственото си здраве!

А сега ?

Сега пия около 3 литра вода. От време на време пия кафе, но движението е важно и спазването на режима.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението лекува диабет

За това разказва дама, която след програма на плодове и чай овладява стойностите на кръвната захар . Добрите резултати връщат отново в клиниката на д-р Емилова една жена, която пътува стотици километри. Аз съм Елена Николова и съм от Панагюрище. Тук ме доведе здравословното състояние. Това е моето второ посещение в клиниката. Спазвам и в къщи..

публикувано на 07.01.18 в 17:34

Центърът на д-р Емилова - оазис на доброта и щастие

През 2018 година центърът на д-р Емилова ще отбележи 25 години от своето начало. За четвърт век пациентите вече са близо 50 000 от цял свят. Най-малко още 4 пъти по Толкова са направили програмата, разказва д-р Емилова. Доволни от постигнатите резултати, те често се връщат със своите семейства и приятели. През годините много от редовните пациенти са..

обновено на 01.01.18 в 06:35

Коледата на д-р Емилова

Винаги на Коледа се събира цялото ми семейство - децата ми, внуците ми, сватовете... Откакто дъщеря ми започна да учи в Английската гимназия,  за нея приоритет е пуйката. Затова аз се усъвършенствах да правя за Коледа печена пуйка пълна с кестени, разказа в интервю за Радио Варна д-р Емилова . За обичаната по целия свят лекарка това е..

публикувано на 24.12.17 в 12:15

Емилия от Швеция: „Ще дойда отново при д-р Емилова!”

След 20-дневно плодолечение   в клиниката на д-р Емилова Емилия си тръгва доволна, защото е спряла медикаментите за диабет, а нейната приятелка е щастлива, че са се излекували раните от псориазиса. Аз съм Емилия и съм на 47 години. За първи път правя плодолечение и съм много очарована. Не зная от колко време в моя живот не се..

публикувано на 17.12.17 в 17:22

Веско Станков: "Махнете шкафчето за прегрешения!"

Той е на 38 години, но споделя, че енергията му в момента е повече от времето, когато е на 20. Завършил е  екология  в СУ "Св. Климент Охридски" и  мотивът му да се храни с цялостни продукти  е етичното отношение към животните и планетата. Споделя, че здравословният ефект идва постфактум. Веско Станков с часове може да говори за храната,..

обновено на 11.12.17 в 10:07

Подправките придават вкус и плътност на храната

Илия Илиев от 10 години е част от екипа, който приготвя здравословната храна в центъра на д-р Людмила Емилова. От 5 години вече и е главен готвач. Преди да се присъедини към екипа, сам прави програмата, защото имал гнойна ангина и акне.  След това животът му наистина се променя. Преди малко повече от година сключи брак с Галя, която също работи при д-р..

обновено на 03.12.17 в 18:47

Орехите ни правят по-умни!

По време на постите консумацията на ядки е особено полезна. Сред най-предпочитаните са орехите, които приличат на кората на човешкия мозък. Те са от най-ценните, разказва д-р Емилова, защото са много полезна и ценна храна за мозъка. Причината -  огромни количества Омега 3- мастни киселини, които дават шанс на мозъчните клетки да работят по-добре. Научни..

обновено на 01.12.17 в 13:26