Облачно с превалявания от слаб дъжд и сняг в неделя

Снимка: Радио ВИДИН

Днес ще бъде предимно облачно следобед с временни разкъсвания и намаления на облачността. Възможно е да превалява слаб сняг, над Южното Черноморие дъжд и сняг, по пътищата ще има заледявания. Ще духа много силен североизточен вятър, който следобед ще се ориентира от север и ще отслабне до умерен. Над страната ще продължи да прониква студен въздух и минималните температури ще са от минус 6 до минус 1 градус, по южното крайбрежие до 2-3. Максималните температури на много места ще са отрицателни от минус 3 до 0 градуса, само по южното крайбрежие ще да плюс 1-3. Вълнение на морето 4-5 бала, следобед постепенно ще спадане до 3-4 бала.  Температура на морската вода 8-9 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“

Тази година Часът на Земята ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Община Добрич също ще загаси за един час фасадното осветление на..

публикувано на 19.03.18 в 11:07

Световни учени ще развиват наука в помощ на туризма във Варна

Това ще стане в единствения за страната Центъра за компетентност в креативните и рекреативните индустрии към Висшето училище по мениджмънт във Варна. Според универистетския рейтинг на Министерството на образованието и науката училището е първо по критерии за научни изследвания. Проектът е на стойност седем милиона евро. Разработен е от ВУМ заедно с..

публикувано на 19.03.18 в 11:07

Ще обучават пенсионери с цел осигуряване на по-активен живот

Хора над 55 години от община Балчик и от румънски общини от окръг Констанца – Тузла, Аджиджеа и Компана, които търсят възможности за трудова реализация, ще бъдат обучавани по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния и България. Основната цел е реализация на пазара на труда и осигуряване на по-активен,..

публикувано на 19.03.18 в 11:01

Балчиклии събират капачки за състезание по благотворителност

Спортният клуб по лека атлетика „Черно море – 2005“ в Балчик организира състезание по благотворителност. Бал­чи­ш­ки­те ле­ко­а­т­ле­ти при­зо­ва­ват сво­и­те при­я­те­ли и съ­пер­ни­ци от клу­бо­ве­те в стра­на­та да се вклю­чат в бла­го­т­во­ри­тел­на ак­ция за раз­дел­но съ­би­ра­не на пла­с­т­ма­со­ви ка­па­ч­ки.  "Ос­та­ват по-мал­ко..

публикувано на 19.03.18 в 10:37

Част от кв. "Младост" е без вода

Без вода днес ще бъде част от варненския квартал "Младост", съобщиха от ВиК-Варна за Радио Варна. Без вода ще са абонатите в ж.к."Младост" бл.149, бл.150 и бл.152. Водоподаването ще бъде възстановено около 15.00 ч., допълниха от водоснабдителното дружество.

публикувано на 19.03.18 в 10:24

Медици искат от ГЕРБ по-висок стандарт за детско и училищно здравеопазване

Увеличаване на единния държавен стандарт за детско и училищно здравеопазване поискаха медицински специалисти от училища и детски градини в Добрич на среща с общински съветници от ГЕРБ. Медиците настояват и за намаляване на броя на обслужваните деца, както и за преразглеждане на единните разходни стандарти за 2018 г., за да се гарантира..

публикувано на 19.03.18 в 09:50

"Пчеломания" за 15-ти път от 22 март в Добрич

Близо 80 фирми от страната и чужбина ще участват в ХV-то издание на специализираното изложение „Пчеломания“ в Добрич, което ще се проведе от 22 до 24 март в спортен комплекс „Простор“. Традиционен организатор на форума е „Добрички панаир“ АД. На изложението ще бъде представено най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи,..

публикувано на 19.03.18 в 09:31