Наркотестове за шофьорите в Кипър

БГНЕС
Наркотестове ще бъдат правени на шофьорите от 25 януари, съобщи началникът на пътната полиция на островната държава Спирос Спиру, цитиран от "Сайпръс мейл".
Мярката има за цел да намали инцидентите и смъртността на пътя. Устройството отчита положителен резултат при употреба на канабис, кокаин, амфетамини и метамфетамини. Полицията вече е напълно обучена как се прилага дрегерът за наркотици и е готова да започне проверките. В случай че дрегерът реагира позитивно, полицаите ще взимат проба от слюнката на водачите и ще я изпращат за анализ в държавна лаборатория. Максималното наказание на шофьорите, управляващи автомобил под влиянието на наркотици, е до 3 500 евро глоба и три години лишаване от свобода. Те също така могат да загубят правоспособността си за срок до три години.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Грипът повали Димитровград, Трявна и Дряново

От вторник грипна епидемия е обявена на територията на общините Димитровград, Трявна и Дряново. РЗИ – Габрово обявява грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново от вторник, 23.01.2018г. От утре до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в общините Трявна и Дряново...

публикувано на 22.01.18 в 16:49

Омбудсманът ще открие гореща телефонна линия срещу некоректни работодатели

Експерти на институцията ще консултират какви стъпки трябва да предприеме обърналия се за помощ работник, за да си получи парите от Фонда за гарантиране на вземанията от фалиращи предприятия. Това стана ясно днес по време на съвместна пресконференция с президента на Конфедерацията на независимите..

публикувано на 22.01.18 в 16:23

Светият синод е против ратификацията на Истанбулската конвенция

"Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, в която се въвеждат понятия, противоречащи на нашата православна вяра, национални традиции и правна система". Това се казва в обръщение на Св. Синод, публикувано на официални сайт на българската патриаршия, относно процедурата по приемане и ратифициране в България на..

публикувано на 22.01.18 в 12:45

Седмицата започна с обилни валежи от дъжд, сняг и силни ветрове

В 19 области на страната е обявен оранжев код. Валежите ще се усилят, ще нахлуе студен въздух. Вятърът ще бъде бурен и може да има снежни виелици. Оранжев код за сняг има за областите Силистра, Шумен Търговище, Разград, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе и Велико Търново. Там ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Оранжевият..

публикувано на 22.01.18 в 07:19

Заветът на Йордан Радичков

14 години след физическата смърт на Йордан Радичков , в паметта на неговите приятели той продължава да живее. Все повече училища, площади и организации носят неговото име. Преиздават се негови книги, създават се произведения, вдъхновени от словото му.. Обич свързва в трайно приятелство писателят Йордан Радичков и художникът проф. Галилей..

обновено на 21.01.18 в 15:59

Григор на 1/4 в Австралия

Григор Димитров за втора поредна година стигна до втората седмица на Откритото първенство на Австралия. Третата ракета в света се класира за 1/4 финалите след успех над представителя на домакините Ник Кириос със 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-4). На местния любимец не му помогнаха 36 аса в битката на корта, която продължи близо три часа и..

публикувано на 21.01.18 в 14:44
статуя на свободата

Статуята на Свободата остана без пари и без посетители

Един от символите на Ню Йорк - Статуята на Свободата, беше затворена за посетители заради временното прекратяване на финансирането на федералното правителство. На кея в района на Манхатън, откъдето туристическите лодки се отправят към монумента, са поставени табели, на които е написано, че туристите засега не могат да видят отблизо Статуята на..

публикувано на 21.01.18 в 09:11