Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота.

Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все повече „затъвах” здравословно. След едно онкозаболяване започна тежка лъчетерапия, след която се получи запушване на артериите. Наложи се операция на сърцето. Не се реших и дойдох при д-р Емилова.

Предстоеше ми операция на жлъчка...

Имахте ли „здрав орган”?

С черен хумор казах на един бивш колега : „Не знаех, че имам толкова много органи, които да ме болят...” Имам киста на двата бъбрека, единият от които е 18 мм, вече е намаляла. В жлъчката имах 3 камъка, вече са 2. Двата камъка от левия бъбрек вече са изчистени. И това, което е видимо, са свалените килограми- 26.

За колко време?

За три години. Спазвам много специален режим. Благодаря на прекрасния екип. Аз съм била административен ръководител и зная какво означава да се направи такава перфектна организация... Такова доверие ми вдъхнаха и сега съм въодушевена, защото разбрах, че съм се освободила от  голяма част от плаките в артериите, намалял е отока в предсърдието, имам и Исхемична болест на сърцето. Вече мога да вървя, а имам и диабет....

Вземате ли медикаменти за диабет?

Лятото бях на Боровец и оттогава – не! Нито за кръвно, нито за диабет. С д-р Емилова пресметнахме, че първата година съм отишла с 46 хапчета.

На ден!

Да. При който лекар отивах, изписва още. Така станаха 17 сутрин, 14 на обяд и останалите вечер... Качвах по 10 килограма на година, въпреки диетите. А сега спазвам режима на хранене и движение и отслабвам!  Така свалих тези 26 килограма – не е имало някакъв драстичен режим, че ще умреш от глад...Въобще не се гладува, това е плодолечение с перфектно захранване! Това е истината! Спазване на режима на живот, който не съм правила преди...

Някакви хапчета останаха ли?

Сега взимам само 2  за сърцето, защото имам още какво да направя за него...Кръвното ми налягане варира от 130 до 110 горна граница, долна – 70-80. Пулсът ми е „заковал” на 60, като никога не е бил под 80. Как да не съм доволна?
На всички мои приятели и приятелки разказвам своята история. В момента дори очаквам да дойде и брат ми, който „върви” по моите стъпки- с цигарите, с нерационалното хранене и така...

И Вашите деца са започнали по този начин да се хранят, какво слагате на трапезата?

Снаха ми и синът ми  също идваха в клиниката и в момента снаха ми отвори магазин за здравословно хранене в Пловдив, а внучката ми стана пълен веган. Отказаха цигарите, което е най-хубавото, и вече се хранят здравословно!  Намалиха животинските храни. И аз си хапвам още месо, ни никога вечер! Така нямам киселини, стомашните болки и тези в жлъчката!

Не е само храненето, а самият режим. Да се чуят лекциите...Да пиеш вода...Аз цяла седмица единствената течност, която приемах, беше кафето... Как да съм здрава. Бях престъпник на собственото си здраве!

А сега ?

Сега пия около 3 литра вода. От време на време пия кафе, но движението е важно и спазването на режима.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

Незаменимият плод черница. Кайсии за сърце

„ Ако някоя черна черница падне върху бялата ни блуза, това е знак да си вдигнем главата и да не се отказваме, докато не изядем всички узрели черници на клоните, до които достигаме “. Това казва природолечителката д-р Людмила Емилова. Черницата е нейният любим плод. Доказателствата за ползата от неговата консумация тя получила от Лидия..

публикувано на 24.06.18 в 13:55

Студовата алергия може да се излекува

Сериозен проблем с алергиите решава  19-годишната  Авигея  от Велико Търново. Тежката алергия към студ и влага била от 4-5 години. Не помогнала традиционната медицина и хомеопатията, споделя Авигея. През миналата година 3 месеца е без мензис, след това приема в продължение на 3 месеца хормони, килограмите се увеличили с 10, но след спиране на..

публикувано на 17.06.18 в 11:50

Без хапче за диабет и за високо кръвно

За болестите в минало време говори Тодорка Христова от Силистра. Няколко години тя прави програмата на плодове и чай, която се прилага в клиниката на д-р Емилова и вече е без хапчета за високо кръвно и диабет тип 2. От нездравословен начин на живот, консумация на месо и сол, от застояване, стигнах до високо кръвно налягане и диабет тип 2. Станах..

публикувано на 10.06.18 в 12:50

Да свалиш 55 килограма за една година? Възможно е.

55  килограма успява да свали за една година Атидже Башева от София. Младата жена тежала 155 килограма. Била в преддиабетно състояние, стойностите на кръвната захар били на границата. Имала и сънна апнея – не можела да спи нормално, често се будела и се чувствала отпаднала. Направила 4 дълги програми на плодове, чай и мед – общо 90..

публикувано на 03.06.18 в 14:05

Без хапче за кръвно и за диабет

" Вече не ползвам хапчета за кръвно, за диабет и инсулин ", това казва пациент на д-р Емилова. Станислав Христов от град Каолиново, област Шумен, идва в клиниката по настояване на съпругата си Надежда. Тя знаела за добрите резултати на екипа от години, но той все не се съгласявал. Сега шеговито казва за своята съпруга, че познава биографията на д-р..

публикувано на 27.05.18 в 15:02

Край на екземите?

" Живея живот без лекарства и затова благодаря, че има клиниката на д-р Емилова ". Признанието е на Моника Шванк , която живее в Берлин. Това е особено важно, защото е казано от 71-годишна дама, допълва д-р Емилова. Моника Шванк  идва преди 2 години в клиниката и сега е за трети път. Благодарение на програмите на плодове и чай и променения начин на..

публикувано на 20.05.18 в 16:35

След 5-дневна плодова програма децата не боледуват от бронхит и ангини

Това показва 25-годишния опит на д-р Людмила Емилова. Практиката е доказала, че  когато децата направят 5-дневна програма на плодове и чай, и след това правилно се захранят, след това имат по-силен имунитет. За трети път клиниката на д-р Людмила Емилова ще бъде в Поморие и този път периодът е по-дълъг – от 17 май до 15 юни. 5-звездният Гранд хотел..

публикувано на 13.05.18 в 16:43