Детски - до 500 лева, родители - подайте документи!

1
Снимка: Архив

Детски надбавки ще се получават при доход на член от семейство до 500 лева. За първи път в Закона за държавния бюджет обаче се допуска разделение в сумата за детски. Пълният размер ще получават семейства, които разполага месечно с до 400 лева за всеки член от домакинството. В момента за Варна  те се получават от близо 20 000 семейства за над 30 000 деца.

При доход от 400 до 500 лева детските ще бъдат 80 процента от сумата.

Месечните помощи се отпускат за деца до 18 години, до завършване на средно образование, но не по-късно от 20 години. Промяната в социалните помощи  е регламентирана в Закона за Държавния бюджет, публикуван в Държавен вестник . Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” – Варна Адриана Григорова.За семействата, които имат доход до 500 лева, е важно да подадат документи още в месец януари, тъй като добавките се отпускат за месеца, в който е кандидатствано!

Необходимите документи са за доходи, за редовен имунизационен календар, който се издава от личния лекар и акт за раждане на детето.

Подоходният критерий за получаване на еднократна помощ при бременност, еднократна помощ за първокласници и месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година нараства от 400 лв. на 450 лв.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

25 години отбелязват в Немската читалня на РБ "Пенчо Славейков"-Варна

Немската читалня към Регионална библиотека "Пенчо Славейков"- Варна празнува рожден ден. Читалнята става на 25 години. Във фоайето пред нея е подредена изложба, представяща многобройни събития от живота й. Немската читалня разполага с богата и разнообразна колекция от библиотечни материали на немски език. В нея се организират..

публикувано на 10.12.18 в 16:17

Варненец безвъзмездно прави малки градски ремонти

Две счупени плочки на ларгото, но развалят впечатлението за целия град. Стоят седмици, а е работа за един час. Така варненецът Митко Иванов обяснява защо се е заел да прави със собствените си ръце, с лични средства и в свободното си време  дребни градски ремонти. Прави ги вече пет години, когато попадне на някакви разрушения и когато са по възможностите..

публикувано на 10.12.18 в 15:59

Над 3 лева за кубик вода във Варна от догодина

Поскъпване на ВиК услугите в страната се предвижда от 1 януари 2019 г., показва доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, който ще бъде подложен за обществено обсъждане на 17 декември. Най-голямо увеличение на цената на ВиК услугите се предвижда в Бургас - с 26,8 стотинки за куб. метър, където тя от 2,729 лв. за кубик ще стане..

публикувано на 10.12.18 в 15:48

Безплатен детски кът на фестивала "Сръчко"

Разнообразни аксесоари, изработени от сръчните ръце на над 50 занаятчии от цяла България, са подредени във Фестивалния конгресен център във Варна. Поводът – третото издание на събитието, носещо закачливото име „Сръчко”. То ще остане отворено за посетители до 27 декември. Тъкани изделия, декупаж, макраме, предмети от стъкло, троянска керамика,..

публикувано на 10.12.18 в 15:15

Преустройват ритуалната зала в Балчик

С нова изложбена и конферентна зала ще разполага от 2019 година Историческият музей в Балчик. Близо 10 хиляди лева се усвояват за преустройването на бившата ритуална зала в място за гостуващи експозиции, конференции, презентации и други срещи, съобщи директорът Радостина Енчева. Сменена е дограмата, вратите, освежава се..

публикувано на 10.12.18 в 14:34

Пада възрастовата граница на употребяващите наркотици

През отиващата си година случаите на остри интоксикации с алкохол в Клиниката по  токсикология към Военноморската болница във Варна са по-малко, за сметка на увеличените инциденти с наркотици, особено с метаамфетамини - това съобщи проф.Снежа Златева-началник на клиниката по време. Данните съобщи на симпозиум, посветен на клиничната..

публикувано на 10.12.18 в 14:10

Госпожа Коледа спасява празника на едно дете

„Коледата на госпожа Коледа” е новият празничен спектакъл на Варненския драматичен театър в навечерието на Рождество Христово. Той е по пиесата на Магда Борисова , режисьор е  Стоян Радев . Премиерата е на 10 декември от 18 часа , а от 11 до 21-ви ще бъдат изиграни 30 спектакъла за най-малките зрители в часовете 11, 13 и 15. В..

публикувано на 10.12.18 в 13:42