Безопасността в Черноморския регион - тема на Европейския морски ден в Бургас

Снимка: БГНЕС

На 31 май и 1 юни в Бургас се очакват над 900 представители на европейски държави, еврокомисари и други делегати. Събитието е част от проявите свързани с председателството на страната ни на Съвета на ЕС. Отправени са покани и до всички черноморски държави, които не са част от ЕС, обяви управителят на Областния информационен център в Бургас Евелин Кузманов. „Едно от нещата, на които ще се акцентира е именно свързаността на всички черноморски държави с цел осигуряване на по-голяма безопасност, тъй като в последно време се говори, че Черноморския регион е с малко по-висока степен на несигурност“, обясни Кузманов. Страната ни ще е домакин на близо 300 събития свързани с европредседателството.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 34 милиона лева за естетизацията на градската среда във Варна

Проектът „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“ по ОП "Региони в растеж" продължава с благоустройство, озеленяване и изграждане на пешеходни зони, градинки, ремонт на улици. Стойността му е 34, 4 млн. лв., като общината ще поеме малко над 9 млн. като собствени разходи. Целта е подобряване качеството на живот, социалното..

обновено на 22.01.18 в 16:38

Павилиони с единна визия заменят сергиите в „Слънчев бряг-изток“

Уличната търговия в „Слънчев бряг-изток“ ще бъде преустановена още това лято и модерни павилиони с единна визия ще предлагат стоки на туристите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция за представяне на проекта за визия на преместваемите обекти в зона изток на курортния комплекс. Тя подчерта, че тротоарните сергии ще..

публикувано на 22.01.18 в 15:27

Затвoриха бул. "Приморски" заради ремонт

Във връзка със стартиране на строително-ремонтни работи и подмяна на подземна инфраструктура ще бъде преустановено движението на автомобили в участъка от автоподлеза на Фестивален и конгресен център до Иконимическия университет, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Затворен ще бъде участъка от бул...

публикувано на 22.01.18 в 15:08

ОД „Земеделие” подготвя среща за земеделци с представители на Министерството на земеделието и горите

Предстои провеждането на втора тръжна сесия за отдаване под наем за една стопанска година на останалите незаети земеделски земи от държавния поземлен фонд.  До 25 януари е срокът за прием на документи, а самата сесия е предвидено да се проведе от 1 до 5 февруари. Справките по имоти, землища и общини, както и тръжните условия са поместени на..

публикувано на 22.01.18 в 14:52

Кардиолози ще правят безплатни прегледи в Добричка община

Специалисти кардиолози ще извършват безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно съдови заболявания в населените места в община Добричка в рамките на националната кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“. Организатори на кампанията са Българският кардиологичен институт и Националното сдружение на общините. От..

публикувано на 22.01.18 в 14:47

Мобилно приложение "Модул мляко" в помощ на фермерите

„Модул мляко“ започва да функционира от днес като част от Интегрираната Информационна Система ВетИС на БАБХ. Модулът е във връзка с изпълнение на Плана за действие за укрепване на схемата за тестване на качеството на суровото краве мляко. Фермерите ще трябва да регистрират задължителните проби за всеки месец считано от 22-и януари..

публикувано на 22.01.18 в 14:38

Рено пламна пред Община Варна

Лек автомобил се запали в движение на бул . "Мария Луиза" точно пред община Варна.  Колата е тъмносиньо "Рено" с търговищка регистрация. За щастие при инцидента няма пострадали, водачът е успял да излезе от пламналия автомобил. Полицията отцепи движението от едната страна на булеварда. Пожарникари веднага се заеха да гасят..

обновено на 22.01.18 в 14:25