Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота.

Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все повече „затъвах” здравословно. След едно онкозаболяване започна тежка лъчетерапия, след която се получи запушване на артериите. Наложи се операция на сърцето. Не се реших и дойдох при д-р Емилова.

Предстоеше ми операция на жлъчка...

Имахте ли „здрав орган”?

С черен хумор казах на един бивш колега : „Не знаех, че имам толкова много органи, които да ме болят...” Имам киста на двата бъбрека, единият от които е 18 мм, вече е намаляла. В жлъчката имах 3 камъка, вече са 2. Двата камъка от левия бъбрек вече са изчистени. И това, което е видимо, са свалените килограми- 26.

За колко време?

За три години. Спазвам много специален режим. Благодаря на прекрасния екип. Аз съм била административен ръководител и зная какво означава да се направи такава перфектна организация... Такова доверие ми вдъхнаха и сега съм въодушевена, защото разбрах, че съм се освободила от  голяма част от плаките в артериите, намалял е отока в предсърдието, имам и Исхемична болест на сърцето. Вече мога да вървя, а имам и диабет....

Вземате ли медикаменти за диабет?

Лятото бях на Боровец и оттогава – не! Нито за кръвно, нито за диабет. С д-р Емилова пресметнахме, че първата година съм отишла с 46 хапчета.

На ден!

Да. При който лекар отивах, изписва още. Така станаха 17 сутрин, 14 на обяд и останалите вечер... Качвах по 10 килограма на година, въпреки диетите. А сега спазвам режима на хранене и движение и отслабвам!  Така свалих тези 26 килограма – не е имало някакъв драстичен режим, че ще умреш от глад...Въобще не се гладува, това е плодолечение с перфектно захранване! Това е истината! Спазване на режима на живот, който не съм правила преди...

Някакви хапчета останаха ли?

Сега взимам само 2  за сърцето, защото имам още какво да направя за него...Кръвното ми налягане варира от 130 до 110 горна граница, долна – 70-80. Пулсът ми е „заковал” на 60, като никога не е бил под 80. Как да не съм доволна?
На всички мои приятели и приятелки разказвам своята история. В момента дори очаквам да дойде и брат ми, който „върви” по моите стъпки- с цигарите, с нерационалното хранене и така...

И Вашите деца са започнали по този начин да се хранят, какво слагате на трапезата?

Снаха ми и синът ми  също идваха в клиниката и в момента снаха ми отвори магазин за здравословно хранене в Пловдив, а внучката ми стана пълен веган. Отказаха цигарите, което е най-хубавото, и вече се хранят здравословно!  Намалиха животинските храни. И аз си хапвам още месо, ни никога вечер! Така нямам киселини, стомашните болки и тези в жлъчката!

Не е само храненето, а самият режим. Да се чуят лекциите...Да пиеш вода...Аз цяла седмица единствената течност, която приемах, беше кафето... Как да съм здрава. Бях престъпник на собственото си здраве!

А сега ?

Сега пия около 3 литра вода. От време на време пия кафе, но движението е важно и спазването на режима.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

2 години спах клекнал до леглото

Това споделя Атанас Йовчев, който имал проблеми с наднормено тегло и отоци по тялото. Мъжът страдал от сънна апнея и заспивал докато шофирал. "Сега съм нов човек", убеден е Йовчев след 27 дни програма на плодове, чай и мед, която прави под контрола на д-р Емилова. Трудно беше, спах на колене, подпрян на леглото.... Как разбрахте за д-р Емилова?..

публикувано на 18.03.18 в 17:17

Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства...

публикувано на 11.03.18 в 13:50

Бобовите растения - с повече белтъчини от месото

Консумацията на растителни храни и изчистването на тялото от токсини смиряват хората, това разказва д-р Людмила Емилова, която има опит с прилагането на програма на плодове, чай и мед от 25 години  първо върху себе си, а след това и на повече от 45 000 пациенти от цял свят. Спазването на поста не води до намаление на белтъчините в тялото, защото те се..

публикувано на 04.03.18 в 15:43

Без животински храни човек става по-добър

Цялото семейство на Слави Кръстев от Силистра е убедено в ползата от здравословен живот. И родителите му, и съпругата му, както и той, са спортисти от десетилетия. Той е стоматолог и винаги има много работа, а напрежението се отразява и на здравето, а килограмите се качват. Но той има 3 деца и когато кръвното започнало системно да излиза от нормата..

публикувано на 24.02.18 в 16:32

Тук се казва истината - в клиниката на д-р Емилова

Думите са на Антоанета Ангелова от Пловдив.         При д-р Емилова я води нуждата да живее по здравословен начин и да се храни така, че да е здрава и да изглежда добре.Това е разказ за нейния път към истината, за промяната и ползата от нея: Какъв беше здравословният проблем? Наднормено тегло, високо кръвно налягане и холестерол...

публикувано на 19.02.18 в 01:10

Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само..

обновено на 11.02.18 в 15:33

Къде остана кашлицата?

Здравословни проблеми с белия дроб е решил пациент на д-р Емилова, който прави програмата на плодове, чай и мед. Аз се казвам Иванка Попова и съм от Бургас. От дете много често боледувам от белодробни заболявания, била съм по санаториуми. След това развих ХОББ - Хронична обструктивна белодробна болест, много правех тези инфекции. Колко..

публикувано на 04.02.18 в 16:02