Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота.

Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все повече „затъвах” здравословно. След едно онкозаболяване започна тежка лъчетерапия, след която се получи запушване на артериите. Наложи се операция на сърцето. Не се реших и дойдох при д-р Емилова.

Предстоеше ми операция на жлъчка...

Имахте ли „здрав орган”?

С черен хумор казах на един бивш колега : „Не знаех, че имам толкова много органи, които да ме болят...” Имам киста на двата бъбрека, единият от които е 18 мм, вече е намаляла. В жлъчката имах 3 камъка, вече са 2. Двата камъка от левия бъбрек вече са изчистени. И това, което е видимо, са свалените килограми- 26.

За колко време?

За три години. Спазвам много специален режим. Благодаря на прекрасния екип. Аз съм била административен ръководител и зная какво означава да се направи такава перфектна организация... Такова доверие ми вдъхнаха и сега съм въодушевена, защото разбрах, че съм се освободила от  голяма част от плаките в артериите, намалял е отока в предсърдието, имам и Исхемична болест на сърцето. Вече мога да вървя, а имам и диабет....

Вземате ли медикаменти за диабет?

Лятото бях на Боровец и оттогава – не! Нито за кръвно, нито за диабет. С д-р Емилова пресметнахме, че първата година съм отишла с 46 хапчета.

На ден!

Да. При който лекар отивах, изписва още. Така станаха 17 сутрин, 14 на обяд и останалите вечер... Качвах по 10 килограма на година, въпреки диетите. А сега спазвам режима на хранене и движение и отслабвам!  Така свалих тези 26 килограма – не е имало някакъв драстичен режим, че ще умреш от глад...Въобще не се гладува, това е плодолечение с перфектно захранване! Това е истината! Спазване на режима на живот, който не съм правила преди...

Някакви хапчета останаха ли?

Сега взимам само 2  за сърцето, защото имам още какво да направя за него...Кръвното ми налягане варира от 130 до 110 горна граница, долна – 70-80. Пулсът ми е „заковал” на 60, като никога не е бил под 80. Как да не съм доволна?
На всички мои приятели и приятелки разказвам своята история. В момента дори очаквам да дойде и брат ми, който „върви” по моите стъпки- с цигарите, с нерационалното хранене и така...

И Вашите деца са започнали по този начин да се хранят, какво слагате на трапезата?

Снаха ми и синът ми  също идваха в клиниката и в момента снаха ми отвори магазин за здравословно хранене в Пловдив, а внучката ми стана пълен веган. Отказаха цигарите, което е най-хубавото, и вече се хранят здравословно!  Намалиха животинските храни. И аз си хапвам още месо, ни никога вечер! Така нямам киселини, стомашните болки и тези в жлъчката!

Не е само храненето, а самият режим. Да се чуят лекциите...Да пиеш вода...Аз цяла седмица единствената течност, която приемах, беше кафето... Как да съм здрава. Бях престъпник на собственото си здраве!

А сега ?

Сега пия около 3 литра вода. От време на време пия кафе, но движението е важно и спазването на режима.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

Забравих за хиперинсулинизма, алергията и болките

"Чувствам се като космонавт", така определя своето здравословно състояние една млада жена от Пловдив. Светла Русева е на 42 години. Програма на плодове, чай и мед и една година здравословно хранене - това е рецептата за промяната. Според нея в момента "е дъщеря на жената, която е била 12 месеца преди това". За първи път дойдох в клиниката на..

публикувано на 16.09.18 в 10:43

Противораковата салата на Цвета

Цвета Атанасова е   от първите пациенти на д-р Людмила Емилова. Вече 25 години използва метода на Лидия Ковачева и д-р Емилова за изчистване на тялото от токсини. Има сериозни заболявания и първо става вегетарианка, след това преминава към суровоядство. Тя вече има „своя“ рецепта за здравословна салата. Включени са много зеленчуци, които..

публикувано на 09.09.18 в 10:50

За един месец свалих кофа мазнини

Една година програмата на гладолечение прилага семейство Попови от Силистра. Причините са сериозни заболявания   - съпругът Георги има високо кръвно, диабет втори тип, омазняване на черния дроб, натрупва и повече килограми, разказва неговата половинка Златка. Двамата са инженери и обичат логическото мислене. Винаги са си мислели, че..

публикувано на 02.09.18 в 11:40

Да „смениш гардероба“, защото си с 40 кг по-лек

Да свалиш 40 килограма и да нормализираш кръвната захар и кръвното налягане – това постига за една година Максим Каракаш от София. Опитвал се да нормализира показателите на кръвта с различни диети, но без резултат. Идва вклиниката на д-р Емилова след съвет от приятели и не съжалява - вече без хапчета кръвното е до 130, но това е нормално за..

публикувано на 25.08.18 в 11:35

Аз контролирам болестите, а не те мен!

Повече от 15 болести, свързани с инфекции, са причина Жанета Маринова от Разград да потърси помощ в клиниката на д-р Людмила Емилова. Списъкът със заболяванията е много дълъг, но включва усложнения  от Лаймска болест и така се стига до  токсокароза, полиневропатия, двустранна коксартроза,  гонартроза и още десетина сериозни заболявания, включително..

публикувано на 19.08.18 в 14:20

Семейство спря консумацията на колбаси

Вече десет години едно семейство от Карнобат върви по пътя на здравословния начин на живот. Първо в клиниката на д-р Людмила Емилова идва момчето. Той бил с повече килограми. Когато се върнал у дома, впечатлена от резултатите, програмата на гладолечение започва и майката Иванка Стоева. Причината -  високите показатели на кръвното налягане и кръвната..

публикувано на 12.08.18 в 13:25

Вода и плод за закуска, голяма салата на обяд

Навиците се променят трудно, но когато човек има информация, знае в каква посока да работи, споделя 72-годишна пациентка на д-р Емилова, която вече 5 години пътува от Америка, за да направи програмите за изчистване на организма в клиниката. Таня Прюр: Аз вече съм твърдо убедена в ефекта на програмата. В моята младост нямаше информация..

публикувано на 05.08.18 в 15:15