Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота.

Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все повече „затъвах” здравословно. След едно онкозаболяване започна тежка лъчетерапия, след която се получи запушване на артериите. Наложи се операция на сърцето. Не се реших и дойдох при д-р Емилова.

Предстоеше ми операция на жлъчка...

Имахте ли „здрав орган”?

С черен хумор казах на един бивш колега : „Не знаех, че имам толкова много органи, които да ме болят...” Имам киста на двата бъбрека, единият от които е 18 мм, вече е намаляла. В жлъчката имах 3 камъка, вече са 2. Двата камъка от левия бъбрек вече са изчистени. И това, което е видимо, са свалените килограми- 26.

За колко време?

За три години. Спазвам много специален режим. Благодаря на прекрасния екип. Аз съм била административен ръководител и зная какво означава да се направи такава перфектна организация... Такова доверие ми вдъхнаха и сега съм въодушевена, защото разбрах, че съм се освободила от  голяма част от плаките в артериите, намалял е отока в предсърдието, имам и Исхемична болест на сърцето. Вече мога да вървя, а имам и диабет....

Вземате ли медикаменти за диабет?

Лятото бях на Боровец и оттогава – не! Нито за кръвно, нито за диабет. С д-р Емилова пресметнахме, че първата година съм отишла с 46 хапчета.

На ден!

Да. При който лекар отивах, изписва още. Така станаха 17 сутрин, 14 на обяд и останалите вечер... Качвах по 10 килограма на година, въпреки диетите. А сега спазвам режима на хранене и движение и отслабвам!  Така свалих тези 26 килограма – не е имало някакъв драстичен режим, че ще умреш от глад...Въобще не се гладува, това е плодолечение с перфектно захранване! Това е истината! Спазване на режима на живот, който не съм правила преди...

Някакви хапчета останаха ли?

Сега взимам само 2  за сърцето, защото имам още какво да направя за него...Кръвното ми налягане варира от 130 до 110 горна граница, долна – 70-80. Пулсът ми е „заковал” на 60, като никога не е бил под 80. Как да не съм доволна?
На всички мои приятели и приятелки разказвам своята история. В момента дори очаквам да дойде и брат ми, който „върви” по моите стъпки- с цигарите, с нерационалното хранене и така...

И Вашите деца са започнали по този начин да се хранят, какво слагате на трапезата?

Снаха ми и синът ми  също идваха в клиниката и в момента снаха ми отвори магазин за здравословно хранене в Пловдив, а внучката ми стана пълен веган. Отказаха цигарите, което е най-хубавото, и вече се хранят здравословно!  Намалиха животинските храни. И аз си хапвам още месо, ни никога вечер! Така нямам киселини, стомашните болки и тези в жлъчката!

Не е само храненето, а самият режим. Да се чуят лекциите...Да пиеш вода...Аз цяла седмица единствената течност, която приемах, беше кафето... Как да съм здрава. Бях престъпник на собственото си здраве!

А сега ?

Сега пия около 3 литра вода. От време на време пия кафе, но движението е важно и спазването на режима.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленчуковият шампион при запек, затлъстяване и диабет

Зеленият грах доставя на организма лесно усвоими растителни въглехидрати, разказва д-р Людмила Емилова. Вече 25 години тя разкрива тайните на природното хранене и начин на живот на хора от цял свят. Тя лично изпробва методите върху себе си и не спира да следи най-новите световни открития в медицината. Един от най-добрите американски лекари -Джоуел..

публикувано на 08.12.18 в 15:02

Излекуван диабет на бабата променя живота на цяло семейство

Денят на един тийнейджър вече започва със смути, след като видял как програмата на плодове променил живота на неговото семейство. Това разказват родителите -  семейство Бакалови. В клиниката на д-р Емилова първо идва  свекървата, която била с диабет.  Ефектът за мен беше невероятен, защото тя слагаше 14 единици сутрин инсулин, 16 вечер, пиеше шепа..

публикувано на 01.12.18 в 15:51

С лекота свалих 25 килограма за четири месеца

" Отличник " - така д-р Емилова определя Александър Тучев, който успява да свали 25 килограма за 4 месеца. През юли той  посещава клиниката в Боровец заедно със свой приятел, който имал нужда от подкрепа в борбата с наднорменото тегло. Но се оказва, че сам преодолява "предубеждението"  да направи програмата на плодове и чай и да обърне повече внимание..

публикувано на 24.11.18 в 11:15

Програмата на плодолечение подобрява спермограмата

Броят на сперматозоидите се увеличава след като се направи програмата на плодове, чай и мед , за това това разказва семейство Христови от София . Христо е на 44 години. Години наред има проблем със спермограмата. Провеждал курсове на лечение, но сам определя ефекта като „минимален“. Той идва в клиниката на д-р Емилова преди 6 месеца, за да..

публикувано на 17.11.18 в 11:18

Земна ябълка при диабет и ревматични болки

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Позната е като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Гулията дълго време беше сред забравените и пренебрегвани богатства на..

публикувано на 11.11.18 в 10:51

Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък" , спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и..

публикувано на 07.11.18 в 08:45

Нарът намалява холестерола и ни предпазва от болестта на Алцхаймер

В сезона на плодовете как максимално да използване техните полезни качества обяснява д-р Людмила Емилова всяка сутрин на своите пациенти. Античните гърци наричали нара плод на боговете. Днес го определят като   лекарство или антибиотик. Причината - к онсумацията му влияе благотворно при сърдечно-съдови заболявания, като понижава нивата на лошия..

обновено на 27.10.18 в 18:13