Клуб „Моряците“ дарява усмивки


За седма поредна година благородна кауза обединява танцуващите хора във Варна. Приходите от големият концерт на клуб за народни танци „Моряците“ днес в зала 1 на ФКЦ ще бъдат дарени за закупуване на мотомед (моторизирано устройство за движение) или тренажор за пасивна и активна рехабилитация на горен и долен крайник за Академия Усмивка. Това каза за Радио Варна Силвия Матева – създател на клуб „Моряците” и деятел на доброто:


Сдружение „Дари усмивка“ е създадено от родители на деца със специални образователни потребности през 2016 г. с основна цел да подпомага и работи в полза на подобряване на социалния живот на децата с увреждания, за тяхната социализация и интеграция в обществото, за подобряване качеството на живот на уязвими групи хора,  да подпомага процеса по приобщаващо образование.

Този уред се използва за рехабилитация на спастични състояния, парези, мускулна слабост, ставни контракти и др. Той всъщност коригира натоварването на мускулите ако има разминаване между двата крайника, засилва мускулите, които имат нужда и ги отпуска веднага ако отчете, че има спазъм. При децата ежедневната рехабилитация с този уред води до трайни и бързи резултати, и по този начин се гарантира безопасно лечение за ежедневно движение, въпреки физическите ограничения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 300 творби оцени журито на конкурса на Радио Варна за зимна детска рисунка

"Ех, че време! Ех, че сняг" – това е мотото на конкурса на Радио Варна за детска зимна рисунка. Днес журито се събра, за да определи най-добрите. И в това второ издание на конкурса журито е тричленно – галеристът Нели Вълчева, художникът Петьо Маринов и дизейнерът Виктор Петков. Получихме над 300 творби на млади творци 6 до 16-сет години...

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Коледен базар за 113-ия рожден ден на училището за деца с нарушено зрение

Със спектакъл по проект "Приложен театър в подкрепа на деца и младежи с увредено зрение" и коледен базар на картички и играчки учители, ученици и родители  отбелязаха  113-ата годишнина  от основаването на Специалното училище за ученици с нарушено зрение във варненския квартал "Аспарухово ". Директорът на учебното заведение Жулиета Петкова..

публикувано на 11.12.18 в 17:29

Затвориха ул. "Георги Бенковски" южно от бул. „Вл. Варненчик“

Във връзка с реконструкция на втория етап от ул. „Георги Бенковски” от днес следобед е въведена временна организация на движение, която предвижда затваряне на участъка от бул. „Вл.Варненчик“ до ул. „Д-р Пискюлиев“, съобщиха от общинската администрация. С цел облекчаване на трафика е отворено за движение трасето на ул. "Г. Бенковски" - между..

публикувано на 11.12.18 в 16:19

„Ангелска елха” в междублокови пространства във Варна

Украса на коледни елхи в междублокови пространства в различни квартали на Варна, в социални институции и училища организират за четвърта поредна година от сдружение „Василица”. Инициативата им под надслов „Ангелска елха” очаква коледни играчки, лампички и гирлянди, еко дръвчета, които да бъдат изпратени до 20 декември до офиса на сдружението във..

публикувано на 11.12.18 в 15:06

Холандец и белгиец внесли суровини за дрога на стойност над 6 млрд. долара

Холандец и белгиец ще застанат пред съда за контрабанда на над 16 тона суровини за амфетамини. Окръжната прокуратура във Варна е внесла във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 51-годишния поданик на Кралство Нидерландия Робърт Писени и съучастника му в схемата на контрабанда на прекурсори и материали за производство на синтетични наркотици..

публикувано на 11.12.18 в 14:28

Паметникът на хан Аспарух става туристическо лого на Добрич

Паметникът на хан Аспарух в Добрич става туристическо лого на града, съобщиха от общината след приключването на конкурса сред художници, дизайнери, архитекти за изработването на графичен знак. Част от визуалния знак е слоганът "Добрич - златен сноп от векове", уточнява БТА. В творческата надпревара са участвали 12 проекта. В най-доброто..

публикувано на 11.12.18 в 13:52

Швейцарец с "Ягуар" блъсна пешеходец на спирка "Марек"

Швейцарски гражданин блъсна пешеходец по пътя за "Златни пясъци" в понеделник вечерта. 50-годишният мъж е в болница и животът му е в опасност. Около 17 часа снощи в района на спирка "Марек" той бил пометен от "Ягуар", управляван от 79-годишен пребиваващ в България чужденец. Пострадалият, който се движел по пътното платно, е получил множество фрактури,..

публикувано на 11.12.18 в 13:44