Клуб „Моряците“ дарява усмивки


За седма поредна година благородна кауза обединява танцуващите хора във Варна. Приходите от големият концерт на клуб за народни танци „Моряците“ днес в зала 1 на ФКЦ ще бъдат дарени за закупуване на мотомед (моторизирано устройство за движение) или тренажор за пасивна и активна рехабилитация на горен и долен крайник за Академия Усмивка. Това каза за Радио Варна Силвия Матева – създател на клуб „Моряците” и деятел на доброто:


Сдружение „Дари усмивка“ е създадено от родители на деца със специални образователни потребности през 2016 г. с основна цел да подпомага и работи в полза на подобряване на социалния живот на децата с увреждания, за тяхната социализация и интеграция в обществото, за подобряване качеството на живот на уязвими групи хора,  да подпомага процеса по приобщаващо образование.

Този уред се използва за рехабилитация на спастични състояния, парези, мускулна слабост, ставни контракти и др. Той всъщност коригира натоварването на мускулите ако има разминаване между двата крайника, засилва мускулите, които имат нужда и ги отпуска веднага ако отчете, че има спазъм. При децата ежедневната рехабилитация с този уред води до трайни и бързи резултати, и по този начин се гарантира безопасно лечение за ежедневно движение, въпреки физическите ограничения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна ще се включи в европроекта Festivallinks

В него ще си партнира с градове и асоциации от Испания, Франция, Финландия и Холандия. На съвместно заседание общинските съветници от комисията по култура и по европейски въпроси и международно сътрудничество дадоха съгласието си Варна да участва в проекта, чиято цел е да повиши интереса към класическата музика и да привлече по-широка публика...

публикувано на 16.01.18 в 11:12

Конкурс за най-добро домашно вино организират в Добрич

  Конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2017 г.  ще провокира местни лозари от Добрич да демонстрират  майсторството си при производството на домашни напитки. Участниците в надпреварата, организирана от община Добрич, трябва да представят само собствени вина в категориите: бяло вино, червено вино и розе. В конкурса не могат да..

публикувано на 16.01.18 в 10:40

Летище Варна обявява финалистите от първия етап на конкурса Art Airport Challenge

От общо двадесетте участника, журито селектира петте финалиста: Glow, 140 Ideas, Rocket01, Faunagraphic и Nasimo. С 28% от общо 3844 гласа чрез гласуването на интернет страницата на конкурса,   RAGS печели наградата „Гласът на публиката“.  Горепосочените шест екипа   ще получат парична награда от 1000 лв. и ще се конкурират във втората фаза на..

публикувано на 16.01.18 в 10:31

Ученици и магистрати подготвят съдебен процес по приказката „Патаран и Цървулан“

На подсъдимата скамейка в Районен съд - Добрич ще застане главният герой на произведението - Хитър Петър. В симулативния процес ще се включат ученици от V до VІІ клас в СУ „Л. Каравелов“, съобщиха от съдебната палата. Децата ще влязат в ролите на подсъдим, съдия, съдебни заседатели, прокурор, адвокат, вещи лица и свидетели. Необичайното..

публикувано на 16.01.18 в 09:55

Ще има ли референдум за Морската градина?

Общинския съвет във Варна ще заседава, за да обсъди предложението за местен референдум за Морската градина, на 22 януари 2018 г. (понеделник) от 10:00 ч. в зала „Пленарна“.   Преди това ще има тематични заседания на постоянните комисии - на 17.01 (сряда) от 10 ч. комисия "Правна" и на 10.01 (четвъртък) от 13 ч. в Юнашкия салон ще е съвместното..

публикувано на 16.01.18 в 09:16

Заснежени пътища в Добричко, мокри по Черноморието

Снежната покривка в Североизточна България е между 3 и 5 см., в Шумен – 9 см. Възможни са и поледици, информират синоптиците. Във Варненска област пътищата навсякъде са мокри, на места са заснежени. Обработват се от 22 машини на Пътно управление-Варна, 6 от тях по автомагистрала "Хемус", 3 са на пътя Варна-Добрич. Край Старо Оряхово дъждът сутринта..

публикувано на 16.01.18 в 06:54

Без ток на 16.01, вторник

Спиране на тока във времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. , ще има в Суворово, Вълчи дол, Белослав, както и в селата Тръстиково, Разделна и Калиманци. От 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Венелин, Садово,  Казашка река, Синдел, Юнак,..

публикувано на 16.01.18 в 06:21